• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

PAzi sad kombinaciju

Started by kostur, May 07, 2011, 02:17:13 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kostur

Gledam tc i pocnem razmatrati. Planiram da pocnem da skupljam pare za neki apo, a posto su oni skupi morao bih dugo da skupljam, pa jos i montaza. Eh sad, negde sam procitao da je idealno, dugorocno i odlicno resenje uzeti neki apo od 120mm pa navise. Na tc u ima jedan ovakav, naime 120/900 skywatcher black diamond ed. Odem ja na skywatcherov sajt i reko' da bacim pogled na slike. Ja sam se odusevio, znaci krajnje fantasticne slike m42, meseca i drugih objekata. Oni su slikani ili na eq 6ici ili na neq5ici, ali posto je ta montaza skupa, ja resim da pocnem da skupljam za pomenutog apa( ;D ) na eq5ici. Gledam tezinu ed-a i vidim da je pet-sest kilograma, ne secam se tacno. I onda gledam montaze na tcu, od najgore ka najboljoj. Eq3 je bila diskutabilna, ali previse mala, to jest iako je "lagana" ona moze poneti max 7kg, sto je samo kg vise od ed-a. Odlucim se ja za eq5-idealno resenje ukoliko ne zelite da fotografisete. dobro, tu bi pao neki pigibek, sa nekim malim aparatom, i to sve izadje oko 1900 evra, koje cu ja skupljati pa nekih desetak godina(tinejdzer sam), a u medjuvremenu cu uzeti onaj astromaster130 iz tehnomanije. Sta vi mislite o... pa ideji? Da li je glupa?
Sky-Watcher 150/750 N
EQ-3 montaza
Okulari Super 25 i 10 mm
Barlow 2x
Trazioc 6x30
Laserski kolimator
Optisan 36050n na fotostalku za posmatranje Sunca ;D
http://astronomija101.wordpress.com/

kulevb

Covek uvek treba teziti ka visem. Ako se zadovolji sa onim sto ima nikada nece imati nesto vise. Medjutim ako tezi ka necemu vise uvek ce imati vise ali nece biti zadovoljan tim sto ima.
90/900 EQ2 SkyWatcher Refraktor,
barlow 2x.
okulari 25, 10, 6.

Kizza

Ne smeš prestati da želiš nešto!Jedino tako možeš doći do željene stvari,normalno da je to nešto što se realno može ostvariti.Mada Ja i dalje,već pola veka,želim da budem kosmonaut ali još uvek ništa  ;)
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?