• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Star Party

Started by AshPiranha, August 23, 2007, 02:31:42 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

TenMon

r2d2

Hm evo gledam Mesec i osim sto se sve bas lepo vidi primecujem da nije sferan vec da ga ja neko grizao po gornjem desnom cosku. Nego ne vidim nikakve zenske na mesecu samo neke rupe i tamne povrsi. Eh blago tebi ako vidis jupiter ja vidm samo sjajnu zvezdu sa vecom magnitudom i to je sve ( i nema sta da se posmatra jer previse je nisko i smeta svetlost od grada)
Pozdrav

r2d2

Ispravka ene ga Jupiter sa malim tackicama oko njega koje leze u ravni. More svaka cast onom Glileju kad ih je snimo golim okom. Neverovatno!!!! Jos jednom Ziveo Mravik i njegov cudesni dvogled     ;)

sale11472

Quote from: r2d2 on July 21, 2008, 12:07:57 am
More svaka cast onom Glileju kad ih je snimo golim okom.

Si siguran?
Milsim jeste on otkrio Medičijevske zvezde ali ipak mislim da je to uradio pomoću teleskopa...
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

r2d2

Dobro mislis  :)
To je receno u zanosu novog otkrica!

GENESIS

Mislim da je krajnje vreme da se dogovorimo za neki star party.

Nećemo valjda čekati letnji astronomski kamp da iznesemo teleskope.

NASA

meni samo prevoz,i mogu bilo gde.. :)
i bilo kad..
ja pokusavam nesto odavno..

Toma B

July 21, 2008, 10:08:37 am #82 Last Edit: July 21, 2008, 03:30:28 pm by Toma B
Quote from: NASA on July 21, 2008, 03:23:12 am
ja pokusavam nesto odavno..

I kada ti se konacno ukazala idealna prilika onda si bio sprecen. :-\

p.s.
....mislim na Letenku 2008.

NASA

cola

stvarno bi bilo lepo da se nesto tako organizuje...
mada kako je krenulo,dogovaramo se jos od 23 avgusta 2007.
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

Danijel

Dečki, pa razmijenite si brojeve mobova i kada se ukaže kakva prilika SMS-ajte se, prije ćete se dogovoriti nego piskaranjem po forumu ili mailanjem. Tako to rade ovi moji na AstroForumu, kada netko ide na Petrovu Goru i ima mjesta u autu, dogovor padne za čas ;)
ZVJEZDARNICA APOLLO
SW MAK 127/1500 | NEQ6 Pro GoTo | Celestron 11" SCT

sale11472

Da pa kad NASA oće star party a kad treba da se krene njega nema ni od korova, treninzi, škola, izgovori, izgovori, izgovori.......

PS ja ne mislim na Letenku 2008 :P
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D

Danijel

Ma znam, ali vidim da ima još ljudi koji žele, pa ako ne može NASA, uskočit će Pavdu ili cola...
ZVJEZDARNICA APOLLO
SW MAK 127/1500 | NEQ6 Pro GoTo | Celestron 11" SCT

NASA

a Sale-sada je raspust-26/9 sam slobodan  ;D

sale11472

Pavdu je malko podalje... cola je imao dobru volju da se pojavi na npr BAV-u..... sva trojca su imali izgovore za Letenku.... meni bre najlakše zgodna livada je na par stotina metara od mene no ni ja na žalost nema auto u voznom stanju pa bi potencijalni učesnici morali da reše svoj prevoz...... doduše obzirom da se podosta nas ponovilo novom opremom na Letenki oblaci će gostovati do sledeće Letenke....  a utoku nedelje očekujte i sneg pošto ću najverovatnije montirati moj refraktor....
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor