Forum mora da se probudi ! ! !

Započeo VaskoGM, Oktobar 25, 2015, 04:42:16 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Predrag

O tome sam pisao pre nekoliko godina i isto predlagao ali mali odjek. Tada je vlav postavljen za moderatora, a ostalih moderatora i administratora od tada nema.
Ranije se pisalo o mnogim temama, bilo je šareno i uvek je bilo nešto za svakoga.
Sada se mnogo piše o astrofotografiji i opremi, a mnogi je nemaju ili koriste osnovno pa ih ove teme i ne zanimaju.
Clan sam foruma od 2007 ili 2008 godine i znam kako je bilo pre i sada.
Ovo za društvene mreže je tačno. Tamo se lakše postavljaju fotografije, manje klika do cilja a sve to utiče a posebno na mlađe generacije.
Možda bi trebalo da AM otvori grupu gde svi mogu da postavljaju i pišu. Nešto slicno sam uradio sa svojim blogom i nije loše. https://www.facebook.com/share/g/1FXL4GSnJp/
Stranica je prešla 10 000, a grupa 2000 članova. To znači da bi se AM grupa brže razvijala zbog znatno više čitalaca.

- Skywatcher 72ED + reducer corrector 0.85x
- Star adventurer GTI
- Samyang 135mm F2, Viltrox 85 mm F1.8, Sony 50 mm F1.8, Sony 28-70 F3.5-5.6
- Sony A7M2
- Baader solar filter,
- APO barlow 2.5x ^1.25"
- ZWO ASI120mm mini mono
- SVBONY SV165m, 30mm F4

Astro_fun_times

Nazalost kao sto je i receno, forumski tip medija izumire. Ali to ne znaci da treba da ga pustimo da izdahne skroz.
Potrudicemo se koliko mozemo da ga odrzimo u zivotu
SkyWatcher Quattro 150P ; SkyWatcher HEQ5 Pro
ZWO ASI533MC Pro; Canon 600D (astromod);
Optolong L-eXtreme; Svbony UV/IR; Askar D2
https://www.flickr.com/photos/198809289@N05/
Instagram: Astro_fun_times
Miloš

Danijel

Srećom ovo je tematski forum pa će se tu uvijek naći ljudi koje zanima astronomija i kvalitetna rasprava. Manje nego na društvenim mrežama ali to je tako. Prednost foruma je to što svi znaju gdje je. Na društvenim mrežama (množina) je problem da neki prate jednu, neki drugu, treću itd. Tko će to sve pratiti na svim tim mjestima kao i na raznim aplikacijama na mobitelima. Ne možeš sve imati na jednom mjestu. Ili možda može. Kakogod, danas možemo birati što želimo i gdje želimo. Nekada nismo imali tako veliki izbor. Svejedno, onoga koga zanimaju kvalitetne informacije i rasprave, mislim da forum može još puno toga dati.
ZVJEZDARNICA APOLLO
SW MAK 127/1500 | NEQ6 Pro GoTo | Celestron 11" SCT