• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Sastav posade za put na Mars

Started by Kizza, September 10, 2007, 09:57:33 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

NShappy

Pa sada, vi mlađi možda i hoćete, ali mi matori....

r2d2

Pa nemas valjda 90 godina pa da ti je frka za tih desetak, petnajst . Mislim ni ja nisam mlad al destet godina je ipak ogroman period, pa nikad se ne zna. Ipak je sve moguce ma kako pesimisticki izgledali ti problemi oko tehnickih poteskoca oko odlazka na Mars. Pravi stimulans na pravom mestu i hop eto nas (ili njih svejedno) na Marsu...

sashastar

Pozdrav sa Marsa.
Pa nam svratite jednom.


Kizza

Ljubazno pozivam odgovorne Ruse i Amere da pozure sa pripremama za put na Mars !Ako se NShappy slozi, predlozio bih da ako su im potrebni stariji clanovi,nek nam posalju poziv!Kao klinac posmatrao sam uzivo Nila Amstronga kao hoda po Mesecu i silno mu zavideo na tome,a eto meni se sada pruza prilika da hodam po Marsu 8)
Kakvu mastu imam ,he,he......... ;D
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Kizza

Sashastare jel ovo najnoviji snimak Marsa?
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

sashastar

Prolazio sam pored Marsa pa reko usput da ga slikam ima sada zanimljivu fazu.

Skyw@lker

Covece pa ti si stvarno pravo iz "Odiseje" dosao, znaci kreces se i kroz prostor i kroz vreme trenutno!  ;D A ja mislio ti nas lozis ovde...  :)
"Covek zivi u konacnom svetu, ali njegova masta ne."

sashastar


Kizza

Sashastare,molim te prodji pored Saturna i pogledaj da li su oni "sestougaonici" jos tamo ???
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

moki

a zar nece prvo da naprave bazu na mesecu, da odvuku tamo sve sto im treba pa da odande jurnu ka marsu?
neko je pomenuo svemirsku stanicu, moguce da je bas to resenje, sklope u svemiru sta im treba, ubace masinu u prvu i gas!

uostalom, kol'ko treba do marsa? 6 meseci, godinu dana....

stvarno, mozda se samo ceka da se tamo otkrije neka "nafta", jer od vetra nema nista bar dok ne stignemo do jupitera.

sashastar

NASA namerava da pošalje čoveka na Mars do 2037. godine, izjavio je administrator američke agencije za istraživanje svemira Majkl Grifin na međunarodnom astranautičkom kongresu u Hajderabadu.

Ove godine navršava se pola veka svemirskog doba, koje je započelo u oktobru 1957. godine lansiranjem ruske svemirske letelice 'Sputnik-1', rekao je Grifin.

Međunarodna svemirska stanica, koja se gradi u orbiti i treba da bude dovršena 2010. godine, obezbediće 'oslonac u svemiru' odakle će čovečanstvo moći da putuje prvo na Mesec a onda na Mars, dodao je predstavnik Nase.

Predsednik SAD Džordž Buš najavio je 2004. godine ambiciozan plan o povratku SAD na Mesec do 2020. godine i korištenju Zemljinog satelita kao polazišta za misije s posadom do Marsa i dalje.

Nasina letelica 'Feniks' trebalo bi da se spusti na severnu ravan Marsa iduće godine i utvrdi da li bi na crvenoj planeti mogao da opstane život.

Istraživačka robotizovana vozila na Marsu 'Oportjuniti' i 'Spirit' nastavljaju svoju misiju posle hibernacije usled džinovske peščane oluje.

Misije na Mesec i Mars, u obnovljenom globalnom interesu za kosmička istraživanja, glavna su tema na dnevnom redu za dve hiljade kosmičkih naučnika, astronauta, proizvođača satelita i lansera okupljenih u Hajderabadu.

NASA se sprema da počne istraživanja o efekatima dugih svemirskih letova na ljudska bića, kao i slanje serije robotskih misija na Mesec početkom iduće godine, radi pripreme za buduće kosmičke letove.

RTS

Skyw@lker

"Covek zivi u konacnom svetu, ali njegova masta ne."

data

 :-\nema nista od odlaska na marsu pazite sta sam vam rekao zagadili smo i ovu nasu majku zemlju jos nam samo fali da zagadivamo planete naseg suncevoga sistema ka sto su na pr mars itd,sprecice nas ili neki opsti rat ili neka kataklizma.neznam da li ste citali u vezi apola 15 sta su culi americiki kosmonauti prilikom spustanja na mesecu, kuda idete gresnici(lamarabi)to znaci u prevodu ???

Kizza

Bravo Data,dosli samo do onoga sto ova "Tema" i pokusava da otkrije!Ako idemo na Mesec i Mars da ih upropastimo onda.. :'(
Mozda bi ljude ipak morao da kontrolise racunar ???
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

data

dobar si necemo sad da zalazimo u naucnu fantastiku,ja mislim da nam nije dano da idemo tamo gore i da cackamo ono sve sto je tvorac lepo uredio, ja mislim da nas neko posmatra od gore i prati sta radimo i da sami nismo u kosmosu.umesto da spasavamo ovu nasu majku zemlju mi jurimo da osvajamo planete naseg suncevog sistema i jos planiramo da ih eksplotaisemo neznam nijemi jasno kakvi smo mi zemljani. :'(