Predstavljanje novih članova foruma - Dobrodošli!

Započeo Sekula, Januar 19, 2015, 02:55:57 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Danijel

ZVJEZDARNICA APOLLO
SW MAK 127/1500 | NEQ6 Pro GoTo | Celestron 11" SCT

vlaiv

Teleskopi: GSO RC8", TS80 F/6 photoline, SW dob 200/1200, SW Evostar 102 ahromat, StellaMira ED110
Montaže: HEQ5, AZ4, SW AzGTI
Kamere: ASI1600MMC, ASI178MCC, ASI185MC

spadej

Dobrodosao Zube! Redovno pratim forum Zvezdarnice, i tvoje radove. Bices veeeliko pojacanje ovde.
SW200/1000, SW150/750
I "Zvezdana kapija" u avliji.

mboskovic

stameni

I ja sam tu, samo sam se greškom predstavio u AstroClubu... Izvinjavam se, i to mnogo...!
Astronomsko društvo "Ruđer Bošković"

mboskovic

danicic_predrag

Samo da se javim nakon ~10 godina ..

Kao tinejdzer i madji "punoletnik" sam pratio clanke na ovom sajtu citao forum i mastao da jednog dana uzmem teleskop i odem na tu letenku.

- Teleskop je konacno stigao.

- Vidim da su se teme i razgovori promenili ( sad se sve svodi kako sakriti opremu od lepse polovine )

- Vidimo se na mesijeovom maratonu da vas smaram oko toga sta se koristi ovo cudoviste i koje okulare da kupim te kako motore da montiram (200/1000 na EQ5) i jos sto drugih tema .

Secam se jos slika "Yagodinca" koje je on pravio sa ( 120 ili 130/nesta teleskopom ) taj covek je ovek bio spreman da kaze koju lepu rec i da pomogne. Nadam se da cu i njega tamo upoznati .

ε Aurigae

Evo i mene sa zakasnelim predstavljanjem.

Nisam ni video da postoji ovaj tred za upoznavanje.

Astro-amater, pocetnik, po profesiji elektro-inzenjer/programer. I dalje pronalazim sebe u svetu amaterske astronomije i za sada me najvise privlace objekti dubokog neba, astrohemija, kombinovanje radioamaterstva i astronomije (SDR).

Nadam se da cu neke od vas upoznati sada na letenci, da razmenimo iskustva, misljenja i ideje.

Pozdrav od Urosa
🔭: SW 130mm f/5 Newt | Meade Adventure Scope 80mm f/5 | SVBony SV503ED 80mm f/7 Refractor | MTO 100mm f/10 Mak | GSO 114mm f/12 Classical Cass | Vixen VC200L 200mm f/9 Corrected Cass | Askar FMA180 PRO

⚙️⚙️: SkyWatcher EQ5 Belt mod OnStep | EQ6 Belt mod OnStep | AZ5 | AZ GTI

📷: ASI071MC Pro | ASI533MM | SV705C | Canon 550d mod

mitya

Pozdrav svima!

Ja sam astrofotografer iz Rusiji, sad živim u Srbiji.
Bavim se ovim hobijem skoro 2 godine.
Budem srećan da upoznam kolege sa NS!
Teleskopi: Askar 103APO | Sharpstar 61EDPHIII | Celestron Evo 6
Kamere: ASI2600MC Pro | ZWO ASI585MC | Canon EOS 800D
Montaž: Celestron AVX

vlaiv

Teleskopi: GSO RC8", TS80 F/6 photoline, SW dob 200/1200, SW Evostar 102 ahromat, StellaMira ED110
Montaže: HEQ5, AZ4, SW AzGTI
Kamere: ASI1600MMC, ASI178MCC, ASI185MC

Astro_fun_times

Nadam se da ces uzivati u nasoj maloj zajednici
SkyWatcher Quattro 150P ; Samyang 135mm F2; Lunt LS60THa; Rokinon 14mm F2.8; Canon 50mm F1.8
SkyWatcher HEQ5 Pro; SkyWatcher AZGTi
Touptek 2600M; Canon 600D(astromod)
Antlia LRGB V-Pro 36mm, Antlia 4.5nm EDGE 36mm; Astronomik 12nm Ha clipin
https://www.flickr.com/photos/198809289@N05/
https://www.akpodzvezdama.org/
Instagram: Astro_fun_times
Miloš

mboskovic

Yagodinac

Урош

Zdravo, svima! Nisam baš nov član, ali sam se nedavno vratio ovom hobiju nakon što sam prodao teleskop i napravio par godina pauze. Jedan od razloga sa manjim udelom je bila potpuna izolovanost u rodnom gradu, ali sam se sad trajno preselio za Beograd pa rekoh da probam ovde sa pitanjem: Da li ima zainteresovanih za posmatranje, a da žive u blizini Mirijeva ili da im ne bi bilo cimanje da dođu tamo? Nije da mene mrzi, samo mi je teleskop tamo stacioniran, prevelik je za GSP, a nisam vozač. Ispred zgrade je parking sa neometanim pogledom u sva četiri pravca, jedino što svetlosno zagađenje i dalje ostaje problem :)

Maki

Citat: Урош poslato Januar 03, 2026, 07:54:06 POSLE PODNEZdravo, svima! Nisam baš nov član, ali sam se nedavno vratio ovom hobiju nakon što sam prodao teleskop i napravio par godina pauze. Jedan od razloga sa manjim udelom je bila potpuna izolovanost u rodnom gradu, ali sam se sad trajno preselio za Beograd pa rekoh da probam ovde sa pitanjem: Da li ima zainteresovanih za posmatranje, a da žive u blizini Mirijeva ili da im ne bi bilo cimanje da dođu tamo? Nije da mene mrzi, samo mi je teleskop tamo stacioniran, prevelik je za GSP, a nisam vozač. Ispred zgrade je parking sa neometanim pogledom u sva četiri pravca, jedino što svetlosno zagađenje i dalje ostaje problem :)

Zdravo živo! Konačno neko da se ne hvata odmah za kameru. Vizuelci su ovde retke zverke, lakše se dogovaramo da se nađemo.
Taurus 350, Alkaid 12, C8, Takahashi FC 100 DF, Borg 71FL, Lunt 80 DS

Flickr  https://www.flickr.com/photos/158467440@N03/

https://www.astrobin.com/users/BGazing/