• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Raspitivanje zbog kupovine Canon eos 1100d

Started by Predrag, January 29, 2013, 08:14:37 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

spadej

Na forumu Digitalni fotoaparati (www.pcfoto.biz/digitalnifotoaparati) mozete naci sve o foto opremi. Od testova i poredjenja raznih aparata i objektiva, saveta  za kupovinu nove ili polovne opreme, koliko... kod koga... itd. Ima  i mnogo fotki, od pocetnickih do profesionalnih, svega i svacega o obradi  fotografija itd.

Zokikac

Naravno da je pcfoto.biz jedan od najboljih kod nas i ljudi su extra hoce da pomognu bilo koje pitanje da postavis makar bilo banalno i glupo :) Za 500e koliko kosta taj 1100d sa kit objektivom mozes da uzmes brutalnu masinu recimo 50d sa objektivom 50mm 1,8 i da ubijas sa fotografijama :) gledao sam juce jedan 50d 430e telo imas na fotoberzi polovne robe ako hoces imam jednog lika koji je dosta korektan sto se tice cene a i opremu koju prodaje je do 10 000 okidanja maksimum i mislimd a daje neku garanciju javi pa ti saljem broj samo nemoj da zuris to je najbitnije,nemoj da se zaletis pa da se zeznes kod polovnih aparata najbitnije je da vidis od koga kupujes

Predrag

Dugo razmišljam o kupovini fotoaparata i siguran sam da mi ne treba brutalna mašina, a posebno ne polovna. :)
A takođe fotoaparat mi i nije neophodan, pa mi je baš iz tog razloga dovoljan jedan kao 1100d za zanimaciju. I moj klinac takođe zahteva svoje igračke. Kako raste sve su skuplje. :)

Takođe znam da imaš najbolje namere i da si realan.
- Star adventurer GTI
- Samyang 135mm F2, Viltrox 85 mm F1.8, Sony 50 mm F1.8, Sony 28-70 F3.5-5.6
- Sony A7M2

Predrag

Spadej, da li mogu da se vide ovde neke tvoje astrofotografije fotkane tvojim fotoaparatom?
- Star adventurer GTI
- Sony A7M2

spadej

Uh, kad bi ja imao bar jednu pravu astrofotografiju okacio bi je odmah i ovde i na pc.foto. Ali nemam,na zalost. Razlog - neodstatak T2 adaptera, problemi sa montazom i hronicni nedostatak vremena.

Pregledacu arhivu da vidim ima li ista vredno ali sve je to neobradjeno i bez veze. Prvom sledecom prilikom kad okupim ekipu, zamolicu Marka (Savica) da on testira moj aparat, obradi ono sto snimi i okaci ovde. Pa cemo i ti ja i da vidimo kakav je Eos1000d.

Ako smem da dodam jos nesto na prethodne postove: jeftini (relativno) aparati poput 1000d, ili 1100d uglavnom sluze za prve korake u DSLR fotografiji. Dok mu traje garancija isprobas sve mogucnosti, naucis mnogo toga. Kupis neki dobar objektiv ili vise njiih,  i spremis pare za neko bolje telo. Tad ces vec sam znati sta zelis. I gde da kupis. A telo starog EOS-a mozes da modifikujes za astrofotografiju.
To je prednost 4-cifrenih EOS-a. Tesko da bi ikad modifikovao 500d ili 600d, a posebno ne "brutalne" masine, makar bile i polovne. Mada, kad se setim prvih trenutaka sa EOS-om 1000d, tada mi je i on bio brutalan.

Yagodinac

Quote from: danijel on January 30, 2013, 10:50:42 pm
Nije objektiv 18-55 IS uopće loš. Jeftin je ali daje sasvim solidnu sliku. Ja ga imam, dobio sam ga u kompletu s fotoaparatom i većinu slika što sam snimao, bilo je upravo s njime. Možete ih vidjeti ovdje.

Tako je; 18-55IS je zapravo veoma dobar za pare koje košta. Ima predivan bokeh, najbolji od svih kit objektiva zahvaljujući kružnim lamelama blende što nemaju ni mnogo skuplji objektivi. Stari non-IS ovde pada na ispitu. Novi je oštar poprilično na f9 npr, prilično sam zadovoljan. Jedina mana je što ima hromatsku aberaciju na zvezdama na 18mm za izvoz, premda teško da je moguće naći neki u tom smislu bolji zum bez UD/ED elemenata (tačnije, koji košta manje od 1000e).

Zapravo, ima još poneku manu: plastičan je i nije robustan a hoće i flet kabl da im crkne. Ali to važi za sve kit-zumove (nikon, pentax, olympus...) tako da je za početak skroz ok.

Sekula

Quote from: Yagodinac on February 01, 2013, 10:41:37 am
Quote from: danijel on January 30, 2013, 10:50:42 pm
Nije objektiv 18-55 IS uopće loš. Jeftin je ali daje sasvim solidnu sliku. Ja ga imam, dobio sam ga u kompletu s fotoaparatom i većinu slika što sam snimao, bilo je upravo s njime. Možete ih vidjeti ovdje.

Tako je; 18-55IS je zapravo veoma dobar za pare koje košta. Ima predivan bokeh, najbolji od svih kit objektiva zahvaljujući kružnim lamelama blende što nemaju ni mnogo skuplji objektivi. Stari non-IS ovde pada na ispitu. Novi je oštar poprilično na f9 npr, prilično sam zadovoljan. Jedina mana je što ima hromatsku aberaciju na zvezdama na 18mm za izvoz, premda teško da je moguće naći neki u tom smislu bolji zum bez UD/ED elemenata (tačnije, koji košta manje od 1000e).

Zapravo, ima još poneku manu: plastičan je i nije robustan a hoće i flet kabl da im crkne. Ali to važi za sve kit-zumove (nikon, pentax, olympus...) tako da je za početak skroz ok.

Na početku je bilo rečeno da ima ponudu za trojku koja je non-IS (dakle, noviji) i dvojku koja je IS (dakle, stariji). Ovde nije reč o tome da li kit objektiv takav kakav jeste treba odmah odbaciti, ali ta dvojka je celih 8000 dinara skuplja?!  :o

Odgovorno tvrdim da za te pare taj kit objektiv ne vredi kupiti u bilo kakvoj kombinaciji.  :-\
| SW newtn 200/1000 | SW NEQ6 Synscan goto | Logitech Quickam Pro 3000 | Canon EOS 550d | Baader astrosolar filter |  SW Black Diamond ED 80/600 | Flattener korektor SW 0.85 | Lacerta MGEN autoguider | Nikon action ex 10x50 cf binocular |

Predrag

Quote from: spadej on February 01, 2013, 07:46:44 am
Pregledacu arhivu da vidim ima li ista vredno ali sve je to neobradjeno i bez veze. Prvom sledecom prilikom kad okupim ekipu, zamolicu Marka (Savica) da on testira moj aparat, obradi ono sto snimi i okaci ovde. Pa cemo i ti ja i da vidimo kakav je Eos1000d.

Odlično je i ako imaš neobrađene.

Slučajno sam sinoć imao razgovor sa jednim profesionalnim fotografom i reče da može da mi nabavi isti fotoaparat za 400 evrića iz inostrance.
Jedino ću morati da sačekam dok mu se ne ukaže potreba da otputuje. Ali za 150 evra vredi malo sačekati. Naši se mnogo ugrađuju.
Mada ne znam kako funkcionišu te međunarodne garancije u slučaju kvara i sl.
- Star adventurer GTI
- Sony A7M2

spadej

Dva puta sam pokusao da okacim fotke i nesto nije bilo u redu. Ne znam da li to ima neke veze, koristio sam Google Chrome. Sad pokusavam sa IE.

Nece ni sa IE. Ne znam sta je, probacu neki drugi put.

Luger

Quote from: Predrag on February 01, 2013, 05:10:06 pm

Odlično je i ako imaš neobrađene.

Slučajno sam sinoć imao razgovor sa jednim profesionalnim fotografom i reče da može da mi nabavi isti fotoaparat za 400 evrića iz inostrance.
Jedino ću morati da sačekam dok mu se ne ukaže potreba da otputuje. Ali za 150 evra vredi malo sačekati. Naši se mnogo ugrađuju.
Mada ne znam kako funkcionišu te međunarodne garancije u slučaju kvara i sl.

Medjunarodna garancija vazi i u Srbiji, makar za Canon.Moj kum je od momaka koji donose iz HU, kupio Canon, ne sjecam se sad tacno oznake, mislim da je neki sx130, tako nesto,pa mu je ispao tako da se spolja nista ne vidi, ali se ugasio displej.Bez ikakvih problema su mu to sredili u zvanicnom servisu.
Ipak, pozovi servis prije trgovine.
Sto se cijene tice, kod istih momaka imas  1100D za 310 - 320e,uz fiskalni racun i garanciju.
To, ako ti se ne ceka :)

Yagodinac

Quote from: Sekula on February 01, 2013, 04:27:41 pm
Na početku je bilo rečeno da ima ponudu za trojku koja je non-IS (dakle, noviji) i dvojku koja je IS (dakle, stariji). Ovde nije reč o tome da li kit objektiv takav kakav jeste treba odmah odbaciti, ali ta dvojka je celih 8000 dinara skuplja?!  :o

Odgovorno tvrdim da za te pare taj kit objektiv ne vredi kupiti u bilo kakvoj kombinaciji.  :-\

Gde nađoste 8000d... :o
Razlika kod istog prodavca je 40e:

http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/canon-ef-s-18-55mm-f-35-56-is-ii-sa-stabilizacijom-1234.html
http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/canon-ef-s-18-55mm-iii-f-35-56-bez-stabilizacije-499.html

Mada koja god razlika da je, po meni vredi. Nije baš 4 blende ko što piše, pre je 2-3 (to je kao da imaš f1.4-1.8!) ali je X puta bila stabilizacija ta koja mi je omogućila da slikam noću po gradu i u sumrak. A tek bokeh...  ;D
Offtopic: samo stabilizacija kod 70-200 2.8L košta... 1100e  ;D A mi tu o 8kila dinara... Sitnica.

Sekula

Nismo našli mi, nego je našao Predrag, a gde je našao, to već ne znam. Ja se samo referenciram na sumu koju daje:

Quote from: Predrag on January 29, 2013, 08:14:37 pm
Trenutno je na mnogim prodajnim mestima u ponudi:

CANON EOS 1100D Kit 18-55 III
i
Canon EOS 1100D KIT 18-55 IS II

Razlika u ceni je oko 8 000 dinara.

Pitanje za vas iskusnije astofotografe je da li vredi dati tih 8 000 preko?
Pitam iz razloga jer nemam pojma koja je razlika i kolika između Kit 18-55 III i KIT 18-55 IS II.
...

Ima i polovan za 700 evra:

Quote from: Yagodinacsamo stabilizacija kod 70-200 2.8L košta... 1100e  ;D A mi tu o 8kila dinara... Sitnica.
| SW newtn 200/1000 | SW NEQ6 Synscan goto | Logitech Quickam Pro 3000 | Canon EOS 550d | Baader astrosolar filter |  SW Black Diamond ED 80/600 | Flattener korektor SW 0.85 | Lacerta MGEN autoguider | Nikon action ex 10x50 cf binocular |

Predrag

Da, ja sam taj. :)

Cena sa prvim objektivom je 47 000, a sa drugim 55 000. U pitanju je win win prodavnica.

- Star adventurer GTI
- Sony A7M2

Predrag

Da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.

Uskoro (nadam se sledeće nedelje) napokon pazarim fotoaparat. Da ne bude da nisam pitao pa da se kajem, želeo bi da znam vaše mišljenje o fotoaparatu: Nikon D5100 SET (D5100 + Objektiv 18-55mm VR)?
Skuplji je o Canon 1100d (gore pomenuti) za oko 50 evra.
- Star adventurer GTI
- Sony A7M2

Sekula

Quote from: Predrag on February 17, 2013, 07:24:21 pm
Da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.

Uskoro (nadam se sledeće nedelje) napokon pazarim fotoaparat. Da ne bude da nisam pitao pa da se kajem, želeo bi da znam vaše mišljenje o fotoaparatu: Nikon D5100 SET (D5100 + Objektiv 18-55mm VR)?
Skuplji je o Canon 1100d (gore pomenuti) za oko 50 evra.

Naravno da je skuplji jer je Nikon D5100 bolji u smislu manjeg šuma na većem ISO, bolji dinamički color a ima i veći čip.

Evo ti i komparacija:

http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Nikon-D5100

http://versusio.com/en/canon-eos-1100d-vs-nikon-d5100

http://versusio.com/en/canon-eos-1100d-vs-nikon-d5100