• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Atmosferski fenomeni

Started by contax, November 27, 2009, 07:44:35 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Yagodinac

Jaro

Bas super sto si ga snimio, jutros dok sam isao na posao takodje sam ga primetio ali nisam imao aparat a i zurio sam. Nice.

frugorski

Ukoliko se ove (Old firms) pohvale odnose na moju fotku,onda sam ja presrecan covek.Inace,zurio sam da mi ne iscezne slika tako da sam slikao kroz zatvoren prozor.Ni na kraj pameti mi nije bilo da ga otvorim,bilo bi sigurno vise ostrine.
Grazie mille!
Celestron Newton 200 f/5
EQ6 MTS
Meade ETX 127x1900(Maksutov Cassegrain)
Dvogled TENTO 20x60
Okulari Plosil od 4 do 40mm
Canon EOS 600D,EF-S 18-55 is,EF 75-300,EF 1.8/50 ll
Canon EOS 350D,Moded,
Sigma 30mm, f/1.4.Fiksni objektivi 29.37,58,135,200X2 ,300mm

Kizza

Naravno da se odnose na tvoju fotku  :) Znam iz iskustva da je vreme za slikanje kratko,zato je mobilni uvek pun  ;)
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Yagodinac

Mammatus oblaci sinoć tačno iznad Jagodine  :)

Kizza

Kakav double  halo snimak Meseca!Videh ovo na sajtu http://spaceweather.com/  a evo i teksta:
  ODD-RADIUS MOON HALOS: Many sky watchers have witnessed a halo around the moon--a ring of light that surrounds the lunar disk at a radius of 22 degrees. The phenomenon is caused by pencil-shaped ice crystals in cirrus clouds that bend moonlight. On Dec. 21st, Harald Edens of Magdalena, New Mexico, witnessed a rare double halo.
"Just after 7 PM local time I noticed a bright 22-degree halo around the moon," says Edens. "It was only when I started photographing that halo when I discovered a rare 9-degree halo inside the 22-degree halo."

The inner 9-degree halo is caused by ice crystals in the shape of pyramids. "Apart from the 9-degree circular halo, an 18-degree and perhaps a 35-degree circular halo were also present at times," he adds. All of these "odd-radius" halos are caused by icy pyramids.

The display quickly became even more varied. Edens saw at least a dozen different kinds of luminous rings and arcs, enumerated in his complete description of the event. "The display was highly transient," he notes. "Not only did the cirrus move fairly swiftly in the sky, but the halos - especially the odd-radius halos - appeared to come and go over the course of just a few minutes." But what a few minutes it was!
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Predrag

Odlični oblaci. Postavljeno i na moju FB stanicu. :)
- Star adventurer GTI
- Samyang 135mm F2, Viltrox 85 mm F1.8, Sony 50 mm F1.8, Sony 28-70 F3.5-5.6
- Sony A7M2

Polare

evo par fotki iz moje arhive  ;)
Imamo neke nebeske slonove ,ufo i jedan veliki izvor svjetlosti (tako sam ih ja nazvao).

Uploaded with ImageShack.us

Yagodinac

Baš lep primer lentikularisa  8)

zozo83

Slikano ujutru, pre nego sto cu da sstignem na posao iz autobusa, mobilnim telefonom

BD 150/750 EQ3, okul. 10mm, 25mm i 6mm gold, Napravljena motorizacija montaze i motorizacija fokusa, UHC filter Castell 2"
Canon 550d (18-55 is stm),
durbin 20*50,

Yagodinac

Danijel

Danas je kod mene malo sijevalo 8)

Stack od 13 slika ;)
ZVJEZDARNICA APOLLO
SW MAK 127/1500 | NEQ6 Pro GoTo | Celestron 11" SCT

betelgez

Quote from: Danijel on August 13, 2013, 10:09:18 pm
Danas je kod mene malo sijevalo 8)

Stack od 13 slika ;)

hoces li reci parametre snimanja ako nije problem :)

Sky Watcher 150/750 sa Craiford fokuserom
EQ 3 montaža
Dual ax motor
2,5x Apohromat Barlow
2x Ahromat Barlow
Plossl 25x
Plossl 10x
Canon 1000D
Sony ICX098QB CCD

Danijel

13 fotografija
ISO 800