Author Topic: ..i ne samo darvina!  (Read 4486 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline marino

 • Final Frontier member
 • *****
 • Posts: 1011
  • Vidulini Observatory
..i ne samo darvina!
« on: February 05, 2005, 08:33:48 pm »
 Vesti Srpskog društva za naučnu fantastiku, sva sreca da se ipak radi o izjavi ljudi iz drustva koje se bavi znanstvenom fantastikom, u svim drugim pogledima ova bedasta izjava ima samo jednu dobru stranu, a ta je da sam se zaista dobro nasmijao na nju (i jos se smijem), a svoj sam smijeh i "izjavu" ove gospode podijelio sa svim svojim prijateljima/suradnicima..
nije lako, ne samo da hoce darvina izbaciti, vec i astronomiju, sto da kazem, sto da kazem..da imam novaca napravio bi firmu za svemirski turizam..i pogodite koga bih prvo lansirao (volonterski i bez ikakove naknade, naravno;)

sretno im bilo!

m

Redakcija jednog izvrsnog časopisa, o kome smo nedavno pisali, radi, izgleda, još uvek potpuno volonterski, za džabe. Dakle oni rade, oni prave jedan izvanredan magazin, zaista vrhunskog kvaliteta, a nisu plaćeni. Ni autori glavnih članaka, veoma ugledne ličnosti, nisu dobili ama-baš-nikakav honorar.

To je postupak koji zaslužuje prekor i osudu. Volonterski rad ODUZIMA HLEB nekim drugim qudima, koji bi mogli raditi takav isti posao i biti plaćeni, i živeti od toga. Konkretno, postoje dva druga naučno-popularna časopisa koji će se, suočeni sa oštrom konkurencijom ovog, prodavati možda nešto slabije, a mogli bi objavqivati radove nekih od tih istih saradnika. I plaćati im honorar, od koga može da preživi nečija porodica, nečije dete.

Ova redakcija ističe kao svoj argument, da u Srbiji nema šanse da časopis tog kvaliteta zasad bude komercijalan, ili da dobije ikakvu materijalnu podršku od Ministarstva kulture, pa da je, prema tome, boqe raditi i xabe, nego da časopis ne postoji; ali to je slabo opravdanje. Oduzimati hleb nekome, pa makar i iz razloga najiskrenijeg entuzijazma i najveće, najčistije dobre voqe na svetu (kao što je ovde slučaj), znači ipak uništavati celo jedno poqe, a ne (kao što na prvi pogled izgleda) pomagati ga.

Kad god radite za džabe, neki posao koji treba da bude plaćen, u vas gleda barem jedno uplakano malo dete, čijeg oca vi, svojim xabe-radom, upropašćavate.

Zbog ovoga ih prof. A. B. Nedeljković poziva da PRESTANU.

Taj (kao i svaki koji se prodaje na kiosku) časopis ili treba da plaća honorare sopstvenoj redakciji i svim svojim saradnicima, ili treba da se ugasi. To je, po uverenju A. B. Nedeqkovića, jedino moralno ispravno.
 
Vidulini Observatory

NeLeO

 • Guest
..i ne samo darvina!
« Reply #1 on: February 07, 2005, 05:07:17 am »
  :wacko:  :blink:  :blink:  :blink:  :wacko:  

vanillasky

 • Guest
..i ne samo darvina!
« Reply #2 on: February 07, 2005, 11:31:46 pm »
  Mogu li i ja da reagujem ?

  :blink:  :blink:  :unsure:  :unsure:  :(  :unsure:  :unsure:  :(  :blink:  :blink:  

Offline Sich

 • Administrator
 • Final Frontier member
 • *****
 • Posts: 1164
..i ne samo darvina!
« Reply #3 on: February 08, 2005, 02:09:19 pm »
 ma ne vredi stati.
ne treba od ove drzave pokusavati praviti nekako normalniju :)
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

antares

 • Guest
..i ne samo darvina!
« Reply #4 on: February 11, 2005, 09:22:44 am »
 
QUOTE (marino @ 5. Feb. 2005., 20:24)

Kad god radite za džabe, neki posao koji treba da bude plaćen, u vas gleda barem jedno uplakano malo dete, čijeg oca vi, svojim xabe-radom, upropašćavate.
 
[/quote]
sram vas bilo!

Djorvoz

 • Guest
..i ne samo darvina!
« Reply #5 on: March 02, 2005, 02:30:38 am »
 Ma vas koji radite zabog ljubavi i nas koji kupujemo takav casopis treba gasom pogusiti!!!

PS
Ciklonom B