Predstavljanje novih članova foruma - Dobrodošli!

Započeo Sekula, Januar 19, 2015, 02:55:57 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Darchy

Meade LX100 8" SCT
Skywatcher 80ED Pro
Skywatcher HEQ5 SynTrek / EQ5
GSO Plossl 15, 25, 32mm, Goldline 7mm
GSO APO Barlow
Castell UHC filter
GSO Planetary filter
Canon 350D

MixailoGM

kruska

spadej

Divno, vec mozemo da formiramo jednu dobru ekipu. I da napravimo "Letenku" u Dragacevu.
SW200/1000, SW150/750
I "Zvezdana kapija" u avliji.

Sekula

| SW newtn 200/1000 | SW NEQ6 Synscan goto | Logitech Quickam Pro 3000 | Canon EOS 550d | Baader astrosolar filter |  SW Black Diamond ED 80/600 | Flattener korektor SW 0.85 | Lacerta MGEN autoguider | Nikon action ex 10x50 cf binocular |

Night Walker

Zovem se Mladen Čajić. Živim u jednom malom gradiću zvanom Modriča u BiH. Krivac za moje interesovanje za astronomiju je  veličanstvena kometa Hale-Bopp. Prije desetak godina sam se aktivnije bavio astronomijom i imao jedan mali reflektor 76/700 koji je ipak uspjevao izvući uzdahe prilikom posmatranja Mjeseca, planeta i nekih zvjezdanih jata. Spletom nekih životnih okolnosti sam prestao da se aktivno bavim posmatranjima ali nikad nisam prestao da pratim dešavanja iz astronomije i astronautike. Poslednjih nekoliko mjeseci sam se ponovo aktivirao i obnovio ljubav prema čudesima noćnog neba a krajem januara ove godine sam obavio prvo posmatranje. Posjedujem dvogled 12x60 (koji se ne može pohvaliti baš nekim kvalitetom ali služi) a planiram kupiti i teleskop ove godine. Moram priznati da sam razvio određenu privrženost prema dvogledima. U poslednja tri mjeseca sam naučio, upoznao i posmatrao noćno nebo dvogledom više nego za dvije godine posmatranja lošim teleskopom. Pratim Zvjezdarnica.com forum ali nisam aktivan član a od februara sam član i ovog foruma. Pozdrav svima!
SW ahr. 70/500 az3; Bresser 70/900 ota;
Neki mali Japanac 50mm f/6 ota
Lacerta premium flatfield 7,5mm; Gold Line 6mm

Danijel

ZVJEZDARNICA APOLLO
SW MAK 127/1500 | NEQ6 Pro GoTo | Celestron 11" SCT

VaskoGM

Mak180 f/15 • MN190 f/5.25 • AZ-EQ6...
EOS 450D(m) • ASI120MM-S • QHY5V+9x50 AG • Baader LRGB...
Hyperion • ES • Nikon • Sterling...
www.aristarh.rs
Flickr galerija

Luger

Laci

Dobson 355/1650
Dvogled 15X70

Night Walker

MilošZR

Pozdrav svima, moje ime je Miloš, iz Zrenjanina sam. Počeo sam da se interesujem za astronomiju još kao klinac (osnovna škola), međutim posle sam sve manje i manje vremena imao da se ozbiljnije bavim time. Sada kada sam se stabilizovao i na fakultetu i kada sam konačno posle 3 godine odlaganja, ove godine uspeo i na Letenku da dođem, očekujem da ću moći više vremena da posvetim ovoj velikoj ljubavi kao i češćem posećivanju ovog foruma.

Yagodinac

Pozz, lepo je što si našao hobi koji će verovatno da ti izbije, kao i većini nas, poslednju paru iz džepa.
Živeli  ;D

VaskoGM

Mak180 f/15 • MN190 f/5.25 • AZ-EQ6...
EOS 450D(m) • ASI120MM-S • QHY5V+9x50 AG • Baader LRGB...
Hyperion • ES • Nikon • Sterling...
www.aristarh.rs
Flickr galerija

Night Walker