Author Topic: Gravitaciona turbina  (Read 14164 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zdravkojovicic

 • Guest
Gravitaciona turbina
« on: January 05, 2011, 02:48:38 pm »
E ovako Svi znamo da hidroturbina energiju vodene mase prenosi do trofaznog generatora  koi istu pretvara u el energiju radi se o hidrocentrali.  U ociosam gresku bez pametovanja Tvrdim da energiju gravitacije pretvara u el energiju a voda je posrednik  U drugoj mojoj zamisljenoj gravitacionoj centrali tvrdim da umesto vodene mase ihidro turbine ubacimo masu nevodenog sastava koju bi cinila osnovni sastav gravitacione turbine Znaci gravitacija + gravitaciona turbina + trofazni generator = el energija Mislim da je lepo zamisljeno pa idemo dalje ovo nema nikakve veze sa perpetomobilom 

zdravkojovicic

 • Guest
Odg: Forum Astronomskog Magazina
« Reply #1 on: January 05, 2011, 05:44:00 pm »
Sta bi gospodo

Offline Predrag

 • Final Frontier member
 • *****
 • Posts: 1600
  • SVEMIR
Odg: Forum Astronomskog Magazina
« Reply #2 on: January 05, 2011, 06:59:31 pm »
Otvorio si temu na pogrešnom mestu. Ništa strašno.
Prebačena je na mesto predviđeno za to:

http://www.astronomija.co.rs/forum/arhiva/gravitaciona-turbina/msg39235/?topicseen#msg39235

zdravkojovicic

 • Guest
Odg: Forum Astronomskog Magazina
« Reply #3 on: January 05, 2011, 07:07:49 pm »
Hvala na razumevanju

Offline r2d2

 • Final Frontier member
 • *****
 • Posts: 1398
 • x^3+y^3=z^3
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #4 on: January 06, 2011, 08:26:45 am »
Potencijalna = kineticka (mehanicka energija)!!!!!!!

Problem je sto za tvoju ideju je preskupo praviti antigravitacionu branu za masu nevodenog sastava, a ujedno kovitacija (mehanicko izjedanje lopatica) je ogromno.


Ajd` ono za trofaznu struju da ti oprostimo zbog mladosti. Zasto tofazni generator zasto ne dvofazni ili visefazni? Tek kod lokalnih tafostanica struja se pretvara  sa superviskog napona u niski napon  (zabog transporta). 

zdravkojovicic

 • Guest
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #5 on: January 06, 2011, 12:54:53 pm »
Ajde samo polako Antigravitaciona brana ne postoi Ovo treba da bude gravitaciona centrala za proizvodnju el energije sto bi znacilo da energiju gravitacije dovedemo do gravitacione turbine a dalje do generatora a krajni rezultat el energija E sada kljucna stvar je gravitaciona turbina koja treba da energiju gravitacije pretvori u el energiju preko generatora  Da bi dosli do gravitacije potreban nam je neko ko je tesno povezan sa gravitacijom a to je masa Masa od 100kg u stanju mirovanja zbog zemljine teze ima samo tezinu  Ta ista masa kada je idealno balansirana i kada seenergijom ubrza na 3000ob u m sila mase na tom broju obrtaja je veca od sile koja je odrzava na tom istom broju obrtaja Znaci ovako Sila masi daje ubrzanje A kada se ubrza masa  sila te iste mase je veca od energije koja je ubrzala Razlika u sili i sto je veca je sila koja dolazi iz gravitacije Ovo sve je u centri petalnoj sili  U centri fugalnoj razlika je jos veca  U cen petalnoj sila tezi sa krajeva ka sredistu sredini a u fugalnoj od sredine prema krajevima ucentri fugalnoj sili sila tezi da izleti van i sve sto je vise vrtis sve je veca Ovo  je deo gravitacione turbine a ima jos dve  Sila enercije  I sila enercije sa primesom DELTA  razlika potencijala pozdrav

Offline Laci

 • Elite Member
 • ****
 • Posts: 920
 • 45°22′N 20°23′E
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #6 on: January 06, 2011, 04:06:30 pm »
Zdravko, vidim da ti voliš ovo sve oko gravitacije, mase, brzine, ubrzanja :)... Ali nema puno vajde od svega toga. Koliko god gravitacija doprinese ubraznju tela, toliko se tom istom kretanju suprotstavlja inercija tog istog tela tako da će suma-sumarum njenog dejstva (u naj boljem slučaju) biti nula ;).

A ono za hidro centralu, to baš i ne stoji. Za njeno pokretanje nije dovoljna Zemljina gravitacija. Izvor dešavanja u našoj atmosferi i uzrok pojave vodenih tokova pripisujemo delovanju Sunca i toplote kojom nas ono daruje :). Bez nje bi već odavno bili nekakav Pluton :-\?
« Last Edit: January 06, 2011, 04:21:48 pm by Laci »
Dobson 355/1650
Dvogled 15X70

bear

 • Guest
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #7 on: January 06, 2011, 04:32:00 pm »
Skoro sve elektrane direktno ili indirektno pogoni sunceva energija, mainstream izuzetak su jedino nuklearne i geotermalne elektrane. Hidroelektrana zapravo koristi energiju koje je Sunce 'deponovalo' u formi relokacije vode preko isparavanja/padavina.

Sto se tice raznih ubrzavanja i sl - uvek ces biti na gubitku osim ako ti izvor ubrzanja nije spoljasnji (kod hidroelektrane tu svrhu ima voda sa potencijalnom energijom). Stoga ako smislis kako to da izvedes preko, sta ja znam, recimo spina Zemlje, super, ali dotle bilo koja ideja dobijanja vise energije od ulozene jeste perpetum mobile :)

zdravkojovicic

 • Guest
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #8 on: January 06, 2011, 05:29:34 pm »
Svaka cast sve ovo sto ste dosad napisali ja pozdravljam To sve se nauci u srednjoj skoli ili prirodnomatematickom fakultetu ja sam samo zeleo da vas uvedem u zdravu logiku razmisljanja u energiji saznanja A sta je srz Srz je proracun matematika a ista u fizici nije ista kao u ovoj koju mi znamo Ja sam prakticar  matematicko resenje kao i svako drugo ima dva nacina resenja  Jedan jepreki put a jedan je zaobilazni  Javio sam se na ovaj forum da bi pokusao da resim matematicki problem prekim putem Ako imamo 100 kg mase zeljeza idealno balansiranog koi se vrti na 3000 oum koliko treba el energije izrazeno u kv h  kolika je energija te iste mase dok je pod tim istim obrtajima izrazena u kilovatima  Nije problem ako je i ono sto vi tvrdite ja se slazem sa vama ali ajde da neko ko zna da izracuna ovo je u centri petolnom okviru sile sto tvrdim u centri fugalnoj da nije isto  U centri fugalnoj sistemu sile reziltat je mnogo veci sila je mnogo veca od ulozene A zadatak glasi Ako na jednoj polugi duzine od 1m na krajeve fiksiramo tegove po 10kgidealnog balansa da bi fukcionisalo u centri fugalnom sistemu kolika el energije izrazeno u kvh ulozena da isti odrzava sat vremena na tom broju a kolika je energija mase koja se vrti izrazena u istom odnosno u kvh ne ocekujem ja od vas da ovo resite ali ja znam ko ali neznam kako da dodjem do te osobe Ona je ekspert za masu i gravitaciju predaje na prirodnomatematickom u Beogradu  Maja Buric i Ja se tesko snalazim na ovom internetu pa sada znate malo vise Da je fels pa ajd i nekako nadam se da vam nisam naporan  poz

zdravkojovicic

 • Guest
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #9 on: January 06, 2011, 05:34:52 pm »
Sto se tice perpetommobila ovo nema nikakvu vezu sa istim Mnogo je veca energija gravitacije od energije koju treba da dobijemo iz iste  samo nekom vrsto sale perpetomobil  kao jedan dinar izbusus cetiri rupe pa dobijes dugme i prodas za dva dinara gde bi nas ovo odvelo mi smo ozbiljni ljudi cao

bear

 • Guest
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #10 on: January 07, 2011, 12:58:50 am »
Vidim da je tu mala zbrka sa silom, snagom i slicno - dakle sila kao takva je samo deo jednacine, vise ili manje sile ne implicira nista sto se tice energije. Vidi polugu - kolicina *energije* da se pomeri teg je (za razliku od sile !) ista bez obzira koliko je dugacka poluga.

Sto se tice rotirajuceg zeljeza i slicno - racunica je malo slozenija, potrebno je znati oblik i sl. zbog momenta...
Sto se tice zadatka - resenje je nula. 'potrebna energija' je u sustini ona koja se izgubi preko trenja ili promene momenta.

I jos jedna mala napomena. Gravitacija kao takva ne sadrzi energiju - ona je 'samo' polje kretanjem unutar kojeg dolazi do promene u kinetickoj/potencijalnoj energiji, ali kada saberes/oduzmes stvari, krajnji rezultat mora biti nula.

PS. Dva tastera desno od slova M na tastaturi se nalazi tacka -> . Koristi je, nije to tamo ukrasa radi :)

Offline Yagodinac

 • Final Frontier member
 • *****
 • Posts: 4514
  • Astroblog ***
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #11 on: January 07, 2011, 01:04:18 pm »
@zdravkojovicic: ajde izbaci šemu te turbine, ovako je totalno nagađanje sve o čemu pričamo.
I meni se ovo čini kao ko zna koja reinkarnacija perpetuum mobile (tako se piše) ali da ne nagađamo pre objavljivanja skice.

zdravkojovicic

 • Guest
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #12 on: January 07, 2011, 01:51:11 pm »
Ako uzmemo u obzir da postoji Sunceva gravitacija meseceva koja ima energiju da pomera njivo mora ono plima i oseka da spomenem kosmicku koja drzi na okupu sve planete gde se sve oslanja na energiju gravitacije zakljucak je da je ta gravitacija kao energija nepotrosiva  a mi nemozemo da tu istu energiju usmerimo u pravcu pretvaranja u el energiju  Ne slazem se da je ovo sprovesti u delo nemoguce samo mozda nije pravi nacin Isao sam na podatak da je masa posrednik i od kolicine mase zemlje zavisi kolika je gravitacija planete zemlje Sunce je mnogo vece od  zemlje ali zato je i sunceva gravitacija mnogo veca Sto znaci da gravitacija fukcionose srazmerno sa masom  a masa u srazmeri sa gravitacijoA tu dolazimo do podatka da je masa posrednik ulazka u energiju gravitacije Amo masu postavimo da fukcionise i obrtajima dolazimo u srediste gravitacije koja isto nastaje obrtanjem planete Koja ce sila mase posredovati  dali centri petalna ili centri fugalna  ili sila enercije vi tvrdite da je krajni rezultat nula Evo sta me nateralo na zakljucak na nije krajni rezultat nula Sve sam ovo doziveo u mome eksperimentisanju u zivo Znaci vedeo sam energiju centri petalnu centri fugalnu a i silu enercije E sada slusaj Posedujem deo gravitacione turbine koja fukcionise u centripetalnoj sili  Pustim da se vrti na 3000oum  Radi fenomenalno  kada se izvsi opterecenje potrosaca od 4kv generatoru treba mnogo vise snage da bi proizveo ta 4kv jer magneti u generatoru su mnogo jaci  Kada sve ovo fukcionise sa masom u centri petalnom sistemu opterecenje se u opste ne primecuje  kada eliminisemo masu kao posrednika onda se pojavljuju problemi Sto znaci da jedna kolicina gravitacione energije pomaze masi u eliminisanju otpora potrosaca u generatoru  Otpor lezajeva i one drugi otpor mase na trenje vazduh treba zanemariti u odnosu na otpor potrosaca  U centi fugalnoj sili odnosno delu gravitacione turbine taj deo je mnogo zastrasujuci u odnosu na centripetalnu Ali sta sam hteo da vam kazem Ovo sam doziveo licno srecom bez ikakvi posledica Poluga sa osovinom 45mm pun materijal poluga 1m duzine Dva balansirana tega po 10kg koi su bili fiksirani po jednim sarafom od 12mm Pre nego sto sam to trebalo da pustim da se vrti na 3000oum rekao sam  nemoj da se zezas otkinuce se pa ces viteti i video sam Ajte da probam Navukao sam tu turbinu na 1500oum saonim jednim sarafom i fenomenalno radi kao pcelica maja znas onda u sebi osecas i dozivljavas neko stanje svesti koi te vodi ka uspehu i  naletim na dejstvo negativne energije koi  neki put covek nemoze da kontrolise dignem na 1650oum i otkine se jedan saraf  nastane razjika u masi energije odnosno ekspanzija energije Znate koja je tada sila bila da je podigla samu sebe mislim na turbinu pa podigla generator od 11kv koi je tezak oko 150kg pa podigla turbinu od 100kg koja fukcionise u centri petalnoj sili i do kraja pomeri motor koi to sve pokrece e sada vi tvrdite krajni rezultat nula a ja sa moje tacke gledista kazem nemoguce ja bi da se to izracuna KAKO poz  nevezano za ovo kazu da je zemlja teska 5 977 triliona tona  Ja tvrdim da nama tezinu njena tezina je nula sve sto postoi na zemlji ima tezinu  zbog zemljine teze ili gravitacije a ono sto lebdi nema tezinu  jer ima sopstvenu gravitaciju jer se okrese oko sama sebe a i oko sunca

zdravkojovicic

 • Guest
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #13 on: January 07, 2011, 01:53:21 pm »
Nije problem molim de za odgovor sto sam malo pre poslao izbacicu ti semu gravitacione turbine ako vec i nisam poz zdravko jovicic sr mitrovica

kasper007

 • Guest
Odg: Gravitaciona turbina
« Reply #14 on: January 07, 2011, 04:27:39 pm »
  Ma mislim, nije ovde interpretacija intrpunkcije problem. Mnogo je šira lepeza perpetuumproblematike (da ne kažem patologije). Gravitavija-antigravitacija, centripetale-centrifugale...?  I daj nama tu šemu a ne mu daj. Umalo da zaboravim, sretan praznik HRISTOS se rodi.