Constellation Bino 3x50

Započeo Drazen, juče u 10:21:10 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Drazen

Zna li neko u čemu je razlika između ovih binokulara koji se prodaju preko AliExpressa i koštaju između 50 i 60 evra i onih koji su trostruko skuplji u našim prodavnicama astro opreme?

kruska

Morali bi pogledati kroz njih da bi znali razliku.

Drugo su marže trgovaca.

Poenta je u naporu u ocima tokom gledanja, kvalitetu optike, hromatska aberacija, mutna slika.

vlaiv

Da sam zainteresovan za tako nešto, ja bih razmišljao o ovim:

https://www.aliexpress.com/item/1005001594395115.html

Nije baš 50/60 eura ali je očigledno namenjen za astronomsku upotrebu jer ima 2" filter navoj na oba objektiva - za upotrebu sa UHC/OIII/Hb filterima.
Teleskopi: GSO RC8", TS80 F/6 photoline, SW dob 200/1200, SW Evostar 102 ahromat, StellaMira ED110
Montaže: HEQ5, AZ4, SW AzGTI
Kamere: ASI1600MMC, ASI178MCC, ASI185MC

Yagodinac

Vrlo je moguće da to radi ista fabrika u skladu sa tamošnjim širokim shvatanjem autorskih prava, pre podne za Kasai i sa njihovim inženjerima koji rade kontrolu kvaliteta, a uveče sve to isto na istim mašinama za svoju dušu i za 4x manje pare. Jedino da neko uzme oba u ruke i proba, takođe ne bih mnogo verovao onome što pišu o vidnom uglu dok lično ne isprobam. Možda jeste 17 stepeni dijagonalno, a možda je i koji stepen manje... Ako nosiš naočare onda je to još jedna dilema više, 10x50 nije neki problem mada ja i tu skidam naočare, nervira me  ;D
Ali pretpostavljam da razlika u kvalitetu nije ni slučajno velika kao razlika u ceni (go_for_it).