• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Moonlite

Started by Bobo, May 19, 2008, 06:25:42 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BoboNe, ne, nije Mjesecina, nego je fokuser :) Moonlite fokuser (http://www.focuser.com) koji je upravo stigao postom nakon tocno 7 dana od kad sam ga narucio. I to umjesto sugavog helikalnog fokusera za moj stari 7" Ints mak-newt. Ljudi - fantazija! Tek sam ga instalirao, trebal,o je samo zasarafiti 6 sarafa, bez ikakvog busenja, nisam jos isprobao kako radi, ali - kako izgleda - aaaaaaAAAaaAAA!!! Ferrari crvena, a bome izgleda nabrijano kao da se stave spojleri (ili nekaj) na stari auto. Evo jedna sam se odljepio od teleskopa da napisem ovaj izvjestaj ;) Odoh se sad igrati sa motoricima ;) Vrmmm, vrmmmm (drzte se, oblaciiiii!)

sale11472

Quote from: Bobo on May 19, 2008, 06:25:42 pm
- kako izgleda - aaaaaaAAAaaAAA!!! Ferrari crvena, a bome izgleda nabrijano kao da se stave spojleri (ili nekaj) na stari auto. Evo jedna sam se odljepio od teleskopa da napisem ovaj izvjestaj ;) Odoh se sad igrati sa motoricima ;) Vrmmm, vrmmmm (drzte se, oblaciiiii!)


Oblaci ovde vladaju već danima sada znamo koga da pominjemo u našim ps.... ovaj... razmišljanjima o ružnom vremenu :P
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

Bobo

Evo usporedba starog i novog:Nažalost novi sam slikao sa mobitelom, uživo je puuuuuno ljepši!

vmiro

Moonlite je odlican, takodje imam jedan na svom Intesu...doduse bez motorica na fokuseru !

Bobo

Koju verziju imas, osnovnu ili dvobrzinsku? Uzeo sam motor samo zbog astrofotografije, zbog preciznog fokusiranja. Nazalost, ne moze se rucno okretati, treba vidjeti da li ce to biti problem prilikom vizualnog promatranja.

vmiro

Kod mene je dvobrzinski. I meni treba za astrofotografiju, al u trenutnku kupovine mi se nije davalo ~200$ za motor, nesto mi djelovalo mnogo. Samo, problem je sto ne postoji mogucnost dogradnje, kao ne prodaju posebno motor...tj. nadogradnja je moguca ali moram da im posaljem fokuser pa oni da montiraju motor...blah

Bobo

Da, to je glupo. Ja sam jučer isprobavao motor i kontrolu sa PC-a. Moram priznati da sam razočaran. Kao prvo na ručnom kontroleru ne radi (odnosno radi samo povremeno) jedna od dvije tipke za fokusiranje! Fokusiranje preko programa FocusStar radi dobro, ali nije moguće odabrati različite brzine fokusiranja. Također, strašno je iritantno što se prije isključivanja fokusera iz struje mora čekati 30tak sekundi da upiše u memoriju svoju poziciju. Uredno je svaki puta izgubio podatke gdje se fokuser nalazi!