• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Tajanstvena licnost

Started by mmilan, February 14, 2007, 01:51:22 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

blacky

Sasa

Uh, nisam se tome nadao pa cu pitanje isporuciti ujutro.

Sasa

Pazite, tip je legenda i jednog dana o njemu će se pripovedati u 10-ercu, uz gusle. Naravno, ako nam do tada globalizacija i potrošački mentalitet ne ubije identitet. A pripovedaće se kako se penje na strmu kulu, nebu pod oblake, i kazuje astronomiju, redom, od Kosova ravna pa sve do..., valda najnovije istorije (ne znam tačno jer kad sam ga slušao žurio sam na voz pa sam stigao samo 1804.)

stameni

Ako je "kula" ona kula... Znate, Ona Kula...

Onda je reč o Milanu Jeličiću, dugogodišnjem, legendarnom sekretaru Astronomskog društva "Ruđer Bošković".

Jer, sve ostalo se uklapa: i pentranje na kulu (tj. Onu Kulu), pripovedanje astronomije sa osvrtom na događaje od odavno ;) popularizacija ove nauke, kao i neumorno kazivanje raznim ovdašnjim novinarima šta se dešava na nebu -- kada se desi nešto sasvim drukčije.

Right?

mravic

Quote from: stameni on March 06, 2007, 11:28:07 am
Ako je "kula" ona kula... Znate, Ona Kula...

Onda je reč o Milanu Jeličiću, dugogodišnjem, legendarnom sekretaru Astronomskog društva "Ruđer Bošković".

Jer, sve ostalo se uklapa: i pentranje na kulu (tj. Onu Kulu), pripovedanje astronomije sa osvrtom na događaje od odavno ;) popularizacija ove nauke, kao i neumorno kazivanje raznim ovdašnjim novinarima šta se dešava na nebu -- kada se desi nešto sasvim drukčije.

Right?

Ne verujem da si pogodio ali ni ja ne znam odgovor. Sasa je to malo uvio, da se razmislja.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Sich

ma ko bi mogao drugo da bude. :)

samo mj
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

stameni

Pošto je jedan modulator postavio pitanje, a drugi potvrdio da sam, je l' te, u pravu, evo nove ličnosti:

1. svetska, a naša :)

2. galaktička radioastronomija

3. profesor Matematičkog fakulteta

3.a) tu-i-tamo nadrndana ;)

Sasa

Pa da, naravno, Jelicic, sa zakasnjenjem javljam.

Sasa

Sta niko nije odgovorio na pitanje? Da nije prof. Jelena Milogradov?

stameni

Yes! Izgleda da je ovo bilo malo teže? Upravo sam razmišljao da li da joj navedem inicijale, ili ime i inicijale, kad evo tvoje poruke :)

Dakle, tajanstvena ličnost je prof. Jelena Milogradov-Turin, i krasi je i osobina

4. popularizator astronomije (uz 3.a)) :)

Sasa

Sto bi rekao Edington, pitam se ko su ti ostali. Ali OK, znaci ja postavljam pitanje.... sutra. Da smislim prek noci.

Sasa

GENESIS

Da li je možda u pitanju Williiam Herschell ?

Sasa

GENESIS

Novo pitanje :

Poznat je kao dobar glumac. Veliki je zaljubljenik u astronomiju.

OKTOBERFEST ;)