• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Najgotivnija planeta......

Started by Miranda, November 14, 2004, 11:41:41 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Miranda

 Ajde da vidimo koliko ko voli neku planetu i zbog cega.....? Bas me interesuje.....
Meni je recimo NAJ NAJ Jupiter....nekako mi deluje neunistivo a i sav je nekako u detaljima koji se stalno menjaju....bas je zivahna planeta kao i JA! :D

Sasa

 Obicno se kaze da je Saturn najlepsa planeta (po ukusu nas Zemaljaca). Ali ja mislim da je naj naj planeta Zemlja. I najlepsa je i najinteresantnija - razume se sve po standardima jednog Zemljanina. Mars je divan i uzbuljiv zbog svojih grandioznih kanjona, ogromnih vulkana itd. ali fali mu zelenila i zubor vode.

Itd.

Miranda

 Mislio sa da napisem ali nisam..... :) Naravno da i ja mislim da je nasa Zemlja NAJ! Ali ajde da pretpostavimo da svi tako misle pa da kazemo osim Zemlje koja je NAJ......

Dule_smor


TenMonGaKuSha

 Mene je oduvek fascinirao Uran sa svojom nagnutoscu i prstenovima i satelitima koji takodje "nagnuto" kruze oko njega.


Rufushi

 Mene odusevljava ona neka enciklopedija koju sam vrteo kao mali ... pocev od zemlje do dubokog svemira aaaaaaaaaaah. I naravno Jupiter je carska planeta.  

Miranda

 E strava slika Urana.....Moja druga omiljena..... :D  

tachion

 recimo,Pluton je (delimicno)interesantan.

ali,generalno,nije mi posebno interesantan nas sistem,koliko bih voleo da znam o obliznjim zvezdanim sistemima,ili mozda o vansolarnim planetama,da li odstupaju od naseg sablona.

Miranda

 Ma mi nismo posteno ispitali nas sistem.....ima tu jos dosta toga, pa stvarno ne vidim zasto ti nije interesantan....? :huh:  

tachion

 onako.

zezam se,
vise me interesuju galaksije,rupe i to.

Miranda

 Pa dobro.....jeste i to interesantno, ali dok dodje do toga da mozemo da ispitujemo galaksije kao sada planete.......... :wacko:  

uran

 URAN-definitivno gotivan i skroz *lud*,tu je naravno i Saturn sa svojim prelepim prstenovima,pa Mars....i Jupiter...tako lepo sjaji na nocnom nebu,kraljevski...ali Uran-posebna prica. :rolleyes:

Miranda

 Zasto te Uran tolko privlaci.......? :)  

Vil_Relyt

 Recimo Venera.Mnoge nade su se u nju polagale (identicna kao zemlja, mora imati zivota, imam neke crteze naucnika iz onog doba koji su cak i crtali izobiljnu vegetaciju), ali ona ih je, kao prava gospodja, sve ispalila i nastavila da se kupa u nekih 500 stepeni.

SrdjanP

 Mars.
Razlog:Sve se nadam da ćemo uskoro imati nedvosmislene dokaze o (nekadašnjem) postojanju živih bića na ovoj planeti.