• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Voyager muzika

Started by oxygen, May 01, 2012, 12:33:47 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

oxygen

u medjuvremenu,dok ne kupim teleskop, mogu bar da uzivam u zvucima planeta.zvuci koje je snimio NASA Voyager,

http://www.youtube.com/watch?v=-MmWeZHsQzs

Pozdrav

kostur

Vajstinu predivni. Prstenovi najbolje zvuce :)
Sky-Watcher 150/750 N
EQ-3 montaza
Okulari Super 25 i 10 mm
Barlow 2x
Trazioc 6x30
Laserski kolimator
Optisan 36050n na fotostalku za posmatranje Sunca ;D
http://astronomija101.wordpress.com/

tomato011

Kad je izasao taj Voyager CD, dugo ga nije bilo na netu i jedva sam ga nasao. "Skinem" ga ja tako i bez veze pustim pred spavanje preko mreznog playera koji je vrteo flac celu noc... Posto mnogo radim i do kasno, najcesce sam premoren i zaspim za minut.

Epilog... Tu noc sam dugo pamtio... kakav kosmar sam imao... Ali kosmar je blaga rec za to sto mi se desilo te noci... To je bio neki neverovatno realan i  zao, zloslutan san.

Sanjam sam prvo neki zloslutan mir, gledam ali osecam da nesto nije u redu... a onda sa Vozdovca polako dolaze neki leteci brodovi, nestaju, uocavao sam svasta na nebu, tragove, bele brodove svemirske koji zauzimaju ogroman deo svoga, neke crne brodove, (tu se mozda X-files umesao), zatim pocese neke tihe i potmule eksplozije da se cuju, odjednom vidim voda do mog prozora a zivim u veliko kuci, onako, talasi ljuljuskaju i odjednom mi se samo prevali talas, onako suptilno u moj office. Gledam po podu vodu koja se razliva, mada mi se kompjuteri ne gase... na kraju, kucu do moje pogadja neki mlaz svetla i eksplozija tako realna da je to neverovatno!

Za to vreme, stalno se iznad Vozdovackog neba desava nesto, neke pojave na nebu, tako brze da ne stignem ni da ih zapazim... Kako sam se probudio rano ujutro, pre zore... nisam znao gde se nalazim... nisam po prirodi plasljiv, ali nikada u zivotu se nisam tako potresao, ma ni za vreme NATO bombardovanja... A retko i sanjam bilo sta... Ali nekoliko godina mi je ostao u secanju taj san! I dan danas se secam kako sam otvorio prozor na spavacoj sobi i zabezeknuto gledao u nebo i kucu do moje.... :)