• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Tajanstvena licnost

Started by mmilan, February 14, 2007, 01:51:22 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mjovicic

Zorz Lemetr  ;D

izgleda da cemo ti i ja samo da razgovaramo :D

Dušan

I ja sam se namestio kao ti na avataru.  :D

mjovicic

Ma cuveni Richard Feynman :)

Dušan

Nisi pogodio, Pol Dirak je u pitanju. ;D

'Ajd' postavi novo.

mjovicic

Quote from: Dušan on May 13, 2007, 08:13:03 am
Nisi pogodio, Pol Dirak je u pitanju. ;D

'Ajd' postavi novo.

Na mom avataru je Feynman :)

Cest gost na seminarima astronomije u Petnici. Svestran naucnik. Doktorirao kosmologiju, ali pored toga bavi se i filozofijom nauke kao i astrobiologijom.

I licnost jeeeeeee :)

Dušan

Mislim zove, ..., Milan Cirkovic.  8)

Ja sam mislio da si ono na avataru ti. Nikad nisam video Fejnmana na fotografiji, pa sam mislio da se zezas, kao pokusavas da pogodis pre nego sto postavim pitanje. Zato sam rekao da je Pol Dirak u pitanju.  8)

Evo novog pitanja:

Kao decak je pobegao iz skole i poceo je da radi kao gonic mazgi na podrucju MaunVilsona gde se u to vreme gradila opservatorija. On je pomagao izgradnju te opservatorije i dok je to radio zestoko se zainteresovao za ono sto rade Habl (direktor te opservatorije) i ekipa i kasnije se zaposlio kao nocni cuvar. Slusao je i samostalno proucavao ono sto oni rade i u jednom trenutku su Habl i ekipa otkrili da je on bolji od svih njih u prakticnom delu istrazivanja. Postao je pomocnik na posmatranjima.

Ko je on?

mjovicic

Dušan

Odmah postavljaj novo (ako si siguran da je odgovor tacan).  :)

mjovicic

I'm sure :)

Rec je o jednom astronautu koji je bio kontroverzna licnost.

Da vidimo ko je pazljivo citao novi broj Astronomije :D? Jedan je od 12 ljudi koji su hodali po Mesecu. Sa Meseca je cak slao telepatske signale  ::) :o a tvrdio je da mali zeleni postoje definitivno... Rec je o (nije tesko):

Dušan

Da nije mozda Edgar Micel? (I'm not so sure...)  :)

mjovicic

Dušan

Ajmo sad nesto malo teze i drugacije:

stameni

Max Planck?

E, sad, pošto sam se malo poslužio Wikipedijom (istina, samo da bih potvrdio da to jeste Max Planck), a i kako mi ne pada na pamet neka ličnost, je l' bi mogao ti...?

Dušan

May 16, 2007, 01:14:34 pm #178 Last Edit: May 16, 2007, 01:17:22 pm by Dušan
Jeste Maks Plank!
Evo ga sledece, ali nadalje hocu i ja da odgovaram (malo postavljajte vi ostali pitanja).

• Odmah posle objavljivanja Ajnstajnove Opste teorije relativnosti, ponudio Ajnstajnu resenje tih jednacina i Ajnstajn je bio veoma iznenadjen jer je mislio za ono sto je on uspeo da postigne tek aproksimativno nikada niko nece naci egzaktno resenje. Ovo je bio pravi poduhvat jer je za resavanje sistema od deset jednacina potrebno ukljuciti hiljade clanova, a ovde nisu u pitanju obicne algebarske jednacine, vec jednacine drugog reda, nelinearne, parcijalne diferencijalne jednacine!

• R = 2GM/c2

mjovicic