• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

KIneski teleskop:)

Started by skyfly, November 07, 2013, 05:53:42 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

skyfly

Pozdrav narode
Potrebna mi je pomoc oko ovog druskana :D

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-New-150x-Refractive-Astronomical-Telescope-300-70mm-Monocular-Space-Spotting-Scope-Watch-Camping-Hunting/1112376852.html

narucio sam neke stvari sa ovog sajta nevezano za teleskope,onda se sjetih i teleskopa,pa rekoh da vidim sta ima i tako naidjoh na gore pomenutog...
totalni sam amater sto se teleskopa tice,(pa ne zamjerite ako sto odvalim)a volio bih ponekad bacit pogled u nebesa...planete,mjesec...
pitanjca:

1.Vrijedi li ovo cudo?
2.Rekoh ne razumijem se u teleskope,pa ako neko moze da mi objasni karakteristike ovog cineza,istine/lazi...

fala vi,kao najrodjenijima 8)

kruska

gile.ms

Quote from: skyfly on November 07, 2013, 05:53:42 pm
1.Vrijedi li ovo cudo?
2.Rekoh ne razumijem se u teleskope,pa ako neko moze da mi objasni karakteristike ovog cineza,istine/lazi...

1. Ne vredi!
2. Bez problema staje u džep, fotograf je samo vešto iskoristio perspektivu da izgleda veći nego što jeste... nešto na ovaj fazon:

SkyWatcher 150/750 EQ3, TS 10x50, TS 20x80, Star Adventurer, EOS 550d<br />----------------------------<br />Truly, Madly, Deeply

kostur

imas bre dvoglede na buvljaku da kupis za dva soma, njima mozes videti i andromedu i sve jos bolje nego tim. Mada ja svog optisana i dalje imam i koristim ga ( •_•) ⌐■-■ (⌐■_■) za sunce (ijeeaaaaaaaaa)
Sky-Watcher 150/750 N
EQ-3 montaza
Okulari Super 25 i 10 mm
Barlow 2x
Trazioc 6x30
Laserski kolimator
Optisan 36050n na fotostalku za posmatranje Sunca ;D
http://astronomija101.wordpress.com/

skyfly

uz 3 ne,odluka donijeta :)
zdravstvujte

mitja

nego reci ti meni jel pouzdan ovaj sajt. planiram neku kupovinu sa njega ali ne znam kako stoji stvar sa postom itd.

ako neko ima preporuku za sajt ovog tipa a da je pouzdan i dobar i za astro opremu i ostale dzidza bidze neka mi preporuci dok imam para :)
Skywatcher 150/750 P
Celestron astromaster 130 EQ
EQ2 celestron montaza.
Skywatcher EQ5 GoTo Pro
Canon 2000D
Svbony 305 pro ar coating
Svbony UHC, Svbony IR cut, Svbony IR pass, Moon and skyglove filter, Solar filter.

darko76

Sto se tice sajta sve pohvale. Sve je potpuno OK, cak i ako se desi da nesto nije ispravno, dobijas novo od Kineza. A za dosta proizvoda je i besplatna dostava, postar ti donosi na kucnu adresu. E al ima problem, a to je drzava Srbija i nasi zakoni. Lepo porucis nesto do 20 dolara, a drzava srbija ti ne uracuna carinu, jer nema carine na tu cenu, al ti zvekne PDv i to odokativno, pa ispadne skuplja pita nego tepsija. Onda moras da se zalis i dokazujes da si nesto platio 20 dolara a ne kako carinik proceni...

Da te ne smaram, sajt i Kinizi su stvarno za pohvalu, ali sa carinom ces cesto imati problema, tj PDV-om, isti se radi odokativnom metodom.

Nadam se da sam pomogao.
SW BD 200/1000 EQ5 <br />Super UW 6mm 66° <br />GSO SP 25 mm <br />GSO ED Barlow 3x <br />Plossl 4,6,10,15,25,30 <br /><br>ED okulari 2.3, 3.8 i 12.3 <br />Meade ETX70 <br />Spiegel 153/1300 EQ2</br> <br />Dvogled TSO 9/60</br>

darko76

I ako vec zelis teleskop, ovaj kineski dok ti dodje izacice na 150 evra, po meni bolje da uzmes nesto ovako http://www.kupujemprodajem.com/Teleskop-Celestron-AstroMaster-130EQ-8562633-oglas.htm?filter_id=47006302  malo korigujes cenu i uzivas u nocnom nebu:)
SW BD 200/1000 EQ5 <br />Super UW 6mm 66° <br />GSO SP 25 mm <br />GSO ED Barlow 3x <br />Plossl 4,6,10,15,25,30 <br /><br>ED okulari 2.3, 3.8 i 12.3 <br />Meade ETX70 <br />Spiegel 153/1300 EQ2</br> <br />Dvogled TSO 9/60</br>

skyfly

ja prvi put narucujem sa ovog sajta,na preporuci prijatelja koji su zadovoljni.
ima dosta artikala za koje je dostava besplatna,na stalnoj si komunikaciji sa prodavcem...za sada dobro funkionise...roba je poslata,a za stalo ce da vidimo:)

Yagodinac

Gle, ja imam potpuno istu ovakvu igračku i kupio sam je odavno za oko 25e  ;D
Tako da... Batali. Ne vredi ni pod hašišom navedenih 80$ plus carina, porez, transport; a ako uzmeš za 20-30e možda mu i smisliš namenu.
Sa astronomskog aspekta skoro do potpuno neupotrebljiv. Većina M objekata nevidljivi, što zbog slabosti optike i invalidnih okulara, što zbog montaže koju ne možeš da usmeriš iznad, recimo 45-60 stepeni.

A kakav je to teleskop koji ne možeš da usmeriš iznad 45 stepeni?!

Najveća hromatska aberacija koju sam u životu video; zato sam i prešao na reflektore. Mesec sav šaren oko ruba. Jupiter... pored njega još jedan Jupiter, crven, ljubičast... Duhovi... Čist horor.
Ja sam ga davno kupio jer sam odmah proračunao šta ću s njim: maleni tripod ima fotonavoj i ponekad ga nosim na planinarenje zlu ne trebalo (manfrotto 055xprob koji imam je težak kao tuč pa ga izbegavam na planinarenju); jedini problem je što je nizak - možda pola metra.
Cev sam namenio da bude tražilac na teleskopu ili, eventualno da bude teleskop za praćenje. Međutim, već dugo godina ne radim ništa u tom pravcu jer me nervira loša mehanika, fokuser klimav i slab do bola; objektiv ultraloš ahromat (sve zvezde su cijanzelene  :o), tražilac... Ehej, to ima tražilac! Najmanji na svetu: 5x24.
Ako smisliš kako da spojiš DSLR na taj, nazovimo ga tako, fokuser (adapter ne postoji) dobićeš jedan od lošijih manuelnih teleobjektiva od 300mm. Jedino što za te pare nema da se kupi nikakav, ni polovan 70-300, ali to svakako nije razlog da se ponadaš da je ovo optika za DSLR.

Eto, mojih 5 eurocenta.

Vlada

I ja sam imao vrlo slicnu napravu i dan danas je imam, ali veruj mi na rec, ne vredi zaista toliko para.
i ja sam se nekada znao zaleteti, sada  ipak imam kakvo takvo iskustvo i rekao bih da nikako ne uzimas ovo.
Dobar dvogled je mnogo bolji izbor. Srecno u odabiru! :)