• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

pomoc oko durbina

Started by layc, May 01, 2010, 10:11:51 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

layc

ja imam 11 godina i voleo bih neki dobar durbin nov sam na forumu
ovo je link na kojem sam video razne durbine
max.cena 7000 din

layc

moze i dvogled ali da je dobar jer obozavam astronomiju i voleo bih da vidim slike slikane kroz taj durbin koji vi mislite da je dobar za ovu cenu

mravic

Nisi stavio nikakav link.
Ne znam šta ti preporučiti za tih 7000. Na žalost sve je mnogo skuplje od toga a da nešto vredi.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Yagodinac

To su stvari namenjene špijuniranju komšiluka i lovcima koji čekaju srndaća. Za astronomiju su prilično slabi u poređenju sa bilo kojim teleskopom. Kao kad sa skuterom hoćeš da izađeš na auto-put.

layc

a dvogled bilo sta za gledanje u zvezde,planete,mesece za ove pare$

layc

May 02, 2010, 08:53:00 pm #7 Last Edit: May 02, 2010, 09:55:33 pm by layc
koji dvogled ili durbin je najbolji za ove pare sa ovog linka http://www.teleskop.rs

layc

ja cu najverovatnije uzeti durbin sw 20-60x60 pa ako mozete da mi kazete kakav je

marino

veliki pozdrav mladi astronome!

ako vec kupujes ko lajosa dalekozor mozda najbolje da te on uputi sto da uzmes..vec su ti dali par savjeta  evo ti i jedne informacije..gotovo ma koji dalekozor da kupis znaj da ces u rukama imati bolji teleskop nego galileo!
poigraj se s njime, uzivaj i vjezbaj!
m
Vidulini Observatory

milan

slusajte ja sam dobio uz moj sw 114-900 barlow 2x i mnogo mi mesa boje plavu i crvenu na donjoj strani saturna je crvena a na gornjoj plava,saturn se4 lepo vidi ali su krajevi losi zbog ovih boja
HARWIX panarett 8x30
254/1200 Draco Flex Dobsonian
Dvogled TS 10x50 Le

Ljubo

Milane, to je problem do standardnog barlowa koji si vjerovatno dobio uz teleskop. Ukoliko zelis da se riješiš (bar poprilicno) tih laznih boja, nabavi APO barlow. I gledaj da ti je Saturn što više blize centru vidnog polja - tu su aberacije najmanje.