• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Letenka 2009

Started by Sasa, November 17, 2008, 12:37:54 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kocha

Vec sam pokrenuo tu pricu ali sagovornici su jako teski... (jest` da i ja imam kila).
Postoji livada 300m prema istoku od Letenke, kablova ima, satora takodje tako da se samo ponuda prosiruje, imacemo na letnjem kampu i HOTEL!


Ljubo

Znaci li to i puno svjetlosnog zagadjenja, a time i manje astro snimanja? Ako je tako, onda steta...

cola

nije samo lp.nego nece biti ni mesta za sator...
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

sale11472

Quote from: kocha on December 25, 2008, 07:09:13 am

Postoji livada 300m prema istoku od Letenke,Jel to ono niz put ima dve neke livade relativno blizu .... dakle mesta za šatore a i livade za posmatranje...
Što se svetlosnog zagađenja tiče pa Letenka i sada pati najviše od Novog Sada tako da desetak bandera ne bi preterano kvarilo stvar naročito ako se zatvori put (ko je bio na Letenki zna da je u stvari najveći problem kada naiđe neko sa drugim farovima ) e sad idealno bi bilo kada bi neko (značajan pogled usmeren ka Saši i Kochi ;) ) uspeo da nagovori odgovorne da nam ostave malo mesta za šatore da postave ekološku rasvetu i naprave jedan travnati teren za fudbal (ovo bi trebalo da bude najlakše za nagovoriti ih ;) )

Quote from: Sich on December 24, 2008, 05:13:02 pm
Pazi, vidis onaj pehar odmah ispod Jankovog imena. Pa ko kaze da mi nismo vrhunski sportisti. I to dugoprugasi, maraton je nasa specijalnost :)


Vrhunski sportista = bilo kakav fudbaler .... bar u zemlji Srbiji....

Quote from: Bobo on December 24, 2008, 11:29:25 pm
A zašto se ne bi napravio nekakav dopis u kojem će se obavijestiti nadležne da se Letenka često koristi i za astronomiju?


Što jedan, par njih sve u stilu: kako nama ne treba puno mesta za šatore i osmatranje, kako bi mogli da uštede poprilične pare ako instaliraju ekološku rasvetu (i kako bi time dali divan primer o kome bi naša mala zajednica uvek pričala), kako bi u stvari mesto za kamp ili kamp u blizini značajno proširio i uneo raznovrsnost u njihovu ponudu itd itd itd....
naravno koršćenje njihovih kapaciteta bi sigurno značilo da Letenka više nije besplatna ali... od prošle godine i kochinog nivoa organizacije ja se zdušno zalažem da više i ne bude takva....
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

cola

Pa,pazi oni hoce da zarade i njih bas briga za neko tamo nebo i astronome...
Sve se vrti oko para,vredi pokusti i treba sportski podneti poraz..,
http://www.astronomija.co.rs/forum/index.php?topic=2023.0 (bojim se da ce ova tema morati da se ozivi)
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

Sasa

OK, pitaćemo, pitaćemo.

kocha

OK, dosli smo do glavnog igraca za Letenku. To su omogucili ekolozi iz S.Mitrovice koji ce isto uraditi sto i mi i traziti eko rasvetu.

amerr

 ;D ;D ;D ;D ;D ;DDolazim na letenku

cola

A jel ima negde da se nabavi eko rasveta u Srbiji(tj gde ima)?
Cola bi uzeo par komada :D
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

sale11472

Napravi sam!!!
Njalakše je da se sa klasičnih bandera koje imaju gornju polovinu od metala a dole kuglu od stakla skine upravo to staklo... ako si mislio na nešto manje pa ni to nije teško dakle sama sijalica ne sme da se vidi ni sa jedne strane sem odozdo i staklo ako ga ima mora da bude ravno (dakle čak i oni reflektori po kališu bi mogli da prođu da su upereni na dole...
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

Advokat

Da malo aktiviram temu, a i da stvarno nesto pitam: posto do sada nisam dolazio na Letenku, interesuje me da li je prihvatljivo (da li se smatra pristojnim   :-[ ) da se neko pojavi samo jedno vece?

bear

Jedino sto je potpuno neprihvatljivo na Letenci je da se uopste ne dodje.

TenMon

Ja ne dolazim.  ;D Ali baš mi je krivo zbog toga! Koliko vidim biće veseo event. Prošle godine sam bio prvi put i bilo je baš fino!  ;) Inače danas je "Star festival" u Japanu (七夕)... Idem za 10 min. da slušam neko predavanje o evoluciji svemira.. da pohvatam što budem razumeo..  8)

Sasa

Quoteinteresuje me da li je prihvatljivo (da li se smatra pristojnim   Osramoćenost ) da se neko pojavi samo jedno vece?


Da, jako je nepristojno da forumaš dođe samo na jedno veče :)

Ali OK, samo da kažem: najvažniji dani su subota i petak (tim redom). Zatim nedelja pre podne (dele se nagrade...). Najprijatniji je četvrtak jer tada nastaje veliko okupljanje, grljenje, tapšanje itd.

Evo sveže i ekskluzivne vesti: jedno predavanje, na temu "Žene u astrofizici i astronautici" održaće g-đa Gordana Čomić, potpredsednica Skupštine Srbije.

Predavanja će održati i dr Tijana Prodanović, dr Dušan Mrđa.... dolazi Enes, Slavko Stojanov.... itd. Milan Milošević priprema nešto posebno zanimljivo za kompjuteriste... uostalom, sve ovo će biti objavljeno uskoro u AM

GENESIS

Za sada mi se prijavilo trinaest članova Astronomskog društva "Milutin Milanković" Pančevo.
Dolazimo u subotu 25.7.2009. posle podne na Frušku Goru.