• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Interesantni rezultati pretraga na google-u

Started by Djorvoz, November 26, 2005, 01:14:38 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

wexy

Meni se lik koji radi u trafici pored ETF-a bukvalno obradovao i kao "Jao pa to niko ne kupuje, evo stigla su dva časopisa danas. Tebe to zanima?"

A što se tiče astrologije ono ne znam.. svaki domaći kanal ima po jednu ili dve emisije tipa astrologija/numerologija i čuda, ja se uvek iznerviram kad to vidim to je čisto otimanje para ljudima. Proricanje su zabranili sada se svi prešaltali na astrologiju... treba i njih u zatvor.

Inače postoji primer, nemam sada link (a i žurim da spavam :)), gde se par kao "najboljih" astrologa današnjice ne mogu složiti oko toga koji su znakovi kompatabilni u ljubavi ili tako nešto, nešto tipa preko 70% sve različito.

U svakom slučaju, UA astrologija :)

sashastar

E secam se kad se mom komsiji rodio sin pored silnih njegovih pijanstava
neizmerne srece,pripreme za dolazak sincica zena mu je naredila iz bolnice
da preda podatke jednom astrologu da sinu urade natalnu kartu.
Tako je i bilo beba od 7 dana dobila je natalni kartu sa neverovatnim
sadrzajem o uspesnoj buducnosti deteta,sa sjajnim karakteristikama itd.
A sada komsija nezna sta da radi sa sinom jer sa njime ima teske probleme.

A najgore kada u trafikama dobiju samo jedan primerak Astronomije
pa prodavac kaze neznam gde je, tu je negde bio i jos pita
"a sta ce ti to"

NeLeO

QuoteA najgore kada u trafikama dobiju samo jedan primerak Astronomije
pa prodavac kaze neznam gde je, tu je negde bio

ovo potpisujem,od 15-ak trafika na Novom Naselju jedva sam nasao zadnji broj,pre sam kupovao kod lika na tezgi kod C marketa ali me neko izgleda preduhitri.

a sto se tice emisija na lokalnim kanalima da ih sad ne reklamiram emisije o "proricanju" kojem necu ime da kazem ima ko spanskih seria.

eyej

Quote from: "sashastar"eyej nemoj sad da me razocaras
sad si se otkrio sta citas dobices packe ili ici u cosak da klecis na kukuruzu.

:D Ma kazem.. sasvim slucajno mi je ta knjiga pala pod ruku.. Ali ja i dalje mislim da se to zloupotrebljava! Naravno, slazem se sa tim da je astronomija zapostavljena kod nas...

sashastar

Eyej je si li procitao knjigu "Cosmos"  (Carl Sagan) ako slucajno nisi
trci odmah u knjizaru,biblioteku, pozajmi (ako ti daju).
Jer to je kod nas mala Astro Biblija.

sashastar

NeLeO kod futoske pijace se najlakse pronade casopis

Djorvoz

Quote from: "eyej"Kao da sam citao "samog sebe"! Mislim..mozda ga je usralo, ali ne verujem

Ne mogu da verujem...

sashastar

Ne brini se Djorvoz dao sam mu predlog za citanje.
Jos pomalo luta ,shvati ce vremenom.

eyej

He he.. samo znam da ne postoje cvrsti dokazi da planete imaju uticaj na nase zivote.. ali, takodje, ne postoje ni dokazi da nemaju.. :D
A zasto astronomi ne vole astrologe, kad smo vec kod toga!?

sashastar

Svi ljudi u svim vremenima imaju potrebu da znaju sta ih ceka
u buducnosti.
Prvo su imali potrebu da saznaju kad ce biti leto kada zima
kada je najbolje ici u  lov i postepeno su shvatili i naucili kako mogu to
da predvide.
Ali neke stvari se jednostavno nemogu predvideti i
zato su poceli koristi i pasulj i karte i kockice i ......................
A zvezde odnosno planete su smatrane i bogovima i sve i svasta.
Pa su razni carevi,faraoni,kraljevi imali potrebu za tom vrstom predvidanja i onda je polako nastala Astrologija.
Ali je zato ASTRONOMIJA svu tu glupost lepo srusila.

I zato neka predvidaju kolliko hoce ali pomocu planeta NEDAM .

Djorvoz

"....odreći se svoga verovanja značilo je možda dovesti u pitanje svoje većno blaženstvo. U jednoj takvoj stvari od izuzetne važnosti "volja" je čak suviše bujno bila sufler intelektu. Pretpostavka svakog vernika bilo kog usmerenjabila je da on NE MOŽE biti opovrgnut; ako su se argumenti pokazali kao previše jaki, njemu uvek preostaje mogućnost da oklevata sam razum...."
F. Niče

NShappy

Quote from: "eyej"....ali, takodje, ne postoje ni dokazi da nemaju.. :D

Recimo, stvarni položaji planeta se ne podudaraju sa onima koji koriste astrolozi u svojim tablicama kućama i sazvežđima.

Skyw@lker

Quote from: "eyej"He he.. samo znam da ne postoje cvrsti dokazi da planete imaju uticaj na nase zivote.. ali, takodje, ne postoje ni dokazi da nemaju.. :D

E Igore, Igore, nikada neces biti dzedaj ako tako nastavis!  :wink: Najgore je kada covek "veruje" u pogresno i to usvaja kao sopstveno znanje. Astronomija je nauka koja se usavrsava i napreduje svakim danom dok je astrologija puko sujeverje i besmislica i ostala je dogmatski nepromenjena vec hiljadama godina... Majka koja drzi novorodjence u ruci ima na njega 10000000 veci uticaj nego sto je Mesec koji nam je najblizi a da ne govorimo o zvezdama. Naravno kada bi eksplodirala neka supernova blizu imala bi itekako  uticaj na sve zivo, ili kada bi neka kometa krenula u pravcu Zemlje... Maaa, ko sto kaze Sashastar - procitaj Cosmos!  :D
"Covek zivi u konacnom svetu, ali njegova masta ne."

Sich

Quote from: "eyej"He he.. samo znam da ne postoje cvrsti dokazi da planete imaju uticaj na nase zivote.. ali, takodje, ne postoje ni dokazi da nemaju.. :D

isto kao sto ne postoje dokazi da vanzemaljci nisu pronadjeni zbog bora na krastavcima. Pokusaj da oboris tvrdnju da bi mi znali za vanyemaljce da su svi krastavci glatki.
prosto ne mozes da dokazes da to nije tacno
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

NShappy

Quote from: "eyej"... ali, takodje, ne postoje ni dokazi da nemaju.. :D

Moguće je postaviti beskonačan broj teorija o svim aspektima života i prirode za koje se ne može dokazati da su netačne. Da bi nešto bilo usvojeno, mora se dokazati da je tačno.