• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Hubble - 15 years of discovery

Started by elektron, March 02, 2008, 06:51:56 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

elektronDa li je kod nas objavljen DVD Hubble - 15 years of discovery? Ukoliko jeste - kako bih mogao legalno da dodjem do tog DVD-a, ili bar da dodjem do kopije, a ukoliko nije i ukoliko neko zna - postoji li mesto na Internetu odakle moze da se sigurno downloaduje?

SrdjanP

Mi smo ovaj sjajan film delili na Letenki pre par godina u obliku divx CD-a.
U kom si gradu/drzavi, mozda bi mogli da ti nekako dostavimo?elektron

March 03, 2008, 12:24:01 am #4 Last Edit: March 03, 2008, 12:35:53 am by elektron
U Beogradu sam, ali ako su ovi linkovi OK doci cu do filma bez problema, nema potrebe da saljete. Veliko hvala!

Nego, drugu stvar da pitam. Pre 15-20 dana je na National Geographic bio dokumentarac, titlovan na srpski, o misiji Apollo 11. Ucestvovao je i svedocio Buzz Oldrin. Gledao sam samo poslednjih 10 minuta i video da je dokumentarac izuzetan. Takodje, na istoj televiziji pre dva-tri meseca je bila dokumentarna emisija o Apollo 13, takodje sa srpskim titlom, sa prikazom svih problema sa kojima su se suocili i sa ucescem astronauta i ljudi iz ekipe sa Zemlje. To sam uhvatio nekih pola sata. Da li neko mozda ima ove emisije?

Da ne zaboravim: transkript filma Hubble - 15 years of discovery nalazi se ovde: http://www.spacetelescope.org/about/further_information/techdocs/pdf/hubble_15_script.pdf. Moze biti lakse pracenje filma ako se prethodno procita. Izvinite ako sam ovim linkom "otkrio toplu vodu". Jos jednom hvala i pozdrav!

sh0

Brate Linkovi su OK, ja skidam film sa ovih drugih linkova ( ovih 12 ). A sve sto ti treba od Nacionl Geographic mogu da ti nabavim, isto ovako preko rapidshare-a...
Jaavi mi se...
Nebojsa Zoric

Msn
rapboyrules@hotmail.com

Skype
shell.zero

elektron

Vazi, hvala. Samo sto ne znamo nazive pomenutih dokumentaraca sa National Geographic  ::) . Nesto cemo vec videti... Mislio sam ako je neko snimao sa TV-a...
Pozdrav!