• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Okulari u ATM

Started by Mihael, January 08, 2010, 02:36:14 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gilecais

Evo prijatelji malo i ja da se po prvi put umesam u diskusiju.Izmedju okulara za mikroskope postoji nekoliko okulara dobrooo upotrebljivih u astronomiji.Ja posedujem nekoliko komada od vrlo dobrih ruskih sa oznakom 14x.To su okulari tipa Erfle podgrupa Bertele.Okulari su zizne daljine 17,5 mm i sistem je od 6 sociva.Dok nisam nabavio G.L.okulare od 6;9;15 i 20 mm do tada sam takoreci koristio taj okular mislim na Erfle.Ni sa jednim drugim okularom nisam Saturn.Jupiter video bolje.

Ljubo

Dobro nam došao!!

E, kad gileZEISS tako kaže, onda je zaista tako. Nemam šta da dodam. Osim da se radujem da je Gilecais ponovo aktivan i da snima punom parom. I ne znam nikog ko sa onom (doduše solidnom) opremom pravi bolje slike Marsa, kao što je ovaj giletov zadnji postovan ovdje u Magazinu (Ajde Jaro što si se ulenjio). Samo naprijed!!

Pozdrav gilecais-u iz Igala od starog astro frenda... Vedre ti noći želim.

gilecais

Veliko ti hvala Ljubo na tako lepim recima.Moj C8 bi bio u punom pogonu da nam vremenski uslovi to dopustaju ali izgleda da nemamo tu srecu.Zelim da patentiram nov model teleskopa sa vrlo jakim ventilatorom da mogu da rasteram te silne oblake kad hocu da posmatram ili slikam nebo.Jasno ovo je sala,al ne bi bilo lose da to moze.Ne bih norao da ti zelim vedru noc jer bi imao kad god zazelis.San je san.Masta je masta.Nazalos stvarnos je vec nesto drugo.Veliki pozdrav svim forumasima od Gileta.

Mihael

Gilecais, da slucajno ne prodajes taj 14x...

gilecais

Da.Prodajem za 2500 s.dinara posto ih imam vise komada.Kada se moglo nabaviti a ima tome dosta vremena onda sam kupio nekoliko komada.

Mihael

Hvala na informaciji, imacu ih u vidu.

CyberianIce

Razalatio sam neki dan Super 8 kameru Canon 310XL i nasao u njoj hektolitar kojekakvih sociva. Da li bi mozda mogao od njih da sklepam neki upotrebljivi ATM okular?
Telescopius
AstroBin
Sky-Watcher 200P | Meade Instruments DS2090 | Tair-3-Phs | Celestron CG-5 | OnStepX | Canon EOS 600D AstroMod | ZWO ASI120MM-S