Pomracenje meseca

Započeo sashastar, Februar 18, 2008, 10:58:34 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mmilan

Sa malim zakasnjenjem - ovde je to bila jedina oblacna noc (i dan) :(
http://www.svetnauke.org/
Great people talk about ideas, average people talk about things, and small people talk about wine - Fran Lebowitz

Daphne

Moje kolege sa ADNOS-a su čini mi se napravile sjajne fotografije.
Samo se pitam gde su...?
Nema ih ni na forumu ni na AM...

sale11472

Evo ja sam se malo igrao sa NeatImage-om i GIMP-om, fotke baš i nisu sjajne a i katastrofalno skenirane tako da ni krajnji rezultat nije nešto posebno dobar no evo ja ću ipak da ih okačim ovde na Prvoj se vidi i Saturn a na drgoj bogami i Regulus i Saturn pored Meseca....
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

abrasax

Slikao sam sa šurnaest aparata, ali šteta pa nijedan nije bio moj. Inače bi ovde bilo puuno fotografija.

sale11472

Pa ne trebaju nama parati nego fotke ;D
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D

drago

Evo fotke pomracenja Meseca by AD ARISTARH(Boki,Mladja,Drago)-Kragujevac.
Snimljeno iz Sumarica kod Kragujevca,sa Scopos-om APO80MM montiranim na EQ6 montazu....sa zakasnjenjem saljemo snimak ali dobro,bolje ikad nego nikad....

Clear,dark sky
Takahashi FC 100DC
SW 12" Flextube dobsonian
Intes Micro MN66
Rowan AZ100 mount

Opticar

maxydelanoche

Jeste da kaaasnim... a nisu ni ove slikice nesto, ali ja nisam umela bolje (Canon A560, bez iceg drugog).  8)

Inace sam se razbolela to vece  ;D bilo hladno, a ja visila na terasi... jos oko pola cetiri Mesec zasao iza obliznje zgrade :(

Opticar

Lepo! Video sam mnoge sa skupom opremom i vise iskustva kako rade slicne fotografije. Bravo!

sale11472

Pa za Mesec barem nije neophodan teleskop......jeste poželjan čak šta više vrlo poželjan..... ali nije neophodan..
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor