• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Tajanstvena licnost

Started by mmilan, February 14, 2007, 01:51:22 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Sasa

GENESIS

Sasa

Sich

"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

Sasa

April 19, 2007, 01:16:13 am #109 Last Edit: April 19, 2007, 01:20:31 am by Sasa
:o)

Divno! Forum se lepo nastavio, a odgovor je sjajan. Na neki poseban nacin puno govori i o polozaju zena u modernom drustvu. Karolina je i pored svih svojih dostignuca i dalje "samo' sestra slavnog astronoma.

Ajdeeee, pitanje.

Sich

A karolina je ipak imala slavnijeg brata, ali zaista prva zena koja je po svim merilima ulsa u svet visoke astronomije.

Pitanje

Ajde malo da ucinimo zanimljivijim:
1. Dzejms Dzojs (malo)
2. Ricard Fajnman (slabo)
3. Enron (propalo)
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

Just G

Nisam sigurna... ali mooooozda bi mogao biti Gell-Mann?  :)

Sich

Whee.. bas tako Murray Gell-Mann

da pojasnimo pojmove
Covek koji je nadenuo ime kvarkovima citirajuci Dzejms Dzojsa.
Covek koji je radeci sa Ricadom Fejnmanom jako puno doprineo razumevanju slabe nuklearne sile.
I na kraju covek koji je akter reklame za Enron, kompaniju koja je kasnije postala poznata kao jedan od najvecih bankrota u istoriji svetske ekonomije :)

Dobro dosla na forum, i to vrlo uspesno, tako da cekamo tvoje pitanje...

Just G

Jao pa hvala na dobrodoslici...  :)
Znaci sad ja imam tu cast da postavim novo pitanje...  :) 

Evo ovako...

1912. otkrio je kosmicke zrake za sta je kasnije nagradjen Nobelovom nagradom...

SrdjanP

Quote from: Just G on April 23, 2007, 11:15:04 pm

1912. otkrio je kosmicke zrake za sta je kasnije nagradjen Nobelovom nagradom...

Viktor Hes?

Just G

TACNO! :)
Izgleda cu sledeci put morati malko vise da se potrudim...
:)
A tvoje pitanje je?

SrdjanP

NASA

April 25, 2007, 08:47:59 pm #117 Last Edit: April 25, 2007, 08:50:53 pm by NASA
ako mogu ja?
Otkrio da mikroorganizmi izazivaju bolesti,epidemije.
mislim da je dovoljno ;)

Sasa

Mnogi su drugi, ali posto je pitanje postavio SrdjanP onda je to: Baz Oldrin [Buzz Aldrin]

SrdjanP

Quote from: Sasa on April 25, 2007, 09:05:34 pm
Mnogi su drugi, ali posto je pitanje postavio SrdjanP onda je to: Baz Oldrin [Buzz Aldrin]

Vau, svaka cast.

Jeste, Baz Oldrin. Drugi covek koji je krocio na Mesec, pilot Lunarnog modula u misiji Apolo 11.

Njegove prve reci.. pa, skoro prve reci, prilikom izlaska na povrsinu Meseca bile su: "magnificent desolation".