• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

who u gonna call? ghostbusters...

Started by tachion, February 18, 2005, 10:59:07 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tachion

 zemlja je na udaru svakodnevnog bombardovanja mnogobrojnih meteora/ita iz svemira, koji prilikom prolaska kroz zemljinu atmosferu ponekad ostanu citavi i kao takvi mogu predstavljati dragocen izvor informacija.
iako su sanse ekstremno male,sta bi se desilo ukoliko bi neko od nas bio svedok takvog dogadjaja,odnosno da takav objekat padne blizu nas?Kome bi se trebalo obratiti u tom slucaju,da li bi mogao da se dira taj objekat,kome bi pripadao... valjda bi mogli i mi da se ogrebemo za koji gram? u krajnjem slucaju,mozda ni nebi morali da govorimo ikome o tome?
da li je moguce da bude radioaktivnolg sadrzaja,da li uopste on moze da bude vredan necije paznje,tj. bitan za astronome(u nasim uslovima)...?

Sich

 Ako su u srbiji, prica ide ovako.
pao jedan meteorit u okolini vrnjcke banje, tacno u pesak. Ohladio se ljudi ga uzeli. Deo dali profi osnovne skole da pokazuje deci. Preko njega saznalo se za to u beogradu. Otisli tamo, kazu da od toga skoro nista nije ostalo. Deca se igrala, njima smetalo, ostavili samo neke delice. Komad dali tim astronomima koji su dosli, a najveci deo ostavili sebi kao ako neko bude hteo da kupi da se malo ogrebu.
Ako si u kambodzi, dodje policija, ogradi ti zemlju, ne da ti da pridjes svom imanju. Izgaze ti uzeve, uzmu meteorit i on ko zna gde zavrsi.
Ako si na antartiku onda je najbolji hobi skupljanje meteorita, lako se razlikuju od okoline i mozes da se lepo ogrebes od njih
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

vanillasky

  Nego tachion da nije neki pao kod tebe u dvoriste ?  :D