• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Klimatske promene na Zemlji

Started by Kizza, January 04, 2009, 10:20:57 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

spadej

jes' vala. Krajnje je vreme da sprecimo izlivanje jalovista i industrijskih deponija, kanalizacija i svega ostalog u reke. Krajnje je vreme da prestanemo da bacamo djubre gde stignemo. I krajnje je vreme da time sprecimo masovne pomore svega zivog u nasoj soptvenoj okolini.

Krajnje je vreme da procitamo i naucimo sta je klima, kako se menja i kako se menjala do sada. Zasto se menja, sta sve utice na nju.

A narocito je krajnje vreme da prestanemo sa trolovanjem ovog foruma.

viper

Mislim da je kranje vreme da nas neki meteor izbrise sa lica zemlje kao dinosauruse.
"Dođe vreme kada pamet zaćuti, budala progovori , a fukara se obogati!"
(Ivo Andrić)

Fizicar

Gle sta je objavio CNN. Pa ovo se vec pretvorilo u otvorenu propagandnu kampanju protiv zdravog razuma

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2019&mm=02&dd=04&nav_id=1501654

Razlog malog ledenog doba u 17. veku je genocid nad milionima ljudi?
Evropski doseljenici na američko tlo ubili su 56 miliona pripadnika autohtonih naroda u toku sto godina u Južnoj, Srednjoj i Severnoj Americi uzrokujući time napuštanje i zagađivanje velikih poljoprivrednih površina, procenili su istraživači na Univerzitetu Koledž u Londonu.

Povećanje broja stabala i vegetacije na području veličine Francuske rezultiralo je masovnim smanjenjem ugljendioksida u atmosferi, navodi se u studiji.

"Do trenutka kada je Kolumbo stigao na američko tlo 1492. godine količina ugljendioksida i klima bili su relativno stabilni. Do promene je došlo 1610. godine. Dakle, ovo je prva velika promena koju vidimo kada su u pitanju gasovi staklene bašte", rekao je profesor geografije Mark Maslin, jedan od koautora studije.

Pre ove studije neki naučnici su tvrdili da su temperaturne promene u 17. veku, koje se nazivaju Malim ledenim dobom, uzrokovale samo prirodne sile.

Međutim, kombinovanjem arheoloških dokaza, istorijskih podataka i analize ugljenika pronađenog u ledu na Antarktiku, istraživači UCL-a pokazali su kako je pošumljavanje koje je direktno uzrokovano dolaskom Evropljana, ključna komponenta globalnog zahlađenja, rekli su istraživači.

"Jedini razlog zbog kog je došlo do malog ledenog doba u 17. veku je genocid nad milionima ljudi", rekao je Maslin CNN-u.Fizicar

Neka istrazivanja

Тимови из Руске националне академије наука такође су проучавали податке о земљотресима из области око пирамида и упоређивали их са ранијим подацима пре изградње пирамида.
Открили су да пирамиде имају способност да расипају енергетски раст који би иначе створио изненадне, насилне земљотресе.
Уместо да виде један велики и моћан земљотрес, регистровано је неколико стотина ситних земљотреса. Штавише, чини се да је атмосфера која окружује пирамиду заштићена и од тешких временских услова, што узрокује укупно смањење количине насилних временских образаца.
https://divinecosmos.com/books-free-online/the-divine-cosmos/103-the-divine-cosmos-chapter-09-harnessing-torsion-waves-and-consciousness/

Са довољном цифром поузданости откривен је круг пречника више од 300 км са повишеним степеном јонизације ваздуха и са центром у зони пирамиде. Забиљежене су и чињенице о одвајању комада јонизираног хрпа преко пирамиде и његовој миграцији узводним струјањем зрака.
http://www.gizapyramid.com/DrV-article.htm

- Руски војни радар (локатор) уочио је енергетску колону која се уздигла неколико миља високо на небу изнад пирамиде у Селимеру. Неколико месеци након изградње ове пирамиде, озонски омотач се побољшао у атмосфери у Русији.
http://www.gizapyramid.com/russian/research.htm

Kizza

Zanimljiva studija:   http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/2950/priroda/3587049/na-pragu-smo-masovnog-izumiranja-zbog-kiseljenja-okeana.html
Ako se to već dešavalo nekoliko puta, bilo bi korisno da znamo šta je bio uzrok?
Mislim da ljudi olako ili previše opušteno posmatraju ove klimatske promene te se ne čuvaju dovoljno. Preporučujem korišćenje alikacija o vremenskoj prognozi, "SAT24". Sajt je odličan jer daje kratkoročnu prognozu i to gde će biti obilnih padavina i nevremena.
Mene je uplašila vest da je u Enkoridžu na Aljasci, petog jula,  zabeležena istoriska temperatura od +32 C! 
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Kizza

Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Kizza

Iskreno nisam očekivao da će se klimatske promene desiti ovako brzo. Nekako mi je u glavi daleka 2050 godina. Zanimljive su i trenutne temperature u Oslu 1 c, Moskva 0 c, Beograd 2 c!
 Nema padavina, bar u severnom delu Srbije, a zagađenost vazduha je zabrinjavajuća!
 Plaši me da se niko ne usuđuje da da dugoročnu vremensku prognozu.
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Kizza

Nema snega ni stare dobre zime! Evo kolike su današnje temperature u Norveškoj ( Tromso, polarni krug,) -1 C, Moskva 3 C i Beograd 2 C. Kakve li će biti u januaru 2021? 
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Kizza

''Ludilo od vremena'' se nastavlja! Na Artiku se beleže rekordno visoke temperature a kod nas, bar u severnom delu zemlje, nema snega ni mraza. Evo mogućeg rešenja u vezi avio tragova:  https://www.sciencealert.com/small-changes-in-aeroplane-altitude-could-have-a-big-impact-on-our-climate
 Gledam tužnog prodavca sanki dok pored njega prolaze deca na trotinetima. Nikako da se naviknem na promene ....
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Kizza

Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

DraganTesic

Све је то јако збуњујуће. Доле врућина, топи се снег, потопиће нас океани, а горе ненормална хладноћа. У облацима, у тој хладноћи, настају  хлор и бром као при нуклеарним реакцијама у језгру звезда?
Ваљда је дошло време  да се плашимо и тих поларних вртлога, облака. Нису нам довољни вируси, астероиди, комете, протуберанце,гама зраци из космоса, промена земљиних полова, ванземаљаци ...

Kizza

Nemam nameru da ikoga plašim, jednostavno pitanje je da li se klima menja na duže ili ne? Meni je to bitno jer sam moju otpremninu uložio u zasad šljiva. Da li da ih povadim i zasadim masline  :o ?
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

DraganTesic

Нисам ни  помислио да ти некога плашиш. Пишу свашта, ускоро нико ни у шта што  прочита неће поверовати.
Шљиве наравно остају. Код нас никада нису и неће бити маслине.

Fizicar


vlaiv

Quote from: Fizicar on October 08, 2020, 06:16:37 pmda li su ovi podaci tacni...

Ne znam na koje podatke misliš, ali ono što mogu da vidim iz tog videa jeste da se umesto naučnih radova citiraju interpretacije novina sa vrlo "bombastičnim" naslovima i to sve do 2000 godine i pokušava se to sve predstaviti kao promena klime širom sunčevog sistema.

To jednostavno nije tačno. Video je iz 2010, imali smo dodatnih 10 godina da čujemo dodatne podatke u slučaju da je ono što je navedeno u videu tačno - ali toga jednostavno nema.

Inače, taj lik - David Wilcock za sebe kaže da veruje da je reinkarnacija Edgar Cayce-ja. Toliko o njegovoj kredibilnosti.

https://everipedia.org/wiki/lang_en/David_Wilcock

QuoteDavid Wilcock (born March 8, 1973) is an American New Age author.
Teleskopi: GSO RC8", TS80 F/6 photoline, SW dob 200/1200, SW Evostar 102 ahromat, SW Mak 102
Montaže: HEQ5, AZ4, SW AzGTI
Kamere: ASI1600MMC, ASI178MCC, ASI185MC