• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Tajanstvena licnost

Started by mmilan, February 14, 2007, 01:51:22 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mravic

Srbin, postavio temelje Makedonske amaterske astronomije.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

sashastar

Bozidar Popovic

(molim te reci da sam promasio)

mravic

www.univerzumad.com

AshPiranha

mravic

www.univerzumad.com

AshPiranha

Sasa

Joj, sad smo poceli da delimo ljude po nacionalnostima. Uf. Sem toga, ja se bas ne bih zakleo da je onaj prethodni Srbin. OK, mozemo da ga pitamo, ali on je nesto kao srpskocrnogorski Makedonac. Ili obrnuto. Drugim recima, Balkanac.

AshPiranha

Quote from: Sasa on January 28, 2008, 12:32:55 am
Joj, sad smo poceli da delimo ljude po nacionalnostima. Uf. Sem toga, ja se bas ne bih zakleo da je onaj prethodni Srbin. OK, mozemo da ga pitamo, ali on je nesto kao srpskocrnogorski Makedonac. Ili obrnuto. Drugim recima, Balkanac.

Ocekivao sam nekakav trip vezan za politicku korektnost ;)
Evo izvora:
http://www.astronomija.co.rs/razno/ad/beskraj/2007/PGSP2007izvestaji/Radan/pgsp_Radan.htm

to je AM objavio, a "srpskocrnogorski Makedonac" napisao.

Sasa

Aha, da, ali to Srbin je pod navodnicima. Sem toga, otkud on zna sta je on  :) Verovatno se predstavlja kako mu kad ogovara  :)

sashastar

Ili lepo nastavite ili zakljucajte topik i gotovo  >:(

AshPiranha

Quote from: sashastar on January 28, 2008, 11:32:56 am
Ili lepo nastavite ili zakljucajte topik i gotovo  >:(

Na razumem gde je problem?

/ignore

Pavdu

Quote from: AshPiranha on January 27, 2008, 11:21:26 pm
Quote from: mravic on January 27, 2008, 08:44:26 pm
E to je taj. 8) Next

Slovak, poseduje putovnicu.

Sad lupam... Andrej Karon (ili kako se već zove), ali nisam siguran da li je Čeh ili Slovak... ILi je možda Poljak... XD
Argue for your limitations, and sure enough they're yours. (Richard Bach)

sale11472

Ma jok bre Pavdu to se Neša našalio sa Jankom (koji je inače tajanstvena ličnost) mada bi to trebalo malo bolje  sročiti npr ovako:
Graditelj teleskopa, zagriženi astronom amater uvek spreman da pomogne i naravno noćna mora svih Mesije maratonaca u regionu ;D ;D kratko Janko Mravik (vidi samo kolki pehar drži na fotki)..

Nego ajd da se vratimo na kolosek, moguće da će ovo biti malko teže (nekima ili mnogima ;) ) ali ipak je reč o legendi amaterska astronomije.

Englez sa titulom, veliki ali baš veliki popularizator amaterske astronomije (možda i najveći)
Specijalista za mesec, njegove mape su prvo koristili Rusi abio je uključen i u program mapiranja meseca u okviru Apollo programa.

Poznat katalog deep sky objekata sa karakteristikom da nema ni jedan zajednički objekat sa Mesijeovim katalogom (OK posle ovoga je stvarno lako)
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

sashastar

Super ako promasim
Frederick William Herschel

Sasa