• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Astrovizija!!!

Started by sale11472, February 12, 2009, 12:49:03 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sale11472

Za sve one koji su iz naslova pomislili da se radi o još jednoj astrološkoj mamipari, odmah da razjasnim da se ovog puta radi o nečem ozbiljnom, dakle novi forma popularne astronomije koja nam dolazi od slične ekipe koja radi i na projektu M-111. Ovoga puta u pitanju je video format...
No o tome neka nešto više napiše Marino kada bude imao vremena ;)
ja ovde ostavljam samo link

http://www.astrovizija.net/
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

marino

evo samo nekoliko crtica o astroviziji sto se u medjuvremenu dogadjalo...

ako jos niste bili - svakako posjetite stranice projekta - www.astrovizija.net

darije herceg i ekipa koja se primila posla oko astronomske televizije neumorno radi tijekom svih ovih mjeseci otkako je ovdje postavljena info o tome...pocetne stranice evoluirale su tijekom samog projekta, prilagodile se potrebama i mogućnostima...darije je u svom radu pronasao krticnu masu ljudi-suradnika i astrovizija vremenom stasa...danas su tu na siteu mnogobrojni prilozi iz svijeta astronomije, astronautike, ljetnih radionica, događannja i sl...odnedavno pokrenut je i live in/ real time prijenos podataka ili kako bi to mogli nazvati - videokonferencija....emisije i prilozi pocinju se snimati uzivo...mogucnosti koje se tako ostvarju prakticki su neslucene za razvoj ovog astronomskog medija...dostupne omnikacijske i informaticke tehnologije omogucavaju nam da odrzavamo predavanja, da se prosetate po izlozbi fizicki od vas udaljenoj stotine ili tusuce kilometara, da sa svog racunala uz webcam razgovarate face to face s ljudima koji se tamo nalaze ili su organizatori dogadjanja..uglavnom iako je ova tema otvorene prije nekoliko mjeseci a kasnije se o noj nije raspravljalo - predlazem da posjetite stranice astrovizije..pogledate sto sve tamo ima, a naravno ako ima prijedloga kako stvar dovesti na jos visu razinu ili kako ostavariti suradnju alfa i omega projekta - darije je uvijek tu da se to odradi...

m
Vidulini Observatory

spadej

Imao sam u planu mnogo toga da uradim danas. Ali sve mi se cini da cu dan provesti uz comp. Ljudi, ovo sta sam do sada video je fenomenalno. Ne mogu da opisem svoje odusevljenje.