• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

NASA-ina konferenciija za stampu, u vezi astrobiloskog otkrica

Started by spadej, November 30, 2010, 08:18:29 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

spadej

Na B92 naleteh na sledecu vest (od 30.novembra 2010):

"Na pres-konferenciji u četvrtak NASA će se baviti "astrobiološkim otkrićima koja će uticati na potragu za dokazima o vanzemaljskom životu", objavljeno je.U pozivu novinarima objavljenom na sajtu američke svemirske agencije, stoji da je NASA zakazala konferenciju u "vezi sa astrobiološkim otkrićem".

Astrobiologija je proučavanje porekla, evolucije, distribucije i budućnosti života u svemiru, objašnjeno je u pozivu. Brojni blogeri već spekulišu da će NASA objaviti dokaze "otkrića nad otkrićima" - da nismo sami.

Konferencija za novinare održaće se u sedištu NASA u Vašingtonu u četvrtak u 14 sati.

evo ga link ka izvoru   http://www.nasa.gov/home/hqnews/2010/nov/HQ_M10-167_Astrobiology.html


Ima li neko pojma o cemu se radi?
Obersturmfuehrer


Kizza

Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

r2d2

Mora da su jopet iskopali onog okamenjenog "crva" koji je sa Marsa dospeo na Zemlju putem meteora. Mislim, svaka cast mladoj i lepoj nauci - astrobiologiji ali ovi novinari i pablic enemy relations-ovi ubise. Treba plate zaradit a toga nema bez drame... ...jedva cekam da se naviknem na to pa da se vise ne nerviram.....

Kizza

Ma mora da je živo,ako nije brišem NASU i sve njihove adrese  ;D
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Predrag

Pa je u pitanju astrobiološko otkriće, pa ne vidim o čemu bi drugo bilo reči osim o otkriću života (mikroživota) van Zemlje ili da je tako nešto veoma blizu.
Ne mislim da žele da pokažu svoj smisao za humor u ovoj situaciji.
"Somewhere, something incredible is waiting to be known." - Carl Sagan

Obersturmfuehrer

Ja bih ipak sacekao konferenciju, pa onda komentarisao...cisto da ne bude 'tresla se gora, rodio se mis'...
NASA je objavila svega 2-3 recenice, ostalo su iskonstruisali novine, blogeri i ostatak Internet javnosti...

Sasa

Možda će Nasa reći da u S. sistemu nema života (sem na Zemlji).

Predrag

QuoteMožda će Nasa reći da u S. sistemu nema života (sem na Zemlji)

Možda, ali je teško da do takvog zaključka mogu doći. To bi značilo da su prelistali svako "ćoše" Sunčevog sistema. Ipak, trebaće im para za još misija, a takva izjava bi ih pokopala.
"Somewhere, something incredible is waiting to be known." - Carl Sagan

Sekula

Koliko poznajem američku političku doktrinu, da su stvarno nešto otkrili van Zemlje, konferenciju za štampu ne bi prvo držala NASA, već bi se američki predsednik obratio direktno naciji a samim tim i celom svetu. Na osnovu ovog možemo zaključiti da je stvar negde izmedju...
| SW newtn 200/1000 | SW NEQ6 Synscan goto | Logitech Quickam Pro 3000 | Canon EOS 550d | Baader astrosolar filter |  SW Black Diamond ED 80/600 | Flattener korektor SW 0.85 | Lacerta MGEN autoguider | Nikon action ex 10x50 cf binocular |

cola

Ja cekam sa nestrpljenjem tu izjavu, ali ne verujem da ce biti nesto dramaticno. Vrv im samo treba kinta, pa pokusavaju da ponovo skrenu paznju na sebe.
Da kazu da ne postoji Zivot u S. sistemu, mislim da to nece uraditi. Prvo zato sto oni na tim mislijama zaradjuju, i to dobro, tako bi sebi smanjili budzet i fond mislija. Kao sto vidite najveci deo njihovih radova jesu oktrenuta astrobiologiji, ekst. planete i slicno. Jer se to narodu svidja i za to ce im dati pare. Verujem da ce to biti samo prazna prica, no sacekajmo ipak konferenciju.
Astrobiolosko otkrice moze biti bilo sta, pa i ko zna kakve teorije i predpostavke. To sa zivotom van Zemlje je cupavo, jer slozicemo se, ni mi sami ne mozemo da definisemo zivot, tako da sa punim pravom ja mogu da zagovaram teoriju da je i zvezda neka vrsta zivog bica. Sto da ne :P
Ako priznate da postoje vanzemaljci dolazi do veoma bitnog psiholoskog momenta, ne mislim na sok naroda po tom saznanju, vec ono sto ta potvrda nosi sa sobom, samo da spomenem religije.
A ako smo recimo stupili u neki odnos sa njima, narod bi jadan bio preplasen, noramalnoje da mnogi ljudi nemju poverenja u nepoznatu osobu, da ne kazem stranca iz druge drzave a zamislite tek tako nesto.
SW 150/750 BD NEQ3; 50/600
colinaastronomija.wordpress.com

Predrag

Quotemožemo zaključiti da je stvar negde izmedju


Verovatno je ovo trenutno jedini mogući zaključak, a ostalo ćemo saznati u četvrtak.
"Somewhere, something incredible is waiting to be known." - Carl Sagan

astromilke

Quote from: cola on December 01, 2010, 01:36:36 am
Ja cekam sa nestrpljenjem tu izjavu, ali ne verujem da ce biti nesto dramaticno.


Svi smo "zeljni" da konacno cujemo neku vest o bilo kakvom mikro-mrdanju van zemlje samo se nadam da sve to nije smisljeno kako bi se skrenula javna paznja sa Wikileaks-a :/ Pocinjem da verujem samo onome sto vidim kroz svoj teleskop :D
SW Newton 76/900
EOS 1200D

Obersturmfuehrer

Ja stavljam pare na izjavu tipa "U atmosferi Titana (ili slicno) otkrili smo jedinjenja koja na zemlji nastaju kao nusprodukt metabolizma zivih bica, tako da verujemo da tamo moze da postoji zivot kakav poznajemo."

Yagodinac

Ja se slažem sa Colom: kraj je godine i svakakvi budžeti se prave i usvajaju. Da sam ja neki faktor u Nasi SAD bih se raskukao za pare  :'(