• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Pravimo montazu

Started by hori58, November 11, 2011, 08:16:32 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hori58

Pocetak pravljenja nove GEM montaze.

kruska

kul ako ponese 50 kg cevku i kosta oko 1000 evrica i moze da izgura 100 sekundi bez vodjenja kupujem je bez pitanja

mozete je u roze ofarbati da se i mojoj zeni svidi (radi odobrenja) ;D

hori58

nije za prodaju,samo vam pokazujem da i sami mozemo nesto napraviti uz malo alata materijala i mnogo truda.

Darchy

Bravo za projekat, po fotografijama mogu da pretpostavim da znate šta radite.
Nego ima tu još puno posla, ae sa vremena na vreme okačite po neku novu fotku
da pratimo razvoj naprave.
Meade LX100 8" SCT
Skywatcher 80ED Pro
Skywatcher HEQ5 SynTrek / EQ5
GSO Plossl 15, 25, 32mm, Goldline 7mm
GSO APO Barlow
Castell UHC filter
GSO Planetary filter
Canon 350D

hori58

hori58

Pogonski disk.I podesavanje azimuta.

Darchy

Po tvojoj proceni, kolika će biti maksimalna nosivost mounta? Ovako sa fotografija ne mogu da procenim
koliko je velika cela sprava.
Meade LX100 8" SCT
Skywatcher 80ED Pro
Skywatcher HEQ5 SynTrek / EQ5
GSO Plossl 15, 25, 32mm, Goldline 7mm
GSO APO Barlow
Castell UHC filter
GSO Planetary filter
Canon 350D

hori58

Precnik diska je 20cm,debljina 1cm

stevansan

Ima li nekih novina? Kako napreduje montaza?

hori58

Jos mi fali 1 osovina i onda cu postaviti RA motor.

stevansan

Samo napred! Dobro izgleda za sada, bice interesantno videti je kako radi... Koje motore cete koristiti?

CyberianIce

To sam i ja hteo da napravim ali kada budem imao vise vremena. Pretpostavljam da cete koristiti opet step motore iz stampaca i rucno pravljeni programirani za njih?
Telescopius
AstroBin
Sky-Watcher 200P | Meade Instruments DS2090 | Tair-3-Phs | Celestron CG-5 | OnStepX | Canon EOS 600D AstroMod | ZWO ASI120MM-S

mravic

Pa ne mora iz stampača. Ima da se nabave dosta jaci i mnogo bolji steperi za relativno male novce.
Inace, mnogo posla,materijala, vremena i volje treba uloziti za ovakvo nesto, ali ako se radi precizno, onda se isplati i te kako.
Svaka cast.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

boka

Nego dal neko zna da ima negde neka radionica sto proizvodi eq mehanike odmah bi se zaposlio:) i radio bi sto volim i sto mi je i hoby:) ima u madjarskoj isto je jedan covek napravio eq montazu probacu da postavim sliku montaze ako uspem  ne znam coveka ali sam clan jednog foruma gde ima chat gde se druzimo pa tamo se i slike postavljaju sve u svemu svaka njima cast svakom ko ume ovo da napravi... i ja bi voleo da napravim ali nemam ni  strug ni glogalo kuci:(... kuci

Uploaded with ImageShack.us

marino

ovo je zaista milina za oci i dusu!
svaka cast!
Vidulini Observatory