Author Topic: Astronomija portal i Android ?  (Read 1686 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hciki

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
Astronomija portal i Android ?
« on: December 13, 2012, 08:39:57 pm »
Da li postoji sansa da se napravi neka aplikacija za Android u vezi portala (foruma)?
poz
150/750 EQ3 (25mm,10mm,6mm,2.5 Barlow),Canon A650,Canon 650D 18-55mm

Offline CyberianIce

  • Elite Member
  • ****
  • Posts: 816
  • Comrade/Infidel
Re: Astronomija portal i Android ?
« Reply #1 on: December 13, 2012, 09:52:43 pm »
Ja sam ovim sadrzajima pristupao preko mobilnih uredjaja od kako znam za njih, volim da citam te tekstove preko mobilnog u krevetu pre spavanja ili je to pak prvo sto radim nakon sto se probudim (opet iz kreveta) ili dok npr cekam nesto u nekoj cekaonici i tome slicno. Pristup preko mobilnog uredjaja mi je veoma vazan.

Sto se foruma tice, meni preko Opere Mobile sve jako lepo otvara i sve radi kao i na desktop racnuaru, kako na Androidu tako i na Windoes Mobile-u i na Symbianu. A ako neko ima potrebe da pristupa forumu preko drugih mobilnih uredjaja (embedded browsera ili malog propusnog opsega poput GPRS-a) najbolje da proba sa ovih adresa pa vidi sta mu najbolje odgovara:

WAP:
http://forum.astronomija.co.rs/?wap

WAP 2:
http://forum.astronomija.co.rs/?wap2

iMode:
http://forum.astronomija.co.rs/?imode

Sto se tice portala, postoje i ekstenzije za Joomla! koje rade slicno (za mobilni prikaz, mali propusni opseg) ali cenim da ce administratori prvo da se pozabave analitikom, da se utvrdi ko, kada, koliko i preko cega uopste pristupa sadrzajima sa mobilnih uredjaja pa se na osnovu toga odabira odgovarajuca ekstenzija, mada je moje licno misljenje da je broj takvih posetilaca jos uvek mali da bi oni nesto konkretno trebalo da poduzimaju povodom toga.

A ako je nekome bas stalo do android aplikacije, cenim (opet moje licno misljenje) da je jeftinije, jednostavnije i vremenski efikasnije instalirati i koristiti TapaTalk plugin u kombinaciji sa istoimenom aplikacijom nego razvijati ikakvo sopstveno resenje, sto se tice foruma.
Meade DS2090 | Astro-3 EQ | Canon PowerShot A560 + CHDK ;D

We are the Borg. You will be assimilated. Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.