• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Compact VS SLR

Started by Yagodinac, March 13, 2010, 04:22:17 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Yagodinac

Mislim da nije fer upoređivati kompakt i slr ali ajde. Možda bi naslov teme trebao da bude Canon protiv Canona. Ili recimo 560 vs 20D.
Obe slike su slikane preko newtonian 150/750; obe su kropovi. Prva sa plossl 25 dajući efektivno uvećanje oko 30x:

Naravno da prepoznajete šum kompakta... to je a560.
Druga je EOS 20D u primarnom fokusu; uvećanje je za dlaku veće:

Samo da se zna, nijedan aparat nije podešen na RAW, oba slikaju JPG na superfine.

Yagodinac

Da, adapter za 560; EOS je okinuo držan iz ruke  ;D
Uzmite to u obzir.

CyberianIce

Daj nabudzi vec jednom tog idiota do krajnjih granica pa ih onda uporedjuj, iako tu opet nema sta da se poredi ali ajd... Ovo ovako ispada zgrazavajuce.
AstroBin
Sky-Watcher 200P | Meade Instruments DS2090 | Tair-3-Phs | Celestron CG-5 | OnStepX + RaspberryPi | Canon EOS 600D AstroMod | Canon EOS 4000D | ZWO ASI120MM-S

Yagodinac

Ma nabudžiću ga, moram; ionako mi sad fali kinta za eosove objektive  :-[
Evo celih slika, doduše smanjenih na 1024x768 ali bez kropovanja i bez ikakve kompresije za web:

560:

20D:

sale11472

OK ako u sledećem postu ne vidim neku astrogotografiju ozbiljno ću se zapitati šta će ova tema ovde ???

Da je u Astro Clubu super ovako .....
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

CyberianIce

Kod tebe oblacno a evo kod mene se razvedrava :D Dok jednome ne smrkne drugome ne svane ;D
AstroBin
Sky-Watcher 200P | Meade Instruments DS2090 | Tair-3-Phs | Celestron CG-5 | OnStepX + RaspberryPi | Canon EOS 600D AstroMod | Canon EOS 4000D | ZWO ASI120MM-S