Optisan Star

Započeo stefan, Novembar 06, 2005, 05:44:52 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

stefan

stefan

Svi koji imaju ovakve teleskope su ovde dobrodosli,a i oni koji nemaju.
Ja sam narucio Optisan Star 60060 ,sta mislite kakav je?
Da li ga ima neko?

eyej

:lol: Ljudi, da li mi se cini ili je ovo "deja vu"? Sta sam vam rekao za Optisan teleskope!? Tek ce krenuti pomama za astronomijom kod nas! A Stefane, upravo sam i raspravljao o Optisan Teleskopu bas na ovom forumu pre nekih mesec i nesto dana! U svakom slucaju, evo ti link pa pogledaj:

http://www.astronomija.co.rs/forum/viewtopic.php?t=452

A da, i promasio si forum, trebao si da postavis pitanje u "Astronomska oprema i posmatranja", ali sta je tu je! Idi u pomenuti forum i trazi malo starije topic-e, gde smo svi zucno raspravljali oko tog teleskopa! Tamo ces naci i sve zakljucke, i to od svih strana, posto je i dan danas, podeljena javnost po pitanju tog teleskopa! Po meni moze da posluzi svrsi, ali bolje sam procitaj! Dakle, pomenuti link i jos 2 ili 3 rasprave vezane za Star 60060 mozes naci u starijim temama "Astronomska oprema i posmatranja"! A inace, i ja sam hteo da ga kupim.. :)

stefan

a sta mislis kakav je 60060 :?:

stefan

Ne kajem se sto sam ga narucio.
Pocetnik sam!
Ne mogu ni velikog medveda da nadjem,to ukazuje da sam pocetnik. :)

eyej

Pa dobro..da te pitam, da li me ovo pitas posto si procitao link koji sam ti dao ili nisi procitao link!? Kazem ti, a i Sich ti je dobro rekao, o ovom teleksopu se pisalo bas dosta, pronadji te starije postove, naci ces bukvalno sve sta te zanima, i koje objekte mozes da vidis i kakva je otpika i sve.. Po meni je dobar za pocetnike! Ja sam hteo da kupim taj, pa sam se odlucio za malo skuplju varijantu!

eyej

A sto se tice objekata na nebu, sashastar je dobro rekao, Stellarium, je odlican! Pomoci ce ti dosta! Meni je bas pomogao, pocinjem da se orijentisem kada gledam objekte! Medjutim, moras u programu da podesis lokaciju na kojoj se nalazis, geografse sirinu i duzinu, da bi dobio izgled "tvog neba "!

gucic

U svakom slucaju ti ne bih preporucio taj teleskop. Poslusaj Eyej-a. Bolje malo vise ulozi nego da se razocaras. Pogledaj nase prethodne rasprave o Optisanu 60060:>

http://www.astronomija.co.rs/forum/viewtopic.php?t=452

eyej

Gucicu, ne znam da li si video ali decko je rekao da je narucio taj teleskop! U svakom slucaju, ako mozes da ponistis narudzbinu uradi to pa cemo ti reci jednu malo skuplju ali mnogo bolju varijantu! A ako ne, sta je - tu je!

gucic

Video sam da je narucio teleskop. Moja preporuka, u najboljoj nameri, je da otkaze narudzbinu.

stefan

ne znam sta da radim ajde kazite mi tu malo skuplju varijantu i gde mogu da je nabavim.

sashastar

Stefane posto si totalan pocetnik mozda je ipak bolja varijanta
dvogled u ruke i nauci osnove Astronomije.
Krenuti sa tvojim znanjem odmah na teleskop bas i nisam siguran
da je to najbolje resenje.

stefan

Videcu ,mogu da ga vratim,ali prvo da vidim kako se vidi.

sashastar

Bojim se da neces videti nista ili tek nesto.

stefan