• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Pravilnik AstroBerze

Started by Sich, November 27, 2005, 10:11:11 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sich

November 27, 2005, 10:11:11 pm Last Edit: January 04, 2016, 11:03:43 am by Sich
Astroberza je deo foruma namenjen prodaji, potražnji ili razmeni stvari vezanih za astronomiju. Ovo mesto služi slično malim oglasima u novinama. Kako ne postoji mesto za oglašavanje stvari vezanih za astronomiju na konvencionalnim mestima, ovaj deo foruma ce služiti za lakše dolaženje do potrebnih stvari od ljudi i ljudima koji su u istim vodama, astronomskim.

Oglasi će biti prihvaćeni isključivo ako imaju veze sa astronomskom opremom (aparati, montaže, mehanika, optika...), edukacionim i zabavnim priborom (knjige, časopisi, posteri...). Oglašavanje može da vrši samo član foruma i nije dozvoljeno davati oglas u ime firme, kompanije ili nekog drugog privatnog lica. Znači nije dozvoljena ikakva komercijalizacija, u suprotnom takvi oglasi i članovi će biti sankcionisani. Kada oglas zastari, ili članovi obave transakciju, oglas će biti obrisan ili zaključan. Zastarevanje oglasa će biti promenljiva veličina koja će se određivati u zavisnosti od trenutnog stanja.

U ovom delu foruma se ne diskutuje o opremi. Za to postoji drugi deo foruma.

Dogovaranje o ceni, načinu i mestu isporuke i svemu ostalom što nije bitno za ostale članove se vodi ili preko PM (private messages) ili preko e-maila, znači ne u samoj temi (topiku) oglasa.
Ako oglas više nije u opticaju (predmet prodaje je prodat, ne prodaje se više...), potrebno je da oglašavač to objavi na forumu.
Transakcija se obavlja isključivo izmedju kupca i prodavca. U svemu tome Forum Astronomskog Magazina samo omogućava besplatno oglašavanje i ne može da odgovara u slučaju da je roba neispravna, nije adekvatno opisana u oglasu, ili ako se jave bilo kakvi drugi problemi prilikom transakcije.
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter