• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

star trek vs. star wars

Started by tachion, February 28, 2005, 09:42:21 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gugi

Gugi je jos uvijek TREKIJEVAC i sad bi da vas zamoli za nesto.
Ima li neko serije od Star treka? Meni se osobno jako svidja THE NEXT GENERATIONS. Trenutno se daje na satelitskoj "Prosieben7" ali ne mogu svaki dan u 16 sati biti tu da snimim epizodu, nego bi volio sve odjednom nabaviti.

Ajd javite se ili tu ili na mail vilov7@yahoo.com radi eventualne razmjene onog sto ja imam ili radije kupovine.

Sulaco

Heh, Sich, prve epizode Galaktike snimljene su jos 1980. godina, a kod nas emitovane, mislim, 82. i 83. godine. Po jedna epizoda nedeljno, kao sto je onomad i bio obicaj:)
Sto se tice glasanja za SW ili ST, tesko je odluciti se, i to iz drugih razloga od do sada navedenih. Oba filmska serijala jesu space opera, bez sumnje.
Kao SF serija ST je neprevazidjen, dok su filmovi na ivici ocaja i nikada nisu mogli ni primirisati seriji. Valjda iz tog razloga niko nije ni pokusao da pravi SW serijal jer bi proces bio obrnut. SW bi se u seriji razvodnio.
Zbog svega toga i ST i SW bi dao po glas:)
Inace, da podsetim na jos neke izvanredne serije, danas vec zaboravljene:
kao sto neko pomenu: Blejkova sedmorka - fenomenalan scenario, na zalost sa malim budzetom...
UFO - legendarna serija (cak je bila izdata i serija slicica i albuma)
Svemir 1999 - serija koja je isla utabanim tragom ST
Osvetnici - nekada veoma dobar serijal danas je poznat samo preko istoimenog filma (koji je blago receno bleda kopija originala)
Pozdrav :)

Skyw@lker

Quote from: "Sulaco"
Kao SF serija ST je neprevazidjen, dok su filmovi na ivici ocaja i nikada nisu mogli ni primirisati seriji. Valjda iz tog razloga niko nije ni pokusao da pravi SW serijal jer bi proces bio obrnut. SW bi se u seriji razvodnio.
Zbog svega toga i ST i SW bi dao po glas:)

E pa narode i SW je dobio serijal tj. kako sam cuo postoji serija SW, e sad mislim da je snimanje jos u toku, a kakva ce da bude mogu samo da nagadjam...  :P

poz.
"Covek zivi u konacnom svetu, ali njegova masta ne."

Sulaco

:shock:
Ipak si u pravu Sky... do 2008. bice snimljeno sto epizoda, a ucackace ih izmedju epizode 3 i 4...

Skyw@lker

Ako ce da bude na nivou ovih novih filmova SW (epizoda I, II i III) mozete misliti kakvo ce sr....e to da bude!!!  :lol:

Ajd zivi bili pa videli i to cudo...  :D

Polaris

Pridružujem se ST fanovima. Stvarno neprevazidjen serijal!

Skyw@lker

ST serije su zakon, SW filmovi epizode IV, V i VI su takodje zakon, a sve ostalo sto ide uz to je "boranija" i "zezancija"...  :wink:

GENESIS

Ko želi da poseti udrugu ljubitelja Zvjezdanih Ratova neka prati sledeći link: http://www.moscroatia.com/udruga.asp

Ima na sledećoj adresi i forum posvećen Zvjezdanim Ratovima: http://forum.moscroatia.com/

Skyw@lker

Odlicna fotka!  :D E to su za mene Star Wars filmovi....
"...don't control the force Luke, feel it..."   :P

GENESIS

U Domu Sindikata u Beogradu ima prodavnica filmova Videopolis. Odličan je izbor SF filmova. Imaju čitavu jednu policu ispunjenu nastavcima Star Trek. Imaju i komplete starijih filmova Star Wars.

Evo jednog linka gde se možete upoznati sa ponudom distributerske kuće TUCK: http://www.tuck.co.yu/

Skyw@lker

Ako nekoga interesuje imam sve Star Trek filmove na DivX-u pa neka se javi ko hoce na pm ako je za "saradnju"  :)

Sasa

Pa donesi ih na kamp!

Postiji sansa, istina mala, da dodje Ilija Bakic. Verujem da je I.B. najveci poznavalas SF literature kod nas.

Dr.Zoidberg

Star Wars je kako da kazem nesto uz sto se odrasta :D
salim se naravno ali ja sam stvarno odrastao uz SW i nista na svetu nece moci da ga zameni [barem za mene] a necu da lazem da kao mali nisam gledao ST epizode na TV-u i odgledao sve filmove [nisu bas jaca strana]
pogotovo onaj film u kojem glavnu ulogu igraju svemirski leteci kitovi ??!?!
by the way evo i malog filma

Dr.Zoidberg

i hteo bi da dodam da SW nije bas za poredjenje sa ST jer SW i nije bas cisti
SF
Mac je simbol svake epic-ke i mistic-e a u SW je to Lightsaber
Magija je takodje simbol a u SW je tu kao "The Force"
Vitezovi bez kojih nista od gore navedenog nemoze da prodje, u SW su naravno Jedi  :)

Skyw@lker

Super je filmic! E skroz si u pravu - to je svemirska epska fantastika ako postoji takav zanr. U svakom slucaju i ja sam odrastao uz SW (ali one
"prvobitne", epizode IV,V i VI) pa me bas zato i jako nerviraju ovi novi SW filmovi koji su uzeli "dusu originalu"!