• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Link raznih - ASTRONOMICAL SOFTWARE DOWNLOAD-pogledajte!

Started by Polare, November 05, 2012, 12:23:38 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Polare

  *** ASTRONOMICAL SOFTWARE DOWNLOAD***
Neznam ako sam dobro smjestio ovo temu (neka admin) premjesti ako ne odogovara ovdje,tnx. ! Naravno prijevod kao i uvijek ;)
...radi se o ; Many of these programs are freeware, some are shareware, demo while a few are. We accept no responsibility for their downloads, operation and use. The list includes about 1000 programs, it is periodically updated and completed. All downloads are free, but Being free does not grant any property

http://www.pierpaoloricci.it/download/downloadsoftware.htm

Darchy

Meade LX100 8" SCT
Skywatcher 80ED Pro
Skywatcher HEQ5 SynTrek / EQ5
GSO Plossl 15, 25, 32mm, Goldline 7mm
GSO APO Barlow
Castell UHC filter
GSO Planetary filter
Canon 350D

Jasmin

Virtual Moom Atlas, zogodan programčić sa puno funkcija. Mnogi krateri, brda, mora i ostale geološke formacije.
O svakom krateru sa strane su dati osnovni podaci kao npr. dubina, širina, visina, koordinate itd.
http://ap-i.net/avl/en/download
Mjesečev globus možete reotirati, zakretati, okretati i puno više. Ja ga koristim već nekoliko godina i mogu reći da je EXTRA.
VMA je freeware

kruska


mislim da sam nasao pravu temu za ovaakav post.

Rekli su mi za program koji se moze skinuti free >teamviewer<  a pomocu kojeg se moze na daljinski(preko interneta)upravljati kompjuterom npr. za astrofotografiju  u opservatoriji.
Isprobao sam ga i mogu vam reci da  u kucnim uslovima radi kao da ste na istom kompjuteru. A na udaljenostima npr 40/50 km je minimalno usporen sto ne ugrozava komotan rad.
p.s. mozda vas vecina znaju za ovaj program ali ja sam ga tek sad ubacio i odusevljen sam.
http://kasiopeja.webs.com/
Gran Canarias, and the Great Attractor
[ Img]     [ /Img]

Sima_Strahota

...

Sekula

Na Vidojevici se na svim računarima nalazi TV. I moguće je preko njega bez problema da se radi remote snimanje, ukoliko je potrebno. Administriranje računara takodje radi bez greške. Postoji takodje Android verzija za TV.
| SW newtn 200/1000 | SW NEQ6 Synscan goto | Logitech Quickam Pro 3000 | Canon EOS 550d | Baader astrosolar filter |  SW Black Diamond ED 80/600 | Flattener korektor SW 0.85 | Lacerta MGEN autoguider | Nikon action ex 10x50 cf binocular |

suman


Meni se cini da funkcionise kako treba; mozda samo treba povecati visinu reda 8, da bi se vidio cijeli tekst i objasnjenje.

Uzgred budi receno, nije mi jasno zasto si u celijama D4, F4 i F5 za konverziju koristio mnozenje sa 0.016667, 0.01666666666 i 0.000278; na dvije decimale i to je tacno, ali zar nije bilo jednostavnije prosto podijeliti sa 60 i 3,600?  ???