• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Vidojevica - prve zvanične astrofotografije

Started by Sekula, October 26, 2011, 08:20:58 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Yagodinac


Sasa

Pa zarad popularizacije astronomije i same Vidojevice neophodno je da se sa te stanice prave zanimljive i atraktivne astrofotografije. Dobro bi bilo kada bi neki astrofotografi dobili vreme za snimanje.

bogosavljevic

Quote from: Sekula on November 09, 2011, 03:38:29 pm
Predlog: dobro bi bilo da se povremeno, tj barem jednom mesečno pušta press relaese sa novim snimcima i rezultatima rada na Vidojevici koji će ovde, siguran sam, biti čitani sa nesmanjenim interesovanjem. Takodje, dobro je što naši posmatrači ne samo iz Srbije, već i iz čitavog regiona imaju referentnu opservatoriju kojoj će uvek moći da se eventualno obrate za pomoć u potvrdjivanju rezultata njihovog posmatračkog rada.


Biće, biće, samo da se još malo naša nova PR na AOB uigra i da mi ostali završimo sitne tehničke poslove oko kupole i teleskopa. Inače, za sva pitanja što se tiče Vidojevice se možete se obratiti na

vidojevica@aob.rs

a pokrenuli smo i facebook stranicu za informacije i kontakt

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002997183951

Quote from: Sasa on November 10, 2011, 12:38:29 am
Pa zarad popularizacije astronomije i same Vidojevice neophodno je da se sa te stanice prave zanimljive i atraktivne astrofotografije. Dobro bi bilo kada bi neki astrofotografi dobili vreme za snimanje.


Što se tiče astrofotografije sa Vidojevice tiče, postoji ideja da napravimo jedan konkurs ovde na forumu, gde bi ljudi poslali svoje dosadašnje radove i par najboljih bi dobilo priliku da radi jednu noć na 60cm teleskopu. O tome više kasnije.

Vest od danas je da je stigao kontejner (na slici) u koji će biti izmeštena kompletna kompijuterska oprema iz kupole - kontrola teleskopa i kamera. Takođe idemo dalje sa automatizacijom kupole da bi smo mogli da omogućimo daljinsko upravljanje. Dakle, radimo posmatranja ove zime, a ima nedovršenog još posla!

marino

kako napredujete?
cestitke na odradjenom poslu dosad!
m
Vidulini Observatory