• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Međunarodni aeromiting Batajnica 13.09.2009

Started by POSEYDON, August 02, 2009, 05:14:31 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

NASA

Zato sto je sve nepredvidivo u svetu.Svaka zemlja treba da ima svoju odbranu i to je pravilo i istina.
Pocev zbog gluposti koje je Sale naveo proveravanje aviona,do ratova,teroristickih napada.
Sta iko zna da li ce sutra da Rusija i Amerika zarate.opet podela sveta opet rat.a za rat se ne sprema 2 dana.nego godinama.I svi znamo da za ovaj vek svi misle da ce dovesti do velikih ratova zbog izvora energije itd itd..
I sta...onda izvesne osobe jedino da se bore avionom za prasenje komaraca.
Pa sta ce npr.Sloveniji jedna od najmodernijih trenutno vojski u ovom delu Evrope?Sta ce svima.treba i kraj.nema price.to je sigurnost.zastita granica.

marino

September 17, 2009, 07:18:54 am #46 Last Edit: September 17, 2009, 03:13:19 pm by marino
eh da, zaboravih!
ja imam moj vlastiti mig 21..potaknut ovom raspravom do kraja godine ici ce u remont a onda u zrak (na spagi)..najbolji avioni su nenaoruzani avioni...poput talon t38 (i nasa ga koristi) ;)

;)
m
Vidulini Observatory

spadej

Nasa, drzi se ti astronomije. Mlad si decko i ne treba da trujes mozak razmisljanjem o ratu. Ja bih vise od svega na svetu voleo da sam 90-tih, kada sam bio tvojih godina, umesto puske nosio teleskop. Dajte ljudi da pricamo o necem lepsem.

NASA

Pa druga strast su mu avioni i sve vezano za njih..oduvek..a ovde smo krenuli takvu pricu..mada mislim da bi trebalo da se prekine jer polako prelazi u politiku

mravic

www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Yagodinac

Ljudi, niko ne voli ratove. Dovoljno mi je što svakog dana na poslu gledam scene sa saobraćajki...
Rekoh: smisao postojanja avijacije, vojske ili nacije nije rat sa svima. Mada ima svakakvih primera po istoriji naših predela. Lično mislim da svaka država treba da ima vojsku odnosno avijaciju PRIMERENU svojim potrebama i mogućnostima.
Niko odavde ne planira rat sa Hrvatskom ili Bosnom. To su gluposti koje ne smeju da se ponove. Ali mnogo bitnija stvar u koju imam poverenja je diplomatija u Srbiji (nikad kompetentnija) i vlast (nikad evropskija). I mi i vlast smo svesni svih solucija i njihovih posledica.

Međutim, vojska treba da postoji. Ne onakva iz devedesetih - rezervisti kojima niko ne može da komanduje. Nego profesionalna pa ko hoće izvolte. Ja sam zato i služio vojsku civilno: da sam hteo da budem oficir - to bih dosad i bio. Hteo sam da lečim ljude a ne da ih ubijam.

cola

Avijacija je veoma bitna, helisi sluze za evakuacije(i to je deo RV) i naravno za ne daj Boze(toga valjda nece biti) kao i za mnogo korisnih stvari poput aeromitinga promocije oficira... Postoji idea o modernizaciji G4 takozvani G4M je prototip i tesko je pretrpeo 99. alu mu je bolje i za koju godinuce leteti to je samo gurnuta nova oprema u stari G4!!! J22 je zastareo jos onog dana kad je sklopljen, Mozda novi motori , elektronika, materijali onda bolje kupiti novi avion... Inace stanje nasig  mig 21 i j 22  je blago receno jezivo! Vracanje Jastreba? Mislim da nema logike bolje da ih poklonimo Iraku za onaj dug, jer je 60 takvih izvuceno iz upotrebe 95 pa su valjda i za nesto sposobni ono od 5 napravimo 1, za to smo dokazali da smo sposobni :) ... Vojska nije samo za rat ona i pomaze civilima u nekim nepogodama to joj je takodje duznost! Ali dzaba nam sve ovo pa i gripen kad je to malo i ne dovoljno...
I jos da dodam jeftino je kupiti avion ali odrzavati i leteti je mnogoo skuplje! Ja sam da vojska uvek bude tu bilo u kom broju, profesionalna ili ne.
Inace i mene mnogoo interesuju avioni!!!
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

sale11472

Quote from: NASA on September 17, 2009, 02:37:03 am

Pocev zbog gluposti koje je Sale naveo proveravanje aviona,


Mnogo se ti lako odlučuješ da odvališ kako je nešto glupost.....

Quote from: mravic on September 16, 2009, 10:45:43 pm
Samo neka mi neko objasni, šta će nama uopšte ti avioni, osim ovih za prašenje komaraca i možda onih kanadera koje smo prodali Grčkoj ako se ne varam.


Radi kontrole sopstvenog vazdušnog prostora! Što ne podrazumeva ratovanje sa bilo kime ::)

A o čemu se radi pa dovoljno je ilustrativan primer remonta naših 29-ki, .... Nema para, nema para, ne treba to nama, šta će nama avijacija itd itd ...... i onda neko Dinkiću objasni koliko mi dobijamo para od preleta stranih aviona kroz naš vazdušni prostor, koliko bi ta suma bila umanjena ukoliko ne bismo kontrolisali isti (čitaj imali upotrebljivu avijaciju) i za te usluge još plaćali drugima i šta je bilo ???  holpa odmah nađoše koju desetinu miliona evra...
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

POSEYDON

Nadam se da su neki članovi foruma uspeli da dođu na aeromiting...za one koji nisu evo samo par fotki,ja sam imao čast da letim sa prijateljem Utvu-75 i provozam moju lepšu polovinu:))