• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Pravilo o postavljanju linkova

Started by Sekula, November 29, 2013, 10:10:09 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sekula

November 29, 2013, 10:10:09 pm Last Edit: November 30, 2013, 05:47:02 am by Sekula
Ovim putem Vas obaveštavamo o dopuni pravila vezano za objavljivanje linkova na forumu.

Dopuna je u cilju što kvalitetnijih diskusija i potenciranja da svaki post koji bilo koji korisnik objavljuje na forumu bude što iscrpniji i detaljniji sa što jasnijim komentarima, objašnjenima i eventualnim što konkretnijim pitanjima koja se pokreću.

Ovaj forum nema koristi od postavljanja postova u kojima se ubacuju linkovi od strane autora koji dalje šalju na njihove sopstvene stranice. Ukoliko je član foruma editor ili administrator nekog bloga ili sajta, očekujemo od njega da tu svoju stranicu na forumu AM-a ne deli na takav način što će postaviti link sa tog bloga ili sajta, već punu informaciju na AM-u. Puna informacija pretpostavlja da ta informacija poseduje tekst, slike i eventualnu multimediju kroz spoljne linkove pošto je attach-ovanje fajlova onemogućeno. Naravno, smislenost takvog objavljivanja sadržaja je na prvom mestu te se i dalje očekuje da sve tako postavljene teme budu u skladu sa pravilima i tematikom foruma.

Svi članovi foruma moraju da poštuju tudja autorska prava. Forum AM-a na taj način ne želi da snosi odgovornost za direktno linkovanje stranica koje nisu pod njegovom odgovornošću i kontrolom a čiji vlasnici eventualno mogu neometano plasirati tekstove za koje nemaju copyright prava ili se služiti plagijatima. Na ovaj način će se forum AM-a i ubuduće najdirektnije ograditi od takve vrste opasnosti da posredno bude uključen u širenje eventualnog nelegalnog sadržaja.

Ostale spoljne linkove koje postavljate na forumu koji su takodje u skladu sa tematikom i pravilima foruma možete i nadalje linkovati. Naravno, ukoliko su oni javno dostupni uz poštovanje njihovih autorskih dozvola upotrebe tog istog materijala u javne i nekomercijalne svrhe.

Ovakva dopuna pravila je nametnuta iz prostog razloga da bi se sprečio bilo kakav vid reklamiranja jer forum AM-a ne može i ne treba da služi za tako nešto, zbog boljeg rejtingovanja autorskih sajtova ili blogova na internet pretraživačima i tome slično.

Ukoliko neki član foruma želi da reklamira autorske stranice na forumu AM-a, treba u tom slučaju da se obrati direktno redakciji i vlasniku jer bilo kakvo takvo činjenje bez eksplicitne dozvole i odobrenja će se ubuduće smatrati prekršajem na forumu. Takvi postovi će se brisati a članovi foruma koji vrše ovakav prekršaj će biti opominjani i u krajnjem slučaju će im biti izricana mera trajnog bana.

Osnov za ovako nešto leži u pravilu o zabranama na forumu br. 4 koje kaže:

"Zabranjeno je postavljanje poruka komercijalne sadržine, kao i bilo kakav oblik reklamiranja."

Nova dopuna u pravilu objavljivanja linkova na forumu stupa na snagu od trenutka objavljivanja ovog posta i neće se primenjivati retroaktivno.

Forum Astronomskog Magazina tim

| SW newtn 200/1000 | SW NEQ6 Synscan goto | Logitech Quickam Pro 3000 | Canon EOS 550d | Baader astrosolar filter |  SW Black Diamond ED 80/600 | Flattener korektor SW 0.85 | Lacerta MGEN autoguider | Nikon action ex 10x50 cf binocular |