Fotke Vasih teleskopa,opreme...

Započeo amerr, Januar 07, 2009, 11:17:40 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Ljubo

Posto je ogledalo duboko unutra (a ni sekundar nije mnogo izlozen atmosferalijama), Njutn nije toliko sklon kondenzaciji (takvo iskustvo imao sam sa skolskim Njutnom 114/900).

Prije ce mu se kondenzovati okular, nego ogledala, to je moje iskustvo.

Druga je stvar s refraktorima i katadiopterima - oni imaju zatvoren sistem pri cemu je jedno staklo preblizu otvoru teleskopa, a to sve vodi kondenzaciji.

amerr

mravic

Evo i moje skromne opreme. Mada imam ja jos teleskopa ali ne mogu sve odjednom da stavim na montazu. Ovo je ED80 Celestron web kamera toUcam pro i eq6 skyscan pro...Slikano pre deset miuta po strasnoj magli. Poceo sam da snimam mesec i na pola odustao zbog pomenute, magle.
Uh, zaboravio da stavim sliku.

a evo i slika Meseca tj. njenog dela.

www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

amerr

Bobo

Evo jedne moje verzije:

Celestron CGE
Intes MN-71
SBIG ST-7XME
Ožujsko :)

biberce011

Pozdrav svima :)
Zanima me gde u Beogradu ima dobra prodavnica teleskopa i pomocne opreme?

mravic

www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

sale11472

Citat: mravic poslato Mart 04, 2009, 06:07:03 POSLE PODNE
Nigde

Ali bi ti tu mogao da pomogneš iako nemaš još prodavnicu ;D
Jedina prodavnica teleskopa (pravih Optisane ne računam) je u Subotici eto imaju i novu stranicu
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

Ljubo

Biberce,

Sve što imaš na sajtu prodavnice u Subotici, a zanima te, oni ti i pošalju (nakon novčane uplate u banci) City Express-om do tebi  najbliže poslovnice  City Express-a u Bgd.

Naravno, ako ti nije sasvim jasno kako "rade" i koliko su dobri instrumenti koje imaju u Subotici, a ti postavi pitanje ovdje na Forumu, naći će se već neko da ti pripomogne u izboru.

biberce011

POSEYDON

Evo i ja sam postao ponosni vlasnik Celestrona...to jest Newton 150/750 f5 na EQ3 montaži..prvi utisci su sjani sa obzirom da imam samo jedan Plossl okular od 20mm,al imam nameru da uzmem za početak jedan barlow od 2,5× i kasnije barem još jedan okular. E sad, bilo bi lepo ako bi se našao neki član foruma koji je iz Beograda,da mi pokaže neke osnove kako se "vozi" EQ3 montaža i bar osnovne stvari oko snalaženja na nebu kako bi se aktivnije uključio u amatersko posmatranje kosmosa

cola

Prvo nek ti je sa srecom novi teleskop,i nek ti je mnogo vedrog i tamnog neba ;) .
Skokni do nekog drustva tamo imas ljude s iskustvom i sigurno ti mogu dati dobar savet.Lepo izgleda teleskop,koliko te je od prilike izasao?
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

Ljubo

POSEYDON,

Čestitam na novom scope-u!!! Da ga koristiš što više i da te služi dobro!

E, a za to kako se vozi EQ montaža, pa imaš na netu koliko hoćeš ako engleski nije problem.
Skini Skywatcher-ovo uputstvo za njihove montaže - princip je kod svih EQ montaža manje više identičan:

http://www.skywatchertelescope.net/swtsupport/Instruction_Manuals/GENERAL_EQ3and5.pdf

Sve ono osnovno što treba da znaš kada budeš htio "voziti" EQ3 nalazi se u tom uputstvu.

POSEYDON

O hvala!!!! Sad samo čekam malo slobodnog vremena da uhvatim nekog od ortaka sa kolima da skoknem malo van Beograda da ga probam u pravom svetlu,ali prvo jedan barlow 2,5× pa da vidimo za kasnije???