• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Potencijalno mesto udara asteroida na Marsu

Started by Kizza, December 23, 2007, 05:19:18 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kizza

NASA je objavila potencijalno mesto udara ateroida na Marsu ko zeli ima i animacija na www.jpl.nasa.gov
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

sh0


stameni

Dakle, jedan nam nije bio dosta. Desiće se još jedan veliki prasak ;)

r2d2

koji ce mozda dici prasinu i  stvoriti potencijalnu novu oluju, sto i te kako nece prijati roverima  :-[. u tako slaboj atmosferi s toliko prasine koja lezi cccc. kako smo se cudili pre par godina/ama i vise od par/ kad je onaj kamicak tresnuo u ogromni jupiter...  ...jel zna neko pod kojim uglom ce da tresne?

Stojanov

Prognoze idu od 1:75 do 1:200. NASA je najavila onu najpovoljniju - tipicno za amerikance koji , zacudjujuce uporno u svojim filmovima svemogucim katastrofama unistavaju svoje sopstvene gradove. Svemu tome je kriva zedj za senzacijom , samo neka  nesto podigne nivo adrenalina u krvi , bez obzira da li ce Njujork biti poplavljen, L.Andjeles sravnjen sa zemljom ili asteroid pogoditi neku planetu. Slicnost sa onom narodnom, " tresla se gora , rodio se mis " je vise nego upadljiva. Kao i bombasticni natpisi na naslovnim stranicama S&T , Astronomy i drugim povodom meteorskih rojeva : Alert : STORM ! , The biggest ... i sl. Kad ono: corak ! Prilicno  su retka (prijatna)iznenadjenja kao ovogodisnji Geminidi ili kometa Holmes! Pa dobro, sacekajmo kraj januara. Samo da ne bude mnogo razocaranih ljubitelja astronomije kada 2007 WD5 prohuji pored Marsa i tek neznatno promeni svoju putanju usled gravitacionog polja crvene planete . Da ne ureknem !   

sale11472

Quote from: Stojanov on December 27, 2007, 01:22:50 pm
.....kada 2007 WD5 prohuji pored Marsa i tek neznatno promeni svoju putanju usled gravitacionog polja crvene planete . Da ne ureknem !   I time otvori sezonu napisa kako će da udari u Zemlju eh koliki će li tu tek da budu naslovi ;D ;D ;D
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

Kizza

Zanimljivo je i da je udar komete SHUMAHER-LEVI u Jupiter bilo pod znakom pitanja!Da li je to šablon ili kada bi se moralo 100% znati da li će udariti ili ne ???
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Stojanov

I to je tacno, samo je znak ? u slucaju Shumacher-Levy bio tridesetak puta MANJI ! Treba sacekati do sredine januara pa ce mnoge nedoumice oko trajektorije 2007 WD5 biti otklonjene.