• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Tranzit Venere 2012 - astrofoto radovi

Started by Milan Nikolic, May 18, 2012, 11:07:14 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

rendermaxa

Super fotke drugari  :)  pogotovu ivanmsk i coronado ;D

Evo jedne moje da ne bude bez ista ;D
SW 200/1000 B    EQ6    Canon eos 550d mod     QHY5

Kizza

Svaka vam čast  :) Fotke su super,na žalost mi iz Beograda samo videsmo guste oblake  :'(
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

Jaro

Odlicne slike ljudi, svaka cast svima.
Saljem jos dve slike iz Kulpina, prva je neposredno po izlasku Sunca a druga kad se vec stabilizovala atmosfera. Snimano je  teleskopom SW 150/750 + 2x barlow + Nikon D40

kostur

pa nije loš bio optisančić.  Video sam onih par pega, samo što sam koristio 25mm od skywatchera :D
Sky-Watcher 150/750 N
EQ-3 montaza
Okulari Super 25 i 10 mm
Barlow 2x
Trazioc 6x30
Laserski kolimator
Optisan 36050n na fotostalku za posmatranje Sunca ;D
http://astronomija101.wordpress.com/

kostur

Sky-Watcher 150/750 N
EQ-3 montaza
Okulari Super 25 i 10 mm
Barlow 2x
Trazioc 6x30
Laserski kolimator
Optisan 36050n na fotostalku za posmatranje Sunca ;D
http://astronomija101.wordpress.com/

abrasax

Evo nešto skromno iz Novog Sada:
abrasax.users.sbb.rs/transit.html
Skywatcher 130/650 + webcam Prestigio PWC320 (auto ekspozicija)
EQ2 ručno praćenje

kruska

slike su sve super
meni je zao sto zbog posla nisam slikao tranzit venus ali cu da uzivam gledajuci vase fotografije

tomato011

Quote from: abrasax on June 06, 2012, 09:52:08 pm
Evo nešto skromno iz Novog Sada:
abrasax.users.sbb.rs/transit.html
Skywatcher 130/650 + webcam Prestigio PWC320 (auto ekspozicija)
EQ2 ručno praćenje

Da je skromno i nije, vrlo interesantno izgleda. Ja bih, ako znas da radis u "Afteru", uradio stabilizaciju snimka i posle ga obojio sa Hue/Saturation, lepse ce da izgleda...

Sekula

Pošto je tranzit Venere obavljen a mi ovde nismo imali prilike da do sada vidimo posmatračke izveštaje ucrtavanja ili nekog drugog merenja, osim pisanog izveštaja sa fotografijama, tema Tranzit Venere 2012, sa foruma Posmatranja se spaja sa postojećom temom u forumu Astrofotografija. Nastavite da postirate svoje izveštaje i fotografije.
| SW newtn 200/1000 | SW NEQ6 Synscan goto | Logitech Quickam Pro 3000 | Canon EOS 550d | Baader astrosolar filter |  SW Black Diamond ED 80/600 | Flattener korektor SW 0.85 | Lacerta MGEN autoguider | Nikon action ex 10x50 cf binocular |

Yagodinac

Atmosfera je bila na Rtnju izuzetno turbulentna, što je i za očekivati kad ste u planinama kroz koje cepa severni vetar.
I još jedan kompozit interesantnijih momenata koji obuhvataju treći i (zamalo) četvrti kontakt:

http://astroblog-yagodinac.blogspot.com/2012/06/tranzit-venere-2012.html

abrasax

Quote from: tomato011 on June 06, 2012, 11:24:30 pm
Da je skromno i nije, vrlo interesantno izgleda. Ja bih, ako znas da radis u "Afteru", uradio stabilizaciju snimka i posle ga obojio sa Hue/Saturation, lepse ce da izgleda...

Nisam nikada radio ae. Problem je što imam jedan snimak od pola sata koji je malo poveći (~50 GB). Ručno sam izabrao otprilike svaki hiljaditi frame i poređao ih u flashu i alignovao ih koliko sam mogao. Sad konvertujem taj snimak u nešto upotrebljivije pa ću probati after effects. A prebacio sam u grayscale jer je kamera bez ir filtera pa je bilo malo ljubičasto

r2d2

Uživancija....  Svaka Vam čast,,,, 

zozo83

jos jednom svaka cast vama kaji ste uspeli da slikate, vidite i uzivate u tom dogadjaju...ja se nadam da ce mo u skorijoj buducnosti svi moci da odletimo do marsa pa da odgledamo uz tranzit venere, merkura i tranzit zemlje :D :D :D :D :D
BD 150/750 EQ3, okul. 10mm, 25mm i 6mm gold, Napravljena motorizacija montaze i motorizacija fokusa, UHC filter Castell 2"
Canon 550d (18-55 is stm),
durbin 20*50,