• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Filmovi

Started by IbanezRG, March 21, 2009, 10:38:53 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

IbanezRG

Ovde bi mogli da predlazemo neke dokumentarne filmove vezane za astronomiju. Postavite naziv filma i link do njega, a ako film nije besplatan postavite samo ime, a mi cemo se dalje snaci:D.
You do not really understand something unless you can explain it to your grandmother.

IbanezRG

Da ja pocnem. History channel ima serijal The Universe, o solarnom sistemu, zvezdama, planetama... Ima cinimi se 12 epizoda od ~40-50min svaka. Ako neko hoce linkove moze preko PP.
You do not really understand something unless you can explain it to your grandmother.

cola

Jel mozes da meni posaljes link?
Hvala
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

Ljubo

Ibanez, koji je kvalitet tih postovanih filmića? Mislim, da li je to što si našao moguće gledati solidno i na većem TV-u? Pitam, jer mi treba zbog astro sekcije...

IbanezRG

Format je avi, rezolucija 624x352. Mislim da rezolucija prosecnog TV-a nije mnogo veca. Poslacu ti na PP najmanju epizodu (MB) pa ti pogledaj i prosudi.
You do not really understand something unless you can explain it to your grandmother.

stameni

Ne pominje se prečesto serija "Svemirski brod Zemlja". Bilo je povremeno na nekim lokalnim televizijama. Veoma dobra serija, izvrsno sinhronizovana. Jedina mana je što su epizode nedovoljno dugačke za astronome gladne znanja :)

spadej

Dizem ovu temu iz mrtvih, iz jednog vaznog razloga.
Sinoc sam slucajno na YouTube-u naleteo na ruski igrani film Jurij Gagarin - Prvi u kosmosu. Jedan neverovatno dobar film ! Ako niste do sada, gledajte, ima i prevod. Sve preporuke !!!
https://www.youtube.com/watch?v=c0fsmOZbUeM

dejravian

Gledao pre par meseci , odlican :o
NEQ6 PRO Syn Scan GO TO , 150/750 N .<br />Okulari Super 25 i 10 mm<br />Barlow 2x ,<br />Canon EOS 600D . Canon EOS 350d mod , 18-55