• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Crnogorci demantuju Njutna

Started by Sima_Strahota, November 30, 2012, 10:07:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sima_Strahota

QuoteAgregat može biti mobilan, montažno-demontažni ili autonoman. Uređaj koristi inicijalnu energiju - jednosmernu struju iz baterije od 12 volti koja pokreće elektromotor, a ovaj opet preko posebnog prenosnog sistema, pokreće generator koji preko ispravljača, proizvodi naizmeničnu električnu energiju napona 230 volti.

Manji deo generisane energije se vraća nazad i puni bateriju od 12 volti, a mnogo veći 'višak' novoproizvedene struje spreman je za napajanje svih potrošača koji funkcionišu na naponu od 220 volti", 


http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2012&mm=11&dd=29&nav_id=664644

Neverovatno, ali neverovatno...


...

Milan Nikolic

Quote,,U toku je potraga za investitorom koji bi finansirao početak proizvodnje ovih agregata''.


Strašno je mala verovatnoća da ovo nisu prevaranti. :)

morea

Naravno da su prevaranti :), ljudi tvrde da su oborili drugi zakon termodinamike, ako ne i prvi. Doduše, postoji mogućnost da jednostavno ne znaju šta pričaju.

tomato011

Radio sam ja davno na TV... nemate pojma kakava je najezda tih pronalazaca na redakcije i sl. Do naroda najcesce stizu samo "filtrirane" informacije!
Posto niko naravno pojma o tehnici nije imao, obicno su zavrsavali kod mene, a ja posle razgovora koji je trajao 27 sekundi, zvao security da ih sprovede do izlaza, sa sve epohalnim pronalaskom koji ce spasti svet, u rukama...


Ljubo

QuoteCrnogorci demantuju Njutna


Vodite računa da je ovo popularno-naučni forum.
Molim moderatore da promijene naziv teme. Pretvaranje bilo kakve energije iz jednog oblika u drugi nema ama baš nikakve veze sa Njutnovim zakonima.

Takodje, pridružujem se tvrdnjama da je to nemoguće, sa stanovišta I i II principa TD. U stvari, ono što je možda moguće, je da su oni dobili izvjesno povećanje energije kratkog trajanja, uzrokovanog brzom promjenom električne u elektromagnetnu energiju. Ono što je daleko manje vjerovatno, a to je da je to moguće činiti u dužem periodu (reda veličine nekoliko sati ili više), jer se efekti medju i samo-indukcije gube već poslije nekoliko minuta. Pitanje je samo koliko je to moguće eventualnim brzim bromjenama već promjenljivog EM polja produžiti u uredjaju koji je vjerovatno tako zamišljen (jer je jedan autor ovog izuma "priznao" da se radi o pretvaranju energije iz jednog oblika u drugi, te njenom uzastopnom adacijom). Sve to ne bi moglo raditi dugo, a oni ne navode podatak koliko bi to bilo vremenski.

Sima_Strahota

...