📷 ZWO ASI533MC Pro vs ZWO ASI585MC Pro

Započeo Pirocanac, Mart 23, 2025, 06:08:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Astro_fun_times

Citat: Pirocanac poslato Mart 24, 2025, 03:20:21 POSLE PODNE
Citat: Astro_fun_times poslato Mart 23, 2025, 09:38:23 POSLE PODNEJa sam takodje kupio od StarTrip store.
Ali rekli su cena je ta, ali doplati jos za DHL jer kao ipak je vredna posiljka, nije im bas sigurno da je salju kao obicnu. Reko ne doplacujem nista vise, šalji kao obicnu, i oni kao ok, i o svom trosku posalju preko DHL-a tako da je meni stigla cini mi se za 5 dana.
Samo obavezno prvo pricaj sa prodavcem i dogovor oko toga da se stavi manja cena.
Za 5 dana? :o
Mogu misliti koliko kosta ta usluga DHL-a onda...

Evo bas gledam kod StarTrip-a ZWO ASI533MC Pro kameru, cena 86585din sa opcijom Free shipping. Sve vise i vise se dvoumim sta da radim :)

Dopuna: meni su zadnjih nekoliko puta sa carine trazili da slikam transakciju sa sajta i banke kao dokaz, tako da nisam siguran koliko pije vodu taj dogovor sa prodavcem oko "manje" cene...

Meni i dalje otvara tu kameru.
Ovo za manju cenu, pitas, ne kosta te nista, svakako moras platiti a ako prodje bez... Win win
SkyWatcher Quattro 150P ; SkyWatcher HEQ5 Pro
ZWO ASI533MC Pro; Canon 600D (astromod);
Optolong L-eXtreme; Svbony UV/IR; Askar D2
https://www.flickr.com/photos/198809289@N05/
Instagram: Astro_fun_times
Miloš

Ljubo

Da, i meni otvara...
Ovako to izgleda kod mene sa popustom.

Pirocanac

cudno, meni pokazalo da je nema vise, cak sam pretrazio ceo StarTrip store i nije je bilo...
Evo sad otvara.
🔭SW 72ED+0.85x FF f/4.96; SW 130/900 EQ2 f/6,9; Svbony SV165 30mm f/4
📷Canon EOS 2000D no-mod, ZWO ASI120MM
🔋HEQ5Pro, StarAdventurer2iPro
🔧ASIAIR Plus 256gb, Camera rotator, 2x Dew Heater Strips, Bathinov mask
👀Wishlist: 533MC Pro, Quattro150p

ε Aurigae

Kolegi Astro_fun_times stalno šalju promo cene, ali ga zavrnu kada treba da se napiše manja. Ćao ćing iz Vuhana je u dilu sa Milomirom na našoj carini pa se tale.
🔭: SW 130mm f/5 Newt | SVBony SV503ED 80mm f/7 Refractor | MTO 100mm f/10 Mak | GSO 114mm f/12 Classical Cass | Vixen VC200L 200mm f/9 Corrected Cass

⚙️: SkyWatcher EQ5 Belt mod OnStep | EQ6 Belt mod OnStep | AZ GTI

📷: ASI071MC Pro | ASI533MM | SV705C | Canon 550d mod

Astro_fun_times

Ja ne znam kako ti dobijas te kupone. Meni nikad ne iskacu. To je vise bila "navlakusa" na Temu. Kao dobio si kupon u toj i toj vrednosti.
Ovaj tvoj je znacajan i na cifru kamere bas dosta ustedi.

Probao sam da otvaram 30x ali ne pojavljuje se 🤣
Markirace me kao bota🤣

@uros, ne salju meni promo cene nikad. Ne brinu oni za svog starog kupca.
Miloš

Pirocanac

Jel pravite Dark, bias, flat library sa vasim kamerama pa ih koristite na duzi period ili ih pravite nakon svake sesije? Mene to strasno nervira kod DSLR-a sto moram na kraju stalno da se dodatno cimam i za to pa gubim vremena...

ps: svrbi me prst na buy...

Astro_fun_times

Ja sam zadnji dark/bias library napravio u Januaru prosle godine. Trebalo bi da ih obnovim ali da. Napravis ih jednom i miran si. Samo se flatovi prave (mada ja ni njih ne radim vec moristim stare, mada eto, nesto ne radim kako treba pa mi ne kalibrisu slike).
Miloš

Ljubo

CitatKolegi Astro_fun_times stalno šalju promo cene, ali ga zavrnu kada treba da se napiše manja. Ćao ćing iz Vuhana je u dilu sa Milomirom na našoj carini pa se tale.

::)

Ono što je zgodno znati, je da većina velikih astro prodavnica daju popuste - u startu i do 10%.
Neki  to rade u odredjeno doba godine, a neki stalno (kao recimo, Teleskop-Exspress).

CitatJa ne znam kako ti dobijas te kupone. Meni nikad ne iskacu.

Pa napisao sam kako dva posta iznad. Meni rade (doduše ponekad iz Alija zakoče pa ih ne uspijem primeniti, ali uglavnom rade). Do sada sam ušparao sigurno u vrijednosti jedne solidne hlađene astro kamere.

Evo konkretno, u vrijeme kada su rasprodaje (a to bude jednom mjesečno) odeš na: svoj Account => My coupuns => Get Coupon codes.
Ako trenutno nisu dostupni (jer se dodjeljuju na dnevnom nivou  u  ograničenom broju!), kasnije opet uradiš isto. Kad piše da su slobodni za preuzimanje, skineš ih. Moraju se upotrijebiti do kraja tekuće rasprodaje.

Astro_fun_times

Jesi ti napisao kako nego sam ja vise ostao u čudu kako to tebi uspeva a meni nikad ne islacu a često ulazim u aplikaciju.
Diskriminacija 🤣
Potrudicu se da ih nabavim mada to znaci trosenje para... Its a curse and a blessing 🤣
Miloš

ε Aurigae

ja darkove sa 533mono ne koristim samo flats i darkflats
🔭: SW 130mm f/5 Newt | SVBony SV503ED 80mm f/7 Refractor | MTO 100mm f/10 Mak | GSO 114mm f/12 Classical Cass | Vixen VC200L 200mm f/9 Corrected Cass

⚙️: SkyWatcher EQ5 Belt mod OnStep | EQ6 Belt mod OnStep | AZ GTI

📷: ASI071MC Pro | ASI533MM | SV705C | Canon 550d mod

Pirocanac

I tako... Prodje mesečna akcija kod kineza, cene ostadoše iste :)

Astro_fun_times

Da, ja to stalno govorim da je vecina promocija i popusta fiktivna a da je cena uvek ista.
Osim eto u par navrata gde je zaista bilo popusta kao u Januaru mono 571 za 165k
A i ovaj sad popust sto je bio, 56.600,00 rsd je bila Touptek-ova 585 mono, jeftinija nego color verzija.

To su dva primera da sam video da je popust zaista bio pravi.

Zato se mora stalno pratiti ono sto vam se svidja i onda cetr tacno znati kada je pravi popust a kada je to samo na papiru.
Miloš