• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

star trek vs. star wars

Started by tachion, February 28, 2005, 09:42:21 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

tachion

dakle,za koga dajete svoj glas?
ja za Star trek,naravno .

Sich

morao sma da dodam jos jednu opciju ;)
Star trek ne gledam, star wars sam gledao samo zbog dobrih spec. efekata
da su svi gledaoci kao ja, verovatno bi oba projekta propala :)
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

Sasa

Ja sam glupav, ne shvatam pitanje. Kako ko je jaci?

Sich

E, to vec ne znam, nije moj pool. ja samo dodao opciju koja meni odgovara :)
Mada kaze forum da ne moze da se glasa kad editujes pool  <_<  
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

Rufushi

MA DAJ! Nije valjda da je nejasno pitanje ko je jaci??? Star Wars naravno - prica ispunjena tajnom, poezijom, strascu, borbom... Star Trek je tezak bolshitizam koji je izuzetno uzak i prizemljen nekakvim anglo-saksonskim primitivizmom. U Treku se samo nabrajaju dodaci - proteze na vec mrtvu leshinu od ideja sitnih ko mrvice. Naravno za dobre ideje treba preci svemirske razdaljine... U Ratovima Zvezda se nudi nesto u sta moze da se veruje i sto moze da dotakne mozda cak i ET-ja :-))

C3PO i Data oboje totalno liche na glumce koji ih glume... jedino to nikad ne bi ocekivali od C3P-ja :-))

TenMonGaKuSha

Ma ko jos to gleda!
Nisam mogao da odolim ovoj legendarnoj opciji  :P
U oba ima toliko gluposti da sam samo sa 12 godina imao entuzijazma da se radujem tim scenama :)
Koliko se secam Star Trek pruza mnogo bolje objasnjenje expresnog putovanja kroz svemir nego Star Wars, gde se neobjasnjivo svodi na neku silu (use the force, Luk :))

vanillasky

"Concentrate...feel the Force flow. Through the Force, things you will see. Other places. The future...the past. Old friends long gone." Yoda
Definitivno STAR WARS

Sasa

QUOTE (Rufushi @ 1. Mar. 2005., 14:29)
MA DAJ! Nije valjda da je nejasno pitanje ko je jaci??? ... [/quote]
Ahaaa, mislis koja prica je bolja. Hm, pa mislim da je tesko te dve serije porediti ako se prethodno ne dogovorimo o cemu zapravo pricamo. Pre svega Star War su dugometrazni filmofi, a S.T. je uglavnom poznata TV serija (bar meni). Dakle, poredimo igrane filmove sa TV serijama. Ili cemo preskociti TV i porediti samo filmove?

Dalje, sta gledamo: pricu, vizuelne efekte, SF resenja ili sve zajedno?

Mislim da je SW bajka, a ST prava SF. SW je radjen sa vise para i ima bolje efekte, sjajnu atmosferu itd. Ali ST ima odrdjenu, znacajnu, ulogu u istoriji filmske SF. Ta serija je dosla u odredjenom istorijskom trenutku, u vreme hladnog rata, prvih astronautskih letova i svemirske trke. U to vrme ST je ponudila gledaocima uzbudljivu viziju buducnosti i - globalizaciju. U vreme kada su rakete jedva uspevale da polete, a svet bio na ivici rata ST je pricao o nekoj dobroj buducnosti i o beskrajnoj covekovoj smelosti da "boldly go where no man has gone before".

Rufushi

Lepo receno! Pak, prilazem ovde dokazni materijal broj 1: Vulkanac se ponasa neprilicno prema dzedajima.

vanillasky

Tachion, gde su ti tvoji trekovci ?  :D  

Dule_smor

ahaha, svaka cast za trecu opciju:)

vanillasky

NeLeO

-meni je interesantniji star wars!

bodza

Star trek je glupav: Kakve su to inteligentne rase (Klingonci , Romulijanci i i sl.) koje tehnoloski vladaju galaksijom i ratuju medjusobno - ako su toliko naucno-tehnoloski razvijene onda im je valjda i svest na visem nivou, i ne bave se tako primitivnim i idiotskim stvarima kao sto su ratovi...
Star wars je slican, samo sto je tu ajde kao borba sa zlom silom, pa ima nekako vise smisla...

Sich

tachion, na kraju se ipostavilo da si ti jedini za star trek. u ogromnoj si manjini ;)