• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Jesam li otkrio 10. planet ???

Started by Teorija, September 14, 2005, 08:28:43 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Teorija

 Do ovih podataka, došao  sam sasvim slučajno, jer mi je, zapravo, bio glavni cilj proučavanje planetoida u pojasu između Marsa i Jupitera. U tom djelu svemira postoji nebrojeno većih i manjih  planetoida, znanost je detaljno izučila njih tisuću. Mene su zanimali isključivo oni koji se kreću po sličnim ili istim putanjama, što će reći; jedan za drugim na istom odstojanju od Sunca. Došao sam do vrlo zanimljivih podataka, jer se jedan broj tih nebeskih tijela kreću tako sinkronizirano da se već tisuću i više godina, neki od njih, nalaze u istoj crti sa Suncem, - što znači da su međusobno ne vidljivi. Pošto u većine tih planetoida postoje vrlo male razlike u njihovoj brzini, -  po stazi oko Sunca, izračunao sam da im je potrebno i po stotinu tisuća godina kako bi jedan drugoga sustigli.

Nakon ovih spoznaja, živo me počela zanimati ne oboriva činjenica da se možda i na suprotnoj stazi naše planete Zemlje može doslovno nalaziti još jedna, njoj slična, planeta koju mi ne možemo vidjeti. Ne možemo je vidjeti jer mi zapravo nikada ne vidimo 2 500 000 km. zemljine staze koju nam zaklanja Sunce. Prema tome, na suprotnoj strani od Sunca, na zemljinoj putanji, postoji velika mogućnost da se nalazi nama nepoznati planet.
Taj novi planet, ne mora se nalaziti točno na putanji naše planete, može biti malo iznad ili ispod, a da pritom opet te planete ne ugroze jedna drugu prilikom mimoilaženja, koje se po mom računanju dogodi svakih 6 do 10 tisuća godina.

Nakon višegodišnjeg izučavanja sakupio sam dovoljno čvrstih podataka o mogućem postojanju još jedne planete Sunčeva sustava, sa putanjom koja približno odgovara našoj Zemlji.
SLIJEDE DOKAZI:

1. -  Arheolozi su još prije dva stoljeća uspješno dešifrirali Klinasto pismo starih Sumerana. Pisani dokumenti svjedoče da su ti vrlo stari narodi poznavali još jednu, više, zvijezdu šetačicu na noćnom nebu koja je bila vidljiva golim okom.  Toj su zvijezdi dali ime koje bi u slobodnom prevodu glasilo; - "Planet Ukrštanja".
Narod starih Sumerana, koji su živjeli  na području Mezapotamije, dakle, između Eufrata i Tigrisa, izumrli su prije 6 000 godina. Prema tome, ako su Sumerani poznavali nama nepoznatu planetu o kojoj govorim, ona je mogla zaći iza Sunca još prije samo 1 000 godina i kao takva je opet mogla ostati za nas nepoznata.

2. - Drugi veliki razlog za postojanje skrivenog planeta jest taj što sam prošle godine pažljivo pratio jedan planetoid iz skupine Apolonaca, ta skupina  na svom putu oko Sunca presjeca zemljinu putanju. Spomenutom nebeskom tijelu sam pažljivo odredio putanju koja je trebala presjeći Zemljinu putanju na suprotnoj strani od Sunca. Na moje veliko iznenađenje, kada se taj planetoid ponovno pojavio dalje od Sunca, on je imao znatno izmjenjenu putanju,  kao i rotaciju oko svoje osi. Jedini razlog takvoj promjeni je mogao nastati uslijed djelovanja gravitacione sile nekog drugog nebeskog tijela, približne veličine našoj planeti. Po mojoj procjeni, taj se skriveni planet već primakao samom rubu Sunca i ako ima svoje mjesečeve oni bi se mogli uskoro zapaziti na rubnim dijelovima vidljivog Sunčeva diska.

3. - Nemoj te da vas zbune misije mnogih letjelica koje su bile u dometu za osmatranje te nevidljive zemljine putanje. Jednostavno rečeno; takva se misija nikada nije ozbiljno zamišljala, a slučajno otkrivanje takvog planeta na suprotnoj strani Sunca nije baš jednostavno. Ako na trenutak zanemarimo  Sunce tako da nam ne smeta pri osmatranju suprotne zemljine putanje tad bi nam planet, na tom dijelu putanje, koji je veličine naše Zemlje izgledao kao vrlo malena zvijezdica jedva vidljiva prostim okom.  Ipak postoji velika mogućnost da moju teoriju dokaže ili ospori jedna letjelica koja se trenutno nalazi udaljena od Zemlje 1 500 000 km. Radi se o letjelici SOHO, lansirana 1995g. od strane ESA-e i NASA-e, a ima za cilj istraživanje Korone i Sunčevih osilacija.

4. -
Još si trebamo postaviti pitanje, zašto Zemlja osilira od Sunca samo
5 000 000 km. (najmanja i najveća udaljenost putanje), a recimo, Merkurova osilacija putanje iznosi 20 000 000 km.  a tako je blizu Sunca. Ako uporediš one udaljenije planete dobit ćeš još čudniji i zagonetniji odnos.
To mi je jedan od dokaza za postojanje planeta na Zemljinoj putanji, jer su njihove putanje stabilizirane djelovanjem međusobne gravitacije.


 
Sigurn  ja nisam prvi koji je sve ovo  primjetio, sve se to tako precizno motri da je nemoguće utvrditi tko što primjeti prvi, - ali ja sam zasigurno prvi koji je to iskoristio za neke čvrste dokaze.

Samo mi nemojte reći kako sam sve ovo objavio na pogrešnom mjestu.
Dragi prijatelji mene ne zanima slava, a niti novac, - samo želim mirno izučavanje i prezentiranje svojih radova !!!
Bobo

Quote from: "Teorija"
2. - Drugi veliki razlog za postojanje skrivenog planeta jest taj što sam prošle godine pažljivo pratio jedan planetoid iz skupine Apolonaca, ta skupina  na svom putu oko Sunca presjeca zemljinu putanju. Spomenutom nebeskom tijelu sam pažljivo odredio putanju koja je trebala presjeći Zemljinu putanju na suprotnoj strani od Sunca.


Zanimljivo. A koji je to planetoid i kako si ga pratio?

Teorija

Zanimljivo. A koji je to planetoid i kako si ga pratio?[/quote]


To su samo dva planetoida koja su se nakon više milijuna godina primakli jedan drugome, i, naravno svaki tren polako se razdvajaju i opet odmiču jedan od drugog. Staze tih planetoida gotovo se  podudaraju, kao što je slučaj sa dvojnim planetom naše Zemlje, onu drugu ja  nazivam NOVA ZEMLJA, približne je veličine Zemlje i ima vrlo mala dva, i to; dvojna mjeseca.

Ako raspolažeš sa dobrom opremom, i filterima orginalne marke, usmjeri teleskop na rubni dio Sunca, nastoj izoštriti pozadinu iza Sunčeva diska; - tamo se ovih dana mora pojaviti jedan od ona dva mjeseca... jel' kužiš???
P.S.
Ako si me shvatio, razmišljaj sam i nikome ništa ne pričaj; - proglasit će te luđim od mene!!

SrdjanP

Quote from: "Teorija"nastoj izoštriti pozadinu iza Sunčeva diska;


Ovo je sjajno.  :shock:

Ulysses

Lega, a sta sa sondama koje su vec na kraju galaksije i koje cijelo vrijeme snimaju elipsu zemlje cijele godine ? One snimaju cijelo vrijeme u istu tocku, a posto se i taj planet okrece, sonda nemora biti sa druge strane sunca da bi ga vidjela, nego bi ga vidjela za pola godine . Daj malo mucni glavom prije nego napises jos vece nebuloze ...

Djorvoz

Ne mogu da verujem kakvo se ponašanje, nekih članova, toleriše na ovim forumima.

Sich

sto je previse previse

topic closed i ociscen

a i teoreticari ne bave otkrivanjem planeta
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter