• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Distributeri odlučili popustiti-spustiti cijene optike!

Started by Polare, February 28, 2012, 11:54:56 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Polare

Naletim kod prijatelja koj prodaje optičke cijevi i ostale naše igračke na interesantnu ponudu,odlučim mu poslati Meil sa upitom 'radi čega tolika razlika-popust u cijeni!?
Odgovor;jednostavno distributeri žele izravnati cijene sa Europskom konkurencijom. Još prije sam naletio na razne optičke cijevi Celestrona XLT da spuštaju cijenu radi toga jer su na tržištu več HD!
Sve je to ljepo ali opet je puno $  :-[,nema druge nego dignuti neki kredit i gotovo  :P

Uploaded with ImageShack.us

Polare

Ma tko koga ovdje ...... :-X ??? Pa neka se več jednom onda dogovore tko je najjeftiniji!
Ima i jeftinijih ! 

Uploaded with ImageShack.us

Yagodinac

Ovo je izuzetno ozbiljan teleskop koji zahteva najmanje duplo više para za montažu koja bi ga nosila. Takođe i vođenje bi bilo izrazita glavobolja na ovolikoj žižnoj dužini bez nekog, recimo, off axis guidera i autoguidera. To je možda još hiljadarka otprilike, zavisno od brenda   :-X

Naravno, ako hoćeš samo da gledaš (a da ne pipaš/snimaš) onda avantura može da bude nešto (malo) jeftinija.

gilecais

Potpuno si u pravu Jagodince.Za C-11 treba vrlo mocna montaza jer pored tubusa ide jos gomila svega i svaceg na montazu,a to sve itekako ima svoju tezinu.

Darchy

Kada bi mi neko poklonio C11 EDGE ja ne bih znao shta da radim sa njim.... sve to preko 10" je glomazno i na kilo i na cenu :)
Meade LX100 8" SCT
Skywatcher 80ED Pro
Skywatcher HEQ5 SynTrek / EQ5
GSO Plossl 15, 25, 32mm, Goldline 7mm
GSO APO Barlow
Castell UHC filter
GSO Planetary filter
Canon 350D

kruska

ja bih bogme znao sta cu sa njim
on je krajnji limit za poneti
fali ti jos samo cgem montaza celestron ili eq-6
pa ziza je 2600mm pa ...
za sitne mesier objekte pogotovu koji su svetli ...
a mesec i planete ne spominjem..

gilecais

Ziza je 2800 mm a ne 2600 mm.To nije velika razlika ali jeste razlika.Ja posedujem i tubus C-11 Fastar i EQ-6 montazu i mogu da kazem da mi pored 2x5 kg tega u startu treba jos minimalno 5 kg teg.To znaci da je EQ-6 podobrano natovaren sa C-11 i ostalim priborom...

Yagodinac

Pa ti se ne hvališ da imaš novu montažu i nov teleskop!
A ja se pitam zašto ovoliki snegovi...  ;D

gilecais

Nemoj gresiti dusu Jagodince.Montaza je stara bar 5 godina ali malo koriscena,a OTA C-11 ima oko 1 godine.Vidis i dalje slikam sa C-8 na vilastoj montazi.Nekako sam srastao dusom za taj instrument.... ;D

Darchy

Ima čovek "S300" kod kuće, a neće da se pohvali :) Skromnost je fenomenalna vrlina!
Meade LX100 8" SCT
Skywatcher 80ED Pro
GSO APO Barlow
Castell UHC filter
GSO Planetary filter
Canon 350D

gilecais

Sto da se hvalim unapred.Ako budu bili rezultati oni ce govoriti umesto mene.

Darchy

Meade LX100 8" SCT
Skywatcher 80ED Pro
GSO APO Barlow
Castell UHC filter
GSO Planetary filter
Canon 350D

kruska

hehe
ipak znamo pravog vlasnika C11
ko jednom kupi (celestron)katadioptrik taj ce ga uvek voleti
C14 je ipak krupan zalogaj za obicnog srpskog astronoma. tu ipak treba i rodbina da pripomogne(bar u fizickom poslu)
nek te dobro sluzi a znam da hoce

Yagodinac

Svi kažu da je C11 ultimativan planetarni instrument, pre svega zbog različitog f odnosa primarnog i sekundarnog ogledala. Zavidim ti  ;D
Nisam znao da imaš dotičnu opremu, čestitke na mudrom izboru! Sad samo hoćemo rezultate sa iste (samo to toliko)...

Mada nimalo ne sumnjam u rezultate.

mravic

Ma neka rodbina isfinansira a ja bih se vec snasao oko transporta.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk