• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Komedija

Started by Predrag, February 10, 2009, 11:19:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Predrag

February 10, 2009, 11:19:38 am Last Edit: February 10, 2009, 03:22:59 pm by Predrag
U danasnjim novinama "ALO":

Profesionalni astrolozi zahtevaju da se njihovo zanimanje zakonom izjednaci sa svim ostalim legalnim poslovima u srbiji i odvoji od gatara  i vidovnjaka koji su preplavili talevizijske kanale.
- Sramno je za mene da me porede sa vidovitom Zorkom i slicnim personama, ali, zapravo, istina je da cutanjem odobravamo poistovecivanje - kaze za "Alo" astrolog Aleksandra Maric... i tako dalje.

Mozda ce da se zakljuca ova tema, ali sam morao ovu komeduju da podelim sa vama.
- Star adventurer GTI
- Samyang 135mm F2, Viltrox 85 mm F1.8, Sony 50 mm F1.8, Sony 28-70 F3.5-5.6
- Sony A7M2

NShappy

Po važećim zakonima u Srbiji, uzimanje para astrologijom je ZABRANJENO! E sada, što je to samo jedan od zakona koji se ne primenjuju....

cola

EU je priznala astrologiju ravnopravnom naukom kao bilo kojom drugom,dakle oni nam sad dodju kao neka vrsta kolega :P
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

Predrag

Onda definitivno ne zelimo u EU! ;D
- Star adventurer GTI
- Sony A7M2

Sasa

Quote from: cola on February 10, 2009, 03:16:33 pm
EU je priznala astrologiju ravnopravnom naukom kao bilo kojom drugom,dakle oni nam sad dodju kao neka vrsta kolega :P

Ne verujem, liči na propagandnu izmišljotinu astrologa. Ono što je EU možda uradila jeste da je priznala neka prava, recimo iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, ali šta jeste ili nije nauka to ne spada u nadležnost ekonomsko-političke organizacije kakva je EU.

NShappy

February 10, 2009, 06:49:03 pm #5 Last Edit: February 10, 2009, 07:32:31 pm by NShappy
Quote from: cola on February 10, 2009, 03:16:33 pm

Ded, reci gde to piše da je astrologija ravnopravna nauka a da informacija NIJE sa astrološkog sajta?!?

Koliko sam ja skontao, priznali su "radnje" koje se time bave i propisali im porez. Slično tome, napolju možeš da se registruješ i za tarot i slične džidžabiže. U nekim zemljama možeš da se legalno baviš i prostitucijom. Moraš da se registruješ i plaćaš porez slično zanatlijama. Nigde ne piše da je to nauka. (Što i nije, jel?)

Smejurija je da se ponegde spominje i to da se astrologija izučava na "univerzitetima". Da izučava se, ali na "univerzitetima" tipa radničkog gde se završavaju i frizerski, instalaterski ili pedikirski kursevi.

edit: Izvinjavam se frizerima, instalaterima i pedikirima...

cola

Nisam to pocitao nego cuo na nekoj od emisija na TV,no pricalo se o tome kako astrologija nije nauka i kako je nj lopuvluk itd.. ali je priznata od strane EU,mada ipak su to relativno plitke informacije(kao i svaka sa TV).Verovatno propaganda!!!
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

sale11472

Quote from: cola on February 10, 2009, 06:57:52 pm
ali je priznata od strane EU,

Nije priznata ni od koga iako se može izučavati i na nekim ozbiljnim univerzitetima zajedno sa ostalim tipovima divinacija, mitologija, vračanja itd i nijedno od tih stvari ne predstavlja nauku....
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

Predrag

Takodje je smesno kada neko kaze da je profesionalni astrolog. Gde se to on profesionalizovao? ???
Ma njiva je za njih! ;D
- Star adventurer GTI
- Sony A7M2

sale11472

Quote from: Predrag on February 10, 2009, 11:01:56 pm
.... profesionalni astrolog. Gde se to on profesionalizovao? ???

profesionalni = živi od toga

I lopov može da bude profesionalan..... na žalost mi potpuno pogrešno termin profesionalan koristimo kao nekakav superlativ a jednostavno radi se o tome da neko živi od neke aktivnosti.... eto ja sam profesionalni prodavac a nemam nikakvo obrazovanje u toj struci....
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

Obersturmfuehrer

Ne vidim u cemu je problem i sta traze.
Zakon je zabranjeno proricanje, vracanje i takve akcije, a vidovnjaci prolaze uz pomoc predvidjanja sto nije zabranjeno.
Sem toga, i astrologa i numerologa ima podjednako na raznim TV.

Predrag

QuoteZakon je zabranjeno proricanje, vracanje i takve akcije

Ocigledno je taj zakon samo na papiru. Ko zna, mozda su i oni sto treba da ga sprovode isprani mozgovi! ;D
Tako da cemo, kako stvari stoje, jos dugo da slusamo i citamo njihova lupetanja bez granica.
- Star adventurer GTI
- Sony A7M2

mravic

Zakonom je takodje zabranjeno polugolim plesacicama da se pojavljuju na televizoru, ali ja nisam glasao za taj zakon  8)
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Predrag

- Star adventurer GTI
- Sony A7M2

mmilan

February 11, 2009, 05:44:39 pm #14 Last Edit: February 11, 2009, 05:54:42 pm by mmilan
Nije zakon, već je reč o RRA preporuci emiterima. Preporuka nije data u smislu borbe protiv astrologa već obuhvata sve programe koji imaju za cilj skupljanje para od SMS poruka i tel. poziva na specijalne telefonske brojeve. Mene lično više nerviraju oni bolesni kvizovi nego astrolozi :)

http://www.rra.org.yu/index.php?task=content&id=25
http://www.svetnauke.org/
Great people talk about ideas, average people talk about things, and small people talk about wine - Fran Lebowitz