• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

pomoc oko drajvera za ALLCCD5

Started by Djole, April 04, 2012, 10:24:33 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Djole

pozdrav,
nabavio sam ALLCCD5 kameru sa namerom da je koristim za autoguiding.
posebno drajvere za ALLCCD5 nisam nasao pa sam instalirao  drajvere za QHY5 kameru i softver za snimanje videa QGvideo
i kamera lepo radi.Jedino je problem sto PHD ne vidi kameru kao ni Maxim DL..
Racunar je laptop pod win7 32 bit. Ako neko ima ideju ili zna adresu za drajvere (pretumbao sam dosta strana)koji ce pomoci da PHD prepozna kameru
bio bih veoma zahvalan..
SW ED APO 80/600, HEQ5, ZWO ASI 290MC, QHY5 ,
Canon 7d

akerue

Sky Watcher 150/750, EQ3 montaža sa motorima, Baader folija, Nikon D3100
Astronomsko udruženje "Eureka" Kruševac, www.eureka.nebjak.net
"Astronomija iz fotelje"
www.teleskoponline.info

Djole

Canon 7d

kruska

koje imas *.dll  fajlove za koje pise da su ALLCCD5 fajlovi
moguce da ti treba jos fajlova a koje nemas pa da znam
obicno imaju osnovni fajlovi i jos pokoji cini mi se  wdfcoinstALLER.DLL  i jos jedan ali ako mogu da pomognem treba da napises imena fajlova
probaj i sa ovim
www.qhyccd.com  section download    na ovom sajtu imas uputstvo i sve sto treba
http://www.qhyccd.com/ASTROSOFTBE/NEW/QHY5Drv.exe    

i ako nisi instalirao ASCOM i njega instaliraj

ps. tvoja camera je qhy5 ;D

mravic

Ja imam orginalni CD i meni to radi, ako se ne snadješ javi.
Mada, ja imam allccd5t, to je koliko su mi rekli još bolja, ali nisam zadovoljan sa njom jer na ED80 dosta često ne mogu da nadjem zvezdu, što me u odredjenim momentima dovodi do ludila :)
Sa 80mm vidi negde do 9.5 magnitude a to mi ponekad nije dovoljno jer mi je malo vidno polje CCD kamere koja snima pa nemam mogućnosti da malo pomeram vidno polje nebi li našao sjajniju zvezdu.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Djole

Kruska hvala na izdvojenom vremenu..nasao sam neke drajvere od allccd5 ali kada ih instaliram laptop ne prepoznaje kameru,medjutim kada instaliram drajvere od QHY5 lap top je prepozna...ali PHD jok.. ???. ovo su fajlovi koji se nalaze u folderu QHY5drivers-cmosbase,cmosio,libusb0.dll,libusb0.sys,QHY5BASE.sys ove sajtove sam vec obisao i skinuo drajvere ali nista..
ascom sam instalirao odavno..

mravic hvala na ponudjenoj pomoci,jos malo cu da cackam...
Canon 7d

kruska

WdfCoInstaller01005.dll

WinUSBCoInstaller.dll
ako ne nadjes ove fajlove na netu cimni me na mail ivor@beotel.rs
fajlove kad nadjes prebaci u /phd folder
pa videcemo  veruj mi to nije veliki problem .. treba malo skakanja po netu ali to je to

Djole

April 05, 2012, 09:22:04 pm #7 Last Edit: April 05, 2012, 09:31:14 pm by Djole
reseno !!!! hvala kruska na velikoj pomoci !! :D :D :D
pozdrav
Canon 7d

goksi

April 06, 2012, 08:51:17 pm #8 Last Edit: April 06, 2012, 08:56:37 pm by goksi
Quote from: mravicMada, ja imam allccd5t, to je koliko su mi rekli još bolja, ali nisam zadovoljan sa njom jer na ED80 dosta često ne mogu da nadjem zvezdu, što me u odredjenim momentima dovodi do ludila

Koje je resenje, uzeti bolju kameru ili guider teleskop sa manjom zizinom duzinom?

mravic

Ma ne bi trebalo da bude kraci fokus jer onda nepreciznije prati. Mozda bi najbolje bilo off axis guider, ali ni to ne garantuje uvek zvezdu. Meni je problem sto ne mogu da pomerim guider teleskop kad hocu jer snimam na daljinu iz opservetorije. da sam tamo kod teleskopa onda je druga prica, onda bi se vec nasla neka svetlija zvezda.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

kruska

off axis guider je super stvar ali treba i sa njom ovladati kako treba
kako rece mravik na velikim uvelicanjima a pogotovu kad se ganjaju objekti daleko od mlecnog puta stvarno moze da bude problem naci zvezdu a da objekat bude u centru slike :D npr ziza 1200-1500mm
na zizama 500-1000mm je i vece vidno polje pa je i vise zvezda u vidnom polju
cesto bez dark framea u phd nece da se nadje zvezda ( a to znaci da se mora biti pored teleskopa)

na daljinski sam ja na mom teleskopu preko windows 7 "remote desktop connection" uspeo komplet da ga koristim ali hm neko mora da ga ukljuci hehehe    :P

goksi

Quote from: mravicMa ne bi trebalo da bude kraci fokus jer onda nepreciznije prati.

Quote from: kruskana zizama 500-1000mm je i vece vidno polje pa je i vise zvezda u vidnom polju

Na ovom je testirano sa rucno pravljenim auto guiderom http://tukkertw.home.xs4all.nl/astronomy/equipment/guide-scope.html je pokazao i da 167mm ziza ima skoro iste rezultate.
I Orion prodaje auto guider za teleskope do 1500mm zizine duzine i on je mali, ziza do 167mm http://www.telescope.com/Telescopes/Guide-Scopes/Orion-Mini-50mm-Guide-Scope/c/1/sc/20/p/99607.uts .
U cemu je fora, da li mi stvarno treba nesto tipa SW80ED za autoguiding ako hocu kvalitetne DSO slike u kombinaciji sa allccd5?

Sekula

Quote from: kruska on April 07, 2012, 08:53:20 pm
...

na daljinski sam ja na mom teleskopu preko windows 7 "remote desktop connection" uspeo komplet da ga koristim ali hm neko mora da ga ukljuci hehehe    :P

Hoće ako koristiš ovaj servisni wakeonlan link i ispratiš sve potrebno što je dato kao objašnjenje:

http://wakeonlan.me/
| SW newtn 200/1000 | SW NEQ6 Synscan goto | Logitech Quickam Pro 3000 | Canon EOS 550d | Baader astrosolar filter |  SW Black Diamond ED 80/600 | Flattener korektor SW 0.85 | Lacerta MGEN autoguider | Nikon action ex 10x50 cf binocular |

kruska

April 08, 2012, 10:03:25 pm #13 Last Edit: April 08, 2012, 10:10:42 pm by kruska
Quote from: Sekula on April 08, 2012, 07:07:34 pm
Quote from: kruska on April 07, 2012, 08:53:20 pm
...

na daljinski sam ja na mom teleskopu preko windows 7 "remote desktop connection" uspeo komplet da ga koristim ali hm neko mora da ga ukljuci hehehe    :P

Hoće ako koristiš ovaj servisni wakeonlan link i ispratiš sve potrebno što je dato kao objašnjenje:

http://wakeonlan.me/

quote goksi
posredi zvezde vodilje
sve oni na sajtovima objasne ali kad slikas ili radis guiding u arizoni ili u new mexico  u pustinji gde ti i ne treba nista sem fotoaparata

bio moj drug na havajima gore se penjao gde je opservatorija kaze nikad nije video toliko zvezda golim okom u zivotu "tu ti ne treba nista, teleskopp se sam vodi"

genijalno!

goksi

Na tim linkovima su dokazali kolika je zizina duzina potrebna za stabilnost.
Sw 80ED je f/7.5 sto sa druge strane znaci da malu svetlosnu moc sto moze da bude negativno i da se zato svezde ne vide.

Koliki po vama treba da bude odnos izmedju zizine duzine teleskopa i guidera?